Αιγαίο: Περίεργος πλους συνοδεία τουρκικού πολεμικού

Αιγαίο: Περίεργος πλους συνοδεία τουρκικού πολεμικού – ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ – Το βοηθητικό “Τζέκινς Χαν” αναστάτωσε το Αιγαίο. Ποιος είναι ο προορισμός του;

Αναστάτωση προκλήθηκε από χθες το μεσημέρι στο Αιγαίο, όταν επιβάτες εμπορικών πλοίων εντόπισαν στην περιοχή της Σάμου τουρκικό βοηθητικό πλοίο να κινείται μαζί με ένα τουρκικό πολεμικό πλοίο στην περιοχή.

Άμεση ήταν και η αντίδραση του δημοσιογράφου Γιώργου Γαρυφάλλου, ο οποίος το αοτύπωσε σε βίντεο με το κινητό του τηλέφωνο και το έστειλε στο Armyvoice.gr ως ντοκουμέντο για δημοσίευση.

Το πλοίο με την ονομασία “Τζέκινς Χαν” CENGIZ HAN και αριθμό IMO 9392418, έπλεε χθες το μεσημέρι στα νερά της Σάμου, ενώ όπως διακρίνετε και στο βίντεο ένα τουρκικό πολεμικό σκάφος συνόδευε τον πλου του.

Δεν ήταν δυνατό να γίνει όμως αντιληπτό από το βίντεο εάν πρόκειται για σκάφος της ακτοφυλακής ή του τουρκινού ναυτικού. Ωστόσο από όσα φαίνονται, είναι αντιληπτό ότι πρόκειται για πολεμικό σκάφος και όχι για απλό ταχύπλοο της ακτοφυλακής.

Πλοία όπως το βοηθητικό CENGIZ HAN, έχουν ως κύρια αποστολή την υλικοτεχνική υποστήριξη και μεταφορά αγαθών, εργαλείων, εξοπλισμού και προσωπικού προς και από υπεράκτιες πετρελαϊκές πλατφόρμες και άλλες υπεράκτιες κατασκευές.


Pendant «Black Knight»

ΤΟ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟ ΜΕΝΤΑΓΙΟΝ ΟΡΓΟΝΙΤΗΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Το συγκεκριμένο πλοίο έχει δηλώσει λιμάνι προορισμού τη Χάιφα, αλλά η ημερομηνία άφιξης δεν είναι σωστή καθώς είναι προγενέστερη του απόπλου του, Κοινώς κάτι δεν πάει καλά, σύμφωνα με τα στοιχεία που φαίνονται στο marinetraffic.com.

Η πορεία του πλοίου από την Κωνσταντινούπολη μέχρι και ανατολικά της Ρόδου που πλέει σήμερα είναι αυτή που αποτυπώνεται στον χάρτη.

Φυσικά από μόνη της η πορεία δεν λέει απολύτως τίποτε. Το γεγονός ότι έπλεε συνοδεία πολεμικού σκάφους είναι αυτό που προκάλεσε την αναστάτωση και άρχισε το “ψάξιμο” για τον ρόλο του σκάφους.

Πηγαίνει άραγε στη Χάιφα ή πρόκειται για πλοίο που θα συμμετέχει σε κάποια τουρκική “δράση” στην περιοχή της Κύπρου; Η π ορεία οτυ σύντομα θα το δείξει…

armyvoice.gr

hellas-now.com

Loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *