in

Άνευ περιορισμών πλέον, οι πρόσφυγες που έρχονται στην Ελλάδα

Στήριξε το εργο του Κατοχικά Νέα

Ελεύθερα θα κυκλοφορούν όσοι πρόσφυγες έρχονται στη χώρα από εδώ και στο εξής. Ωστόσο, όσοι βρίσκονται ήδη σε περιοριστικό καθεστώς κυκλοφορίας, στα νησιά Λέσβος, Σάμος, Χίος, Λέρος, Ρόδος και Κως, θα εξακολουθήσουν να παραμένουν στο καθεστώς αυτό.

Την παραπάνω απόφαση έλαβε το Συμβούλιο της Επικρατείας που εξέτασε την προσφυγή του Ελληνικού Συμβουλίου για τους Πρόσφυγες, το οποίο είχε ζητήσει να ακυρωθεί η υπ΄ αριθμ 10464/31.5.2016 απόφαση της διευθύντριας της υπηρεσίας ασύλου, με την οποία τέθηκε περιορισμός στην κυκλοφορία των αιτούντων διεθνή προστασία προσφύγων σε αυτά τα έξι νησιά.

Το ΣτΕ έκρινε κατά πλειοψηφία ότι ο επίμαχος περιορισμός της κυκλοφορίας δεν απαγορεύεται από το Σύνταγμα ή από άλλη διάταξη υπερνομοθετικής ισχύος, αλλά πρέπει όμως για να επιβληθεί ο περιορισμός, να προκύπτουν οι λόγοι για τους οποίους επιβλήθηκε το περιοριστικό αυτό μέτρο. Η απόφαση σημειώνει πως συνέπεια του γεωγραφικού περιορισμού ήταν η άνιση συγκέντρωση προσφύγων σε ορισμένες Περιφέρειες, επιφέροντας σημαντική επιβάρυνση και υποβάθμισή τους σε σχέση με άλλες περιοχές.

Στην απόφαση αναφέρεται επίσης ότι δεν προκύπτουν οι νόμιμοι λόγοι που υπαγορεύουν την επιβολή του περιοριστικού μέτρου της κυκλοφορίας, προκειμένου να μπορεί να κριθεί εάν βρίσκεται εντός των ορίων των νόμιμων διατάξεων που, «ερμηνευμένες υπό το φως της Σύμβασης της Γενεύης, που αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο του διεθνούς νομικού συστήματος για την προστασία των προσφύγων», επιτρέπουν την επιβολή του μέτρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής αναμένεται να τοποθετηθεί στην υπόθεση, αφού προηγουμένως εξετάσει το σκεπτικό της απόφασης και τις συνέπειές της.

efsyn.gr

Report

What do you think?

Written by Κατοχικά Νέα

Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια!
Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Comments

Leave a Reply
  1. Η απόφαση σημειώνει πως συνέπεια του γεωγραφικού περιορισμού ήταν η άνιση συγκέντρωση προσφύγων σε ορισμένες Περιφέρειες, επιφέροντας σημαντική επιβάρυνση και υποβάθμισή τους σε σχέση με άλλες περιοχές.
    Ε ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΣ; ΑΦΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΜΟΛΥΣΕΤΕ ΠΑΝΤΟΥ;

  2. Απο την …..δικαιοσυνη ξεκινουν τα πραγματικα προβληματα της χωρας …..ειναι δυστυχως κατωτεροι των περιστασεων και συνενοχοι για την καταντια της χωρας…..

  3. Έχουν ξεφύγει εντελώς. Ένα οργανωμένο σωστό κράτος πρέπει να χρησιμοποιήσει θανάσιμη βία εναντίων των εισβολέων του. Για να ήμασταν και δίκαιοι, πρώτα θα ενημερώναμε παγκόσμια και με κάθε Μ.Μ.Ε. ότι από την τάδε ημερομηνία και μετά όσοι έρθουν, άνδρες, γυναίκες και παιδιά θα εξοντώνονται χωρίς κανένα έλεος. Θα πυροβολούνται όλοι στο κεφάλι χωρίς διακρίσεις και θα βουλιάζονται οι βάρκες τους με τορπίλες. Έτσι θα φοβόταν να έρθουν και θα είχαν λιγότερες απώλειες σε σχέση με τα ναυάγια του σήμερα.

  4. ΡΕ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ ΤΟΥ [ΝΕΟΤΑΞΙΚΟΥ] ΣΤΕ ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΧΤΥΠΑΕΙ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΑΙ ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΦΗΝΕΤΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΡΟ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΟΥΒΑΛΙΟΥΝΤΑΙ ΜΕΣΩ ΤΟΥΡΚΙΑΣ?? ΑΦΟΥ ΗΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΩΡΑ ΠΡΩΤΗΣ ΥΠΟΔΟΧΗΣ?? ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΔΟΜΕΣ ΡΕ ΠΑΛΙΟΠΡΟΔΟΤΕΣ ΟΛΟΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΔΟΜΕΣ ΚΑΙ ΤΑΧΕΙΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΝΑ ΦΕΥΓΟΥΝ ΙΣΟΙ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΑΣΥΛΟΥ ΕΤΣΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΑΙ ΚΟΠΡΙΤΕΣ ΑΛΙΩΣ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ Ο ΛΑΟΣ..ΚΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΑΥΤΟ ΘΑ ΓΙΝΕΙ!!!

  5. ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ ΠΟΥ ΕΚΤΕΛΟΥΝ ΕΝΤΟΛΕΣ……ΓΙΑΤΡΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΛΙΜΕΝΙΚΟΙ ΠΛΟΙΑ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΑ ΠΛΗΡΩΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΕΙΣΒΟΛΕΩΝ.ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ Η ΕΛΛΑΔΑ …..ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ….ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΑΙΜΑΤΟΚΥΛΙΣΜΑ ΘΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΝ ΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ.

  6. Εάλω η Ελλάς, κατόπιν εντολών οι εντολοδόχοι εκπληρώνουν τις εντολές αλλαγής πληθυσμού κ κατάληψης της γης μας….αμύνεται περί ιερών κ οσίων….μάτια κ αυτιά ανοιχτά απο εδώ κ πέρα.

  7. Ελληνικό συμβούλιο;τι είναι αυτό καινούργιο φρούτο ;ρε πέφτουν τα φράγκα βροχή .Κάντε πλάκα ,όταν θα αρχίσουν να πέφτουν οι ντουφεκιες βροχή.

  8. ΧΩΡΑ ΜΠΑΧΑΛΟ….ΕΛΛΗΝΕΣ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΨΗΦΙΖΕΤΕ ΤΑ ΤΡΙΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ …ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ…???…..ΘΑΥΜΑ…!!!….Η ΕΛΛΑΣ ΧΩΡΑ ΥΠΟ ΕΒΡΑΙΟ-ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ….& ….ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΟΙΟΥΝΤΑΙ …ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΚΡΙΒΕΙΑ …!!!…ΤΥΧΑΙΟ….???.. Η ΕΛΛΑΔΑ ΓΥΡΙΣΕ ΣΕΛΙΔΑ ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΙΣΩ…ΤΑ ΤΡΙΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΣΤΙΣ ΤΡΕΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΘΕΣΕΙΣ..80% ΜΝΗΜΟΝΙΑ ..ΓΙΑ 1000 ΧΡΟΝΙΑ & Χ.Α. ΕΞΩ.. & ΤΑ ΔΥΟ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΔΕΚΑΝΙΚΙΑ ΜΕΣΑ…. Ο ΕΒΡΑΙΟΣ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΚΑΝΕΙ…. Η ΠΛΥΣΗ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ..ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΜΜΕ & Ο ΜΕΓΕΙΡΑΣ Τ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Χανιά : Υβριστική επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα

Εταιρεία ανακαλεί σάλτσες και σως λόγω ύπαρξης αλλεργιογόνων