ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Δευτέρα, 24 Αυγούστου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»

Αναβρασμός: Μαθητικό συλλαλητήριο την Πέμπτη στα Προπύλαια, ενάντια στις «εθνικιστικές καταλήψεις» για τη Μακεδονία

· Κατοχικά Νέα

Κάλεσμα για πραγματοποίηση πορείας, την Πέμπτη στα Προπύλαια, ενάντια στις «εθνικιστικές καταλήψεις» για τη Μακεδονία, απευθύνει η «Πρωτοβουλία για τον Συντονισμό Σχολείων & Μαθητών Αθήνας».

Οπως αναφέρουν στο κείμενο που ανάρτησαν στο Facebook «την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου διάφορες ακροδεξιές, φασιστικές ομάδες προσπαθούν να υποκινήσουν μαθητικές εθνικιστικές καταλήψεις σε σχολεία της χώρας. Η πρωτοβουλία για τον Συντονισμό Σχολείων και Μαθητών Αθήνας καλεί όλους τους αγωνιστές μαθητές να μπουν μπροστά και να μην επιτρέψουν στους φασιστες να βρουν χώρο έκφρασης στα σχολεία μας». Η Πρωτοβουλία καλεί όλους τους μαθητές να συμμετάσχουν «για να δώσουμε την πραγματική μάχη για ένα σχολειο στο ύψος των αναγκών μας» και για να μην αφήσουμε «τις παρακρατικές αυτές ομάδες να μας αποπροσανατολίσουν!».

Το κάλεσμα που έχει αναρτηθεί στο Facebook / Φωτογραφία: Facebook

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Να σημειωθεί ότι το κάλεσμα συνυπογράφει και η «Πρωτοβουλία για τον Συντονισμό Σχολείων & Μαθητών Θεσσαλονίκης»: «Καμία συμμετοχή στα εθνικιστικά συλλαλητήρια. Ούτε σπιθαμή γης στους φασίστες. Κάτω ο νόμος Γαβρόγλου» αναφέρουν χαρακτηριστικά, στο δικό τους κείμενο.

To κείμενο που συνυπογράφουν πάνω από 50 σχολεία από Αθήνα και Θεσσαλονίκη / Πηγή: Facebook

Τα σχολεία της Θεσσαλονίκης που αντιδρούν στη συμφωνία των Πρεσπών για την ονομασία της πΓΔΜ καλούν σε συγκέντρωση, αύριο Πέμπτη, στις 11:00, στο άγαλμα Βενιζέλους. Στην περιοχή της Θεσσαλονίκης, και συγκεκριμένα στον Εύοσμο, την Πολίχνη, τη Χαλάστρα, τη Νεάπολη, το Ωραιόκαστρο, τη Μενεμένη και την Καλαμαριά, υπό κατάληψη τελούν οκτώ σχολεία.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, εκπαιδευτικοί της βόρειας Ελλάδας κατήγγειλαν στο iefimerida ότι οι μαθητικές κινητοποιήσεις για τη Μακεδονία είναι υποκινούμενες από «σκοτεινούς», εθνικιστικούς κύκλους, οι οποίοι προτρέπουν -μέσω SMS- τους μαθητές να καταδίδουν όσους καθηγητές είναι αντίθετοι στις καταλήψεις. Οι εκπαιδευτικοί εκφράζουν, παράλληλα, φόβους ότι η κινητοποίηση μαθητών για το Μακεδονικό μπορεί να οδηγήσει σε αντιπαραθέσεις στο εσωτερικό της σχολικής κοινότητας.

Πηγή: iefimerida.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

ΕΛΛΑΔΑ

Πτήση τρόμου από Θεσσαλονίκη: Νέα πλάνα μέσα από το Ryanair – Τι συνέβη στα 16.000 πόδια

ΕΛΛΑΔΑ

Τι πραγματικά ανάβει τις φωτιές στην Ελλάδα; Τα στοιχεία που ανοίγουν μια πολύ δύσκολη συζήτηση

STRANGER-VOICE

Πόσες ημέρες αντέχει πραγματικά η Ελλάδα; Ο αόρατος χάρτης της εξάρτησής μας

22 απαντήσεις στο “Αναβρασμός: Μαθητικό συλλαλητήριο την Πέμπτη στα Προπύλαια, ενάντια στις «εθνικιστικές καταλήψεις» για τη Μακεδονία”

  1. Εγω Συμφωνω. Ουτε σπίθαμη γη στους φασιστες. Γιατι αν δώσετε έστω και μια σπίθαμη γης στους φασιστες, τι θα μεινει για να δώσετε στους γυφτοσκοπιανους. Αλίμονο, μη τυχόν και μεινει λίγη Ελληνικη γη σε Ελληνικά χερια. Οοοοχι, δώστε την στους γυφτοσκοπιανους, στους φιλους σας τους Αλβανούς, στους Βούλγαρους, στους Τούρκους. Να δω βρε ζωα, εσεις που θα πάτε μετα. Αντε να σας δω. Οι αλλοι που διεκδικούν Ελληνικη γη, ξένη γι αυτους, δεν ειναι φασιστες. Οι Ελληνες που θελουν να κρατήσουν την γη των προγόνων τους ειναι φασιστες. Ρε θα τρελαθούμε τελείως σε αυτην την χώρα!! Τι ειναι ολοι αυτοι, τρελοί και ανωμαλοι η πληρωμένοι;;;
    Θελω να δω ποιοι θα τολμήσουν να κανουν κατι τετοιο. Να κατεβουν και να κανουν τι;;; Να πουνε εμεις θελουμε να δωςουμε την Μακεδονία;;; Με αυτο το αίτημα δηλαδη ουσιαστικά θα κατεβουν;;;; Αυτα τα καλόπαιδα, μάνες τα γέννησαν;;; Ρε θα μας τρελάνουν αυτοι.

  2. Μπραβο. Τα Ελληνοπουλα αντιδρουν στον πνευματικο εκφυλισμο του κατευθυνομενου μαλιστα εθνικιστικου παροξυσμου.

  3. ΜΕ ΜΙΑ ΦΡΑΣΗ ΜΟΝΟ [ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΕ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΗΡΟΔΟΤΟΥ] ΘΑ ΣΧΟΛΙΑΣΩ…
    ΠΟΙΟΣ ΗΡΞΑΤΟ ΧΕΙΡΩΝ ΑΔΙΚΩΝ;;;

  4. Να το και το αναπαντεχο στις 29. Αντιδραση στον εθνικιστικο παροξυσμο και ερχεται η αναγεννηση?

  5. Εχθρος μας ειναι ο εθνικστοαυνανισμος και οχι οι γειτονικοι λαοι. Μπραβο παιδια μου!!!

    Θυμηθειτε τι παθαμε και εμεις απο την φυλετιστικη πανουκλα και απο τους white supermacists που αφου μας κατεσφαξαν μας επεβαλαν τον ευνουχο πουστοθεο της Ρωμης που βιαζει και προσπαθει να σκοτωσει την μανα μας.

    https://www.youtube.com/watch?v=xI0iqHNwbDc

  6. Η Ελληνικη νεολαια που γλυτωσε απο τον πνευματικο εκφυλισμο της εθνικιστοπανουκλας θα φερει την λυση που δεν μπορουν να φερουν οι μεγαλοι. Αρκετα ζαλισατε τους ορχεις στο συμπαν με την πνευματικη αρρωστια σας “μεγαλοι”.

    Μαζι και εμεις οι κοκκινοι με τα περηφανα Ελληνοπουλα θα χωσουμε ενα πυραυλο στον κωλο του Ψωρος και θα τον στειλουμε στον αγυριστο μαζι με τον φασισμο.

    https://www.youtube.com/watch?v=X6Y4kpZ7xQk

  7. καταλαβαινετε τωρα το ρολο της χρυσης πορδης και του κουκουε δεκανικια του καθεστωτος να καπελωνουν οποια αντιδραση τους χαλαει το ξεπουλημα της χωρας

  8. αποψε θελω διευθυνσεις και τηλεφωνα !!!
    ολα τα κινητα εχουνε καμερα τωρα πια !!!
    ολοι απο ανωνυμοι, ας γινουμε επωνυμοι !!!!
    κυκλοφορουν και τηλεφακοι για κινητα….. εαν δεν το ξερετε….

  9. Μου κάνετε πλάκα έτσι; Μια σελίδα που αρέσει σε 190 άτομα, την ανακαλύψατε και τη διαφημίζετε;

  10. δεν υπαρχει κανενας αναβρασμος απλα το ισλαμοπουστολαγνο κονγκλομερατο παιζει τα ρεστα του ,αλλα εχει χασει την νεολαια, πλέον οι καθηγητές ειναι απατριδες νεοταξιτες που προωθουν τους λαθρο τα τραβελια τις εκτρωσεις ,την ισοπεδοτικη παγκοσμιοποιηση και οι μαθητες ειναι πατριωτες, χρυση αυγη εναντιων ολων!

  11. διαλυστε τα 15μελη,τα 5μελη και γενικα οτι εχει σχεση με τον συνδικαλισμο στα σχολεια.Το αισχος των καταληψεων για οποιοδηποτε θεμα πρεπει να τελειωνει.
    Φτασαμε στο σημειο απο τις 365 ημερες το χρονο να γινεται μαθημα μεσα στην ταξη 90 ημερες!!!!
    Σε οποιον φαινεται υπερβολη ας παρει μολυβι και χαρτι και ας τις μετρησει

    • ΠΡΟΣΕΞΕ ΜΗ ΤΥΧΟΝ ΚΑΙ ΛΕΙΨΕΙ Η ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ ΠΟΥ ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ ΣΤΑ ΣΤΑΛΙΝΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ!!!!
      ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΟ ΠΑΙΓΝΙΔΙ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΑΠ´ ΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΛΑΚΕΣ ΣΑΝ ΚΙ ΕΜΑΣ, ΕΥΤΥΧΩΣ!

  12. Τι δεν κατάλαβα??? Εκπαιδευτικοί και κάποιοι άλλοι προσπαθούν να διχάσουν την μαθητική κοινότητα και να κατεβάσουν σε πορεία τα παιδιά προκειμένου να υποστηρίξουν τι ακριβώς???Να χαρίσουμε την Μακεδονία ? Να τα βάλουμε με τους φασίστες? Ποιους φασίστες? Και ποιοι είναι τελικά οι φασίστες???

  13. Φτανει μονο να αφανιστουν οι φασιστες και η δαιμονικη πανουκλα του εθνικιστοαυνανισμου που απευθυνεται σε ανθρωπμορφα ζομπι και χεστηκαμε για τους αριστερους.

  14. Το “- Αυτός είναι φασίστας!” αποτελεί πολιτική σκέψη νηπιακού επιπέδου τρίχρονου παιδιού. Όπως λέει το παιδάκι: “- Αυτός είναι κακός!”. Έτσι ακριβώς.

    Το κακό είναι πως αυτά τα άτομα -με τη νοημοσύνη νηπίου- είναι ελεύθερα να ψηφίζουν. (Καί να τεκνοποιούν. Καί να οδηγούν αυτοκίνητο.)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elΕλληνικά