04:55 - 01/07/2019

Ακιντζί: Δεν αποκλείει το εναέριο μέσο να είναι ρωσικής προέλευσης

Στήριξε το εργο του Κατοχικά Νέα

Ο «Υπουργός Συγκοινωνιών» δήλωσε ότι δεν πρόκειται για drone ή αεροπλάνο ενώ ο Οζερσάι έκανε λόγο για πύραυλο ή άλλο εναέριο μέσο

Αναστάτωση προκλήθηκε στην Λευκωσία όταν ακούστηκε έκρηξη από τα κατεχόμενα ενώ στην συνέχεια εκδηλώθηκε φωτιά στον Πενταδάκτυλο και συγκεκριμένα κοντά στο κατεχόμενο χωριό Βουνό.

Στην περιοχή βρέθηκε o Μουσταφά Ακιντζί, ο Κουντρέτ Οζερσάι, ο Τολγκά Ατακάν ενώ έσπευσε και ο «Πρέσβης» της Τουρκίας στα κατεχόμενα, Αλί Μουράτ Μπάστσερι.

Στα τ/κ ΜΜΕ κυκλοφόρησαν φωτογραφίες που δείχνουν μεταλλικά συντρίμμια τα οποία όπως αναφέρεται έχουν σκορπιστεί σε μια περιοχή έκτασης τουλάχιστον 200-300 μέτρων.

Δηλώσεις Ακιντζί από την σκηνή:

Ο Μουσταφά Ακιντζί από το σημείο δήλωσε ότι, «Αν και δεν είναι γνωστό για το τι ακριβώς πρόκειται, γίνεται κατανοητό ότι πρόκειται για ένα στρατιωτικό αντικείμενο που ήρθε από το εξωτερικό, είτε drone, είτε πύραυλος είτε αεροσκάφος», επίσης δηλώνει ικανοποιημένος για το γεγονός ότι το αντικείμενο δεν έπληξε κατοικημένη περιοχή και προσθέτει, «Η Κύπρος απόψε έλαβε το μερίδιο της από τον πόλεμο που συνεχίζεται στην περιοχή. Ο κ. Ακιντζί δεν αποκλείει το ενδεχόμενο το εναέριο μέσο να είναι ρωσικής προέλευσης.

Ο «Υπουργός Συγκοινωνιών» δήλωσε ότι δεν πρόκειται για drone ή αεροπλάνο. Ο Τολγκά Ατακάν, μιλώντας αμέσως μετά τον κ. Ακιντζί, δήλωσε ότι η εικόνα θα ξεκαθαρίσει το πρωί. Επίσης, τόνισε ότι τα συντρίμμια έχουν σκορπιστεί σε μια μεγάλη περιοχή.

Εξετάστηκαν τα συντρίμμια δηλώνει ο Κουντρέτ Οζερσάι

Σε δηλώσεις του ο Κουντρέτ Οζερσάι είπε, «Πριν από λίγο εξετάσαμε τα συντρίμμια στην περιοχή που σημειώθηκε η έκρηξη. Τα πρώτα ευρήματα υποδεικνύουν ότι το αντικείμενο που προκάλεσε την έκρηξη ήταν είτε ένα αεροπορικό μέσο είτε αεριωθούμενος εκρηκτικός μηχανισμός (πύραυλος). Οι επιγραφές και άλλα σημάδια στα κομμάτια θα μας βοηθήσουν να καταλάβουμε, προσεχώς ακριβώς το τι συνέβη. Δεν υπάρχει απώλεια ζωής ή τραυματισμοί. Η φωτιά είναι υπό έλεγχο χάρη στο έργο των πυροσβεστών».

Νωρίτερα:

Σύμφωνα με ανάρτηση του «ΥΠΕΞ» Κουντρέτ Όζερσαϊ η έκρηξη δεν οφείλεται στην πτώση κάποιου τ/κ ελικοπτέρου ή από κάποια αποθήκη πυρομαχικών. Αναλυτικά αναφέρει, «Σύμφωνα με πληροφορίες που έλαβα από τους στρατιωτικούς η αιτία της βραδινής έκρηξης δεν σχετίζεται με δική μας αποθήκη πυρομαχικών, ελικόπτερο κ.ο.κ. Αυτήν την ώρα ο στρατός, η αστυνομία, η πυροσβεστική πραγματοποιούν έρευνες στον τόπο της πτώσης. Φτάνω με τον Υπουργό Συγκοινωνιών στην περιοχή». «Οπωσδήποτε πρόκειται για ένα ξένο αντικείμενο, κάτι που ήρθε από το εξωτερικό, έκτος νησιού. Παρακολουθήστε τις δηλώσεις του Όζερσαϊ», επισημαίνουν στην «Κ» στρατιωτικές πηγές από την Τουρκία.

kathimerini.com.cy

Loading...
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*