ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Πέμπτη, 03 Σεπτεμβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»

Ανεβαίνει το θερμόμετρο στα Ιμια -Νέες απειλές Αγκυρας για το Αιγαίο

· Κατοχικά Νέα

Ανεβαίνει το θερμόμετρο στο Αιγαίο, με την Αγκυρα να εκτοξεύει απειλές εναντίον της Ελλάδας και να προκαλεί στα Ιμια, λίγα 24ωρα μετά το επεισόδιο τη Κυριακής αλλά και μετά την απόφαση της Δικαιοσύνης για μη έκδοση των «8» στην Τουρκία.

Τα χαράματα, ο υπουργός Αμυνας Πάνος Καμμένος και ο Αρχηγός ΓΕΑ πέταξαν με ελικόπτερα πάνω από τα Ιμια και προχώρησαν σε ρίψη στεφάνου στη μνήμη των τριών πεσόντων της κρίσης των Ιμίων, το 1996, Χριστόδουλου Καραθανάση, Έκτορα Γιαλοψού και Παναγιώτη Βλαχάκου. Σχεδόν αμέσως ακολούθησαν πολλές παραβιάσεις τουρκικών αεροσκαφών στην περιοχή. Και λίγο αργότερα «χτύπησε» ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης.

Ντελίριο του αντιπροέδρου της Τουρκίας

Ο Βεϊσί Καϊνάκ, σε ένα ντελίριο προκλητικών δηλώσεων, κατηγόρησε την Ελλάδα ότι προσπαθεί «να εκμεταλλευτεί πολλές βραχονησίδες, όπως και τα Καρντάκ (σ.σ.: όπως αποκαλούν οι Τούρκοι τα Ιμια)». Πρόσθεσε δε σε απειλητικό τόνο ότι «η Τουρκία όμως δεν θα επιτρέψει ποτέ στην Ελλάδα να ανοίξει νέους χώρους γύρω από αυτές (σ.σ.: τις βραχονησίδες)».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Προκλήσεις στο Αιγαίο μόλις έφυγε ο Καμμένος

Μισή ώρα μετά την αποχώρηση του ελικοπτέρου, στο οποίο επέβαινε ο Πάνος Καμμένος, από την περιοχή των Ιμίων οι Τούρκοι προχώρησαν σε νέες προκλήσεις.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, τουρκικά μαχητικά προχώρησαν σε πολλές παραβιάσεις του ελληνικού εναερίου χώρου και υπερπτήσεις πάνω από το σημείο.

Αμεση ήταν η απάντηση της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, καθώς ελληνικά μαχητικά σηκώθηκαν στον αέρα και άμεσα προχώρησαν σε αναγνώριση και αναχαίτιση των τουρκικών αεροσκαφών.

Οι παραβιάσεις των τουρκικών μαχητικών

Πάνω από Ιμια και Καλόλιμνο πέταξαν τα τουρκιά μαχητικά. Συγκεκριμένα ζεύγος τουρκικών F16 πέταξαν: το ένα στις  07:43 πάνω απο N. IMIA ΣTA 8.3 χλμ ύψος. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

07:57 ANΩΘEN N. IMIA ΣTA 8 χλμ ύψος  

08:25 ANΩΘEN N. IMIA ΣTA περίπου 5.5 χλμ ύψος

08:41 ANΩΘEN N. KAΛOΛIMNO ΣTA 8 χλμ ύψος

Tο δεύτερο F-16:

07:59 ANΩΘEN N. IMIA ΣTA 8.3 χλμ ύψος

08:24 ANΩΘEN N. IMIA ΣTA 5.5 χλμ ύψος 

08:27 ΑΝΩΘEN N. KAΛOΛIMNO ΣTA 5.5 χλμ ύψος,

08:28 ANΩΘEN N. IMIA ΣTA 6 χλμ ύψος

Συνέχισαν τις προκλήσεις τα τουρκικά μαχητικά  Ακόμη δύο τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν δύο νέες υπερπτήσεις πάνω από τα Ίμια μετά τις 9:00. Συγκεκριμένα στις 09:08 το πρωί της 1ης Φεβρουαρίου ένα τουρκικό F-16 πέταξε στα 23.000 πόδια πάνω από τα Ίμια.Λίγα λεπτά μετά και συγκεκριμένα στις 09:15, ένα άλλο τουρκικό F-16 έκανε και νέα υπέρπτηση επίσης σε  ύψος 23.000 ποδών πάνω από τις βραχονησίδες Ίμια.

Η πτήση Καμμένου και αρχηγού ΓΕΑ πάνω από τα Ιμια Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας έφτασε στο σημείο με ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού, ενώ μαζί του ήταν ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, αντιπτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου, προκειμένου να τιμήσουν τους πεσόντες Χριστόδουλο Καραθανάση, Έκτορα Γιαλοψό και Παναγιώτη Βλαχάκο. 

Ανεβαίνει το θερμόμετρο στα Ιμια -Νέες απειλές Αγκυρας για το Αιγαίο - Εικόνα

Ανεβαίνει το θερμόμετρο στα Ιμια -Νέες απειλές Αγκυρας για το Αιγαίο - Εικόνα1

Ο Κ. Καμμένος, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στο Twitter, πέταξε πάνω από τις βραχονησίδες λίγο πριν τις 8:20 το πρωί.

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Καμμένος από τότε που ανέλαβε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας αφιερώνει στεφάνι στη μνήμη των ηρώων στα Ίμια κάθε χρόνο.

Ανεβαίνει το θερμόμετρο στα Ιμια -Νέες απειλές Αγκυρας για το Αιγαίο - Εικόνα2

iefimerida.gr

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

Η Ελλάδα στον πυρήνα της ευρωπαϊκής προσπάθειας για Return Hubs εκτός ΕΕΕΛΛΑΔΑ

Η Ελλάδα στον πυρήνα της ευρωπαϊκής προσπάθειας για Return Hubs εκτός ΕΕ

Κυψέλη: Τι κατέθεσαν τα τρία παιδιά για το νεκρό βρέφος στην κατάψυξηΕΛΛΑΔΑ

Κυψέλη: Τι κατέθεσαν τα τρία παιδιά για το νεκρό βρέφος στην κατάψυξη

Ανακύκλωση: Ζητούνται πίσω άλλα 25 εκατ. ευρώ από ευρωπαϊκά κονδύλια για τα πολυκέντραΕΛΛΑΔΑ

Ανακύκλωση: Ζητούνται πίσω άλλα 25 εκατ. ευρώ από ευρωπαϊκά κονδύλια για τα πολυκέντρα

Μία απάντηση στο “Ανεβαίνει το θερμόμετρο στα Ιμια -Νέες απειλές Αγκυρας για το Αιγαίο”

  1. ΕΛΑΤΕ ΡΕ ΤΟΥΡΚΑΛΑΔΕΣ ΑΝ ΣΑΣ ΒΑΣΤΑΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΘΑ ΠΑΘΕΤΕ.ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ ΠΑΛΙΟΤΟΥΡΚΟΙ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elΕλληνικά