ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Σάββατο, 12 Σεπτεμβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»

Άλλο ένα θύμα των ελλείψεων στο ΕΚΑΒ: Γυναίκα κατέληξε στη Λέσβο περιμένοντας το ασθενοφόρο

· Κατοχικά Νέα

Άλλον έναν νεκρό, αυτή τη φορά στη Λέσβο, φαίνεται ότι θρηνεί η χώρα εξαιτίας της υποστελέχωσης του ΕΚΑΒ. Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει η Κομματική Οργάνωση Βάσης Υγείας Λέσβου του ΚΚΕ μία γυναίκα πέθανε περιμένοντας το ασθενοφόρο στην παραλία Γαβαθά.

Η γυναίκα, όπως μεταδίδει το lesvosnews.gr, έχασε τις αισθήσεις ενώ βρισκόταν στην παραλία, κλήθηκε το ασθενοφόρο, αλλά μέχρι να φτάσει από την Καλλονή ήταν ήδη αργά. Παράλληλα, η Κομματική Οργάνωση Βάσης Υγείας Λέσβου του ΚΚΕ καταγγέλλει ότι άλλα δύο επείγοντα περιστατικά στην περιοχή του ΚΥ Αντίσσας χρειάζονταν διακομιδή, αλλά το Κέντρο Υγείας ήταν ακάλυπτο καθώς «δεν επαρκούν οι οδηγοί για να καλυφθούν οι βάρδιες».

Η ανακοίνωση της Κομματικής Οργάνωσης Βάσης Υγείας Λέσβου του ΚΚΕ

«Από καιρό επισημαίνουμε την ανάγκη κάλυψης όλων των βαρδιών με μόνιμους, εκπαιδευμένους διασώστες όχι μόνο στα υπάρχοντα σημεία- σταθμούς του ΕΚΑΒ και τα ΚΥ αλλά και δημιουργία ή και επαναλειτουργία των Κέντρων εφημέρευσης με νοσηλευτές, γιατρούς, διασώστες σε απομακρυσμένα σημεία όπως Ερεσό, Μόλυβο, Μανταμάδο (μέχρι τη λειτουργία του ΚΥ).
Καταγγέλλουμε την πολιτική της κυβέρνησης που είναι συνέχεια της πολιτικής που ακολούθησαν και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις που αντιμετωπίζουν τα ζητήματα υγείας του λαού μας σαν κόστος όφελος. Είναι επικίνδυνοι οι χειρισμοί της κυβέρνησης, που προσπαθεί με μπαλώματα από στρατό και πυροσβεστική να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες για επείγουσα διακομιδή των ασθενών. Απαιτούμε άμεση κάλυψη όλων των αναγκών με μόνιμους, εκπαιδευμένους διασώστες, νοσηλευτές, και γιατρούς. Δεν θα ανεχτούμε άλλο θάνατο. Εμείς επιλέγουμε τη ζωή και για αυτή θα παλέψουμε μέσα από τα σωματεία μας, τις επιτροπές αγώνα. Το ΚΚΕ ήταν και θα είναι μπροστά σε αυτό τον αγώνα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ethnos.gr

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

ΕΛΛΑΔΑ

Οι Άγγλοι τα κατάφεραν. Εμείς;

Αιγαίο Πέλαγος και ελληνική ακτογραμμήΕΛΛΑΔΑ

Θα έχουμε θερμό επεισόδιο με την Τουρκία μέσα στο 2026; Τα σημεία έντασης, οι κόκκινες γραμμές και τα σενάρια

ΕΛΛΑΔΑ

Αεροδρόμιο Αθήνας: Ακυρώνεται ο διαγωνισμός επέκτασης – Αλλάζει το σχέδιο καθώς η κίνηση ξεπερνά τις προβλέψεις

3 απαντήσεις στο “Άλλο ένα θύμα των ελλείψεων στο ΕΚΑΒ: Γυναίκα κατέληξε στη Λέσβο περιμένοντας το ασθενοφόρο”

  1. Αναρτήστε κάτι γι αυτό με την 35χρονη που γέννησε στα Χανιά. Όλα για έρευνα πάνε και ποτέ πόρισμα δεν έχουμε.

  2. ΤΡΩΝΕ ΚΟΣΜΟ..ΜΑΤΑΣΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΓΗΓΕΝΕΙΣ,ΔΕΝ ΕΜΒΛΙΑΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΤΕΙΡΩΘΟΥΝ,,ΚΑΙ 2,117,000 ΤΡΥΠΗΜΕΝΗ ΨΗΦΙΣΑΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΝ ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗ ΠΟΥ ΤΟΥ ΔΩΣΑΝΕ ΤΗΝ ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΕ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΔΙΑΒΑΣΕΙ…ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΚΟΙΝΟΣ ΠΗΓΑΜΕ ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΙ..ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΔΩ ΤΙΣ ΦΑΤΣΕΣ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ 2.117.000.ΕΤΣΙ ΑΠΟ ΠΕΡΙΕΡΓΕΙΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *