«Adults in the Room» και η έξοδος της Ελλάδος στις αγορές

Πολλές φορές διάβαζα άτομα που έγραφαν τις απόψεις τους είτε σε κάποιο site/blog, είτε σε εφημερίδες, είτε τους άκουγα σε ραδιόφωνο, είτε εκπομπές στο ytube.

Άκουγα και διάβαζα για κρίση αξιών μέσα στους κοινωνικούς θεσμούς και στα ίδια τα μέλη της κοινωνίας, που απειλούν την χώρα μας και ότι αυτό, είναι το μείζον πρόβλημα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε και όχι μια στημένη οικονομική κρίση, που κάποιοι έστρωσαν το έδαφος εδώ στην χώρα μας, για να την υποδεχτεί με μεγαλοπρέπεια και να την φιλοξενήσει για επτά περίπου χρόνια.

Μέρες τώρα υπάρχει αυτή η μουρμούρα μετά τις αποκαλύψεις του βιβλίου του κ.Βαρουφάκη «Adults in the room».

Είχε προαναγγελθεί η κυκλοφορία του και ότι μέσα εκεί θα υπήρχαν μεγάλες αποκαλύψεις για την κρίσιμη περίοδο του δημοψηφίσματος και των κλειστών ΑΤΜ το έτος 2015.

Και όντως υπάρχουν φοβέρες και τρομερές αποκαλύψεις, που αν υπήρχε κράτος και δικαιοσύνη ή ένα από τα δύο, αυτή τη στιγμή θα έπρεπε να κληθούν σε απολογία όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές και να δώσουν εξηγήσεις για το σκεπτικό τους και τις πράξεις τους τον καιρό εκείνο.

Όμως εδώ, επειδή πάντα προσπαθώ να κοιτάω πίσω απο τις εξελίξεις σύροντας την κουρτίνα, πιστεύω ότι υπάρχει κάτι αρκετά περίεργο στην υπόθεση “Varoufakis-leaks”.


Pendant «Black Knight»

ΤΟ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟ ΜΕΝΤΑΓΙΟΝ ΟΡΓΟΝΙΤΗΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τι δουλειά είχε ο τότε υπουργός οικονομικών κ. Βαρουφάκης να καταγράφει τα Eurogroup, τους υπουργούς και τον πρωθυπουργό;

Πραγματικά, σκέψου λίγο τον λόγο που ένας υπουργός οικονομικών που μπάινει σε μια τέτοια διαδικασία. Δηλαδή να καταγράφει τους συνομιλητές του. Για ποιο λόγο να το κάνει;

Σαν ενθύμιο; Ότι δηλαδή υπήρξε υπουργός οικονομικών και ότι μετείχε σε μερικά Eurogroup και να τα βάζει αργότερα να τα ακούν τα παιδία του, λέγοντάς τους πόσο υπερήφανα θα πρέπει να νιώθουν για τον πατέρα τους;

Δεν με πείθει κάτι τέτοιο…

Αλλά αν έχεις παρακολουθήσει ταινίες με κατασκόπους και πράκτορες και σου αρέσουν (δεν τρελαίνομαι αλλά θα χαζέψω) τέτοιου είδους ταινίες ή και βιβλία αναλογου περιεχομένου, γνωρίζεις πολύ καλά ότι μια από τις αποστολές των πρακτόρων-κατασκόπων, είναι η μαγνητοφώνηση του περιβάλλοντος που έχουν σταλεί. Πολλές φορές είναι και η φύση της αποστολής τέτοια, ώστε να επιβάλλει να εισχωρήσει ο κατάσκοπος σε ένα «adult room» και να καταγράψει τα όσα λέγονται και μετά να χρησιμοποιηθούν από την υπηρεσία που τον έστειλε και για την οποία εργάζεται.

Και τα στοιχεία αυτά της παρακολούθησης αρχειοθετούνται και χρησιμοποιούνται την κατάλληλη στιγμή.

Μην ξεχνάς ποιος παραχώρησε στον Τράμπ την εξουσία στην Αμερική.

Αν θυμάσαι, που πρέπει να θυμάσαι, λίγο διάστημα πριν ανοίξουν οι αμερικανικές κάλπες, οι αποκαλύψεις του εθελοντή και μη αμειβόμενου ιδρυτή των WikiLeaks, mr. Ασανζ, έριξαν καύσιμα στο ντεπόζιτο του FBI ώστε να ξεκινήσει έρευνα για την σχέση της κ. Κλίντον με το ISIS και να διαμορφώσουν την πρόθεση ψήφου αναποφάσιστων ή αυτών που είχαν σκοπό να μη συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία.

Το παιχνίδι της πολιτικής για εσένα που δεν φοράς χρωματιστά γυαλιά είναι πολύ βρώμικο και το ξέρεις. Όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην Ελλάδα.

Όπως επίσης και υποψιάζεσαι ότι το συγκεκριμένο βιβλίο δεν βγήκε τυχαία αυτή την χρονική στιγμή.

Η χρονική στιγμή που συμπίπτει η κυκλοφορία του βιβλίου, με αναγκάζει να δω με άλλο μάτι τις εξελίξεις στην συγκεκριμένη υπόθεση.

Ο σάλος που προκλήθηκε εδώ και δύο ημέρες από τις αποκαλύψεις στα ΜΜΕ, τα βαρύγδουπα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων (ΜΟΙΡΑΙΟΙ-ΑΣΧΕΤΟΙ-ΣΙΩΠΗ ΕΝΟΧΗΣ ΤΣΙΠΡΑ ΓΙΑ ΤΟ 2015 κ.α.), όλα δείχνουν την προσπάθεια αποσταθεροποίησης της χώρας, σε μια χρονική στιγμή που η αστάθεια στην Ν. Ανατολική Μεσόγειο και οι στρατιωτικές προκλήσεις των γειτόνων βρίσκονται στο κόκκινο.
Αυτή η χρονική στιγμή που επιλέγουν να κάνουν κάτι τέτοιο, θα πρέπει να προβληματίσει πολλούς και δε αρμόδιους επί των εθνικών θεμάτων και των θεμάτων ασφαλείας των πολιτών.

Δυστυχώς μερικές εφημερίδες τα ρίχνουν στην αντιπολίτευση, ότι αυτή βρίσκεται πίσω από τις αποκαλύψεις και την προσπάθεια πτώσης της κυβέρνησης του κ. Τσίπρα. Φυσικά δεν ξεχνάμε την ενεργό συμμετοχή σύσσωμης της ελληνικής πολιτικής σκηνής στην κατρακύλα της χώρας, αλλά εδώ όπως όλα δείχνουν έχουμε να κάνουμε με έναν μεγαλύτερο και ισχυρότερο εχθρό.

Ο κόσμος δεν μπορεί πλέον να εμπιστεύεται απόλυτα τον ελεγχόμενο τύπο και τα ΜΜΕ, τον ρόλο τους τον είδαμε και μας τον έχουν αποδείξει πολλές φορές κατά το παρελθόν, αφού είναι ιδιωτικές επιχειρήσεις, όμηροι των πολιτικών τους πεποιθήσεων και των χρεών τους, όπως και οικονομικά εξαρτημένες από τα συμφέροντα των εμπλεκομένων πλευρών στα κοινά του τόπου.

Αν θες λοιπόν να μην είσαι μέσα σε αυτούς που θα σε κοροϊδέψει μια φυλλάδα, ένας πρώην υπουργός οικονομικών, ένας νυν πρωθυπουργός, απλά παρακολούθα ότι, το πολιτικό σκηνικό παίρνει φωτιά, την ώρα και τη στιγμή που η χώρα βγαίνει στις λεγόμενες αγορές.

Σήμερα και εν μέσω πολιτικής κρίσης, ανακοινώθηκε ότι έχουν εκκινήσει οι διαδικασίες για την έκδοση πενταετούς ομολόγου.

Είναι μια είδηση σοβαρή, διότι στην συνείδηση του μέσου Έλληνα θα προκαλέσει ένα αίσθημα ελπίδας, θα του δείξει ότι υπάρχει φως στο τούνελ και λύση στο οικονομικό αδιέξοδο της χώρας με αποτέλεσμα να εφησυχάζεται και να ελπίζει σε λάθος πληροφορίες, σε λάθος άτομα, στις λάθος εξελίξεις.

Καλό είναι να ελπίζεις, αλλά καλύτερο θα ήταν να μην τους εμπιστεύεσαι, εσύ που το κάνεις και να προετοιμάζεσαι για το χειρότερο σενάριο και ας μιλάνε για εξόδους στις αγορές και αναστροφή του κλίματος.

Δεν αφήνουν τίποτα στην τύχη, όλοι αυτοί που θέλουν φασαρίες μέσα στην Ελλάδα, αυτοί που θέλουν την χώρα στο χάος για να φέρουν την τάξη, την νέα τους τάξη όπως οι ίδιοι λένε.

Φροντίζουν, όπως έχουμε ξαναπεί, να σπέρνουν στο παρελθόν και να θερίζουν στο μέλλον.

Έσπειραν έναν Βαρουφάκη, έναν δικό τους όπως καταμαρτυρεί η επικαιρότητα και οι κινήσεις του, τότε το 2015 και θερίζουν τώρα, μετά από δύο χρόνια. Είναι μια τακτική που την βλέπουμε χρόνια τώρα παρακολουθώντας τις εξελίξεις.

Θερισμός όμως δεν είναι μόνο οι αποκαλύψεις και η προσπάθεια ανατροπής της κυβέρνησης, αλλά και ο πάσης φύσεως εκβιασμός του εκβιαζόμενου από τον εκβιαστή.

Πως λειτουργεί λοιπόν ο κ. Βαρουφάκης, σαν πρώην υπουργός οικονομικών, σαν συγγραφέας ή σαν πράκτορας;

Σου δίνω τις εξής επιλογές..

Κουρτίνα 1 :Αν είναι τα πρώτα δύο, όλα είναι εντάξει οπότε πανηγυρίζουμε άφοβα την έξοδο στις αγορές.

Κουρτίνα 2 :Αν είναι το τελευταίο, τότε όντως επιχειρείται μια προσπάθεια αστάθειας μέσα στην χώρα, οπότε το επόμενο διάστημα θα δούμε τους καρπούς αυτής της αστάθειας.

Και επειδή οι καιροί είναι κουτοπόνηροι, μην εφησυχάζεις, διότι δεν είναι ούτε η Ν. Δημοκρατία, ούτε ο πρώην υπουργός οικονομικών πίσω από τις αποκαλύψεις την χρονική αυτή στιγμή, αλλά οι men in black, οι τύποι που θέλουν να εφαρμόσουν τους στόχους τους στην χώρα μας, δηλαδή να αλλάξουν τον τρόπο διακυβέρνησης και την μορφή των συναλλαγών μας. Αυτό το σχέδιο δεν αφορά μόνον την χώρα μας, αλλά αφορά και τη χώρα μας.

Εν μέσω χάους λοιπόν , να φέρουν την τάξη τους.

Εν μέσω προβλημάτων που τεχνητώς και με τη βοήθεια των εδώ συνεργατών-πρακτόρων δημιουργήσαν, έρχονται τώρα να δώσουν τη λύση τους. Από την τακτική που χρησιμοποιούν και τη λύση που δίνουν κάθε φορά, προδίδονται οι προθέσεις τους και γίνονται εύκολα αναγνωρίσιμοι σε αυτούς που την λύση τους την αντιλαμβάνονται ως πρόβλημα και όχι ως πραγματική λύση.

Πως θα εξελιχθεί η κατάσταση από εδώ και πέρα;

Θα περιμένουμε λίγο τις αντιδράσεις και τότε θα βγάλουμε τα συμπεράσματα.

Τα παραπάνω, οι πολιτικές εξελίξεις δηλαδή, είναι αρκετές για να μας πείσουν ότι είμαστε στις τελευταίες σκηνές της ταινίας που γυρίζετε στη χώρα μας εδώ και 7 χρόνια.

Μας πείθουν και τα παρακάτω, που δεν θα μπω στον πειρασμό να τα σχολιάσω, κρίση όλοι έχουμε ας κρίνουμε αλλά για να μην κριθούμε εφόσον κρίνουμε, καλύτερα και όσο γίνεται, ας τα κρατήσουμε μέσα μας, σαν αποδεικτικά στοιχεία, ότι το πρόβλημα της χώρας μας δεν είναι οικονομικό, όποτε η λύση δεν θα δοθεί από οικονομολόγους, πολιτικούς, προέδρους, εταίρους, πιστωτές, αγορές, Αμερική, Γαλλία, Ρωσία κτλ.

Το πρόβλημα της χώρας μας είναι εσωτερικό, μέσα στον καθένα μας και ειδικά στα υψηλά κλιμάκια που τους παραχωρήσαμε την εξουσία και κρατάνε τις τύχες μας στα χέρια τους.

Προέδρος του ΣΤΕ Ν. Σακελλαρίου (2016) για τις συναλλαγές επίορκων δικαστών, με τις μνημονιακές κυβερνήσεις των Παπανδρέου, Σαμαρά, Βενιζέλου για να βγάλουν νόμιμα τα Μνημόνια :

«Ας δούμε τις αποφάσεις για τα Μνημόνια και το PSΙ. Δεν έχουν παρά να ανοίξουν αυτές οι αποφάσεις και να δούμε τη στάση των δικαστών μέσα από τις αποφάσεις αυτές και πως επηρεάζουν την υπηρεσιακή τους εξέλιξη. Δεν μας ενδιαφέρουν εμάς αν θα γίνουμε αντιπρόεδροι ή πρόεδροι. Προσωπικά δεν αισθάνομαι και δεν θα υπάρξω υπηρέτης κανενός».

Κυβέρνηση (2017) :

«Οι δικαστές και οι εισαγγελείς ουδέποτε έκρυψαν τον συντηρητικό προσανατολισμό τους, ειδικά μετά τις ευνοϊκές ρυθμίσεις που έλαβαν από την κυβέρνηση Σαμαρά για τα μισθολογικά αιτήματά τους και τα παχυλά αναδρομικά εν μέσω Μνημονίων. Και μην ξεχνάμε ότι μόνο μετά την είσπραξη των αναδρομικών τους αποφάσισαν ότι τα Μνημόνια ήταν νόμιμα».

Δήλωση του προέδρου του Σ.τ.Ε κ. Σακελλαρίου 2017:

«Ο φετινός εορτασμός της 43ης επετείου από την πτώση της Δικτατορίας και την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Χώρα μας σκιάζεται δυστυχώς από τις συνεχιζόμενες, άνευ προηγουμένου, επιθέσεις κατά της Δικαιοσύνης και των λειτουργών της» επισημαίνει ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Νικόλαος Σακελλαρίου.

«Από της θέσεως ταύτης ως Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, αρχαιότερος Δικαστής της Χώρας και Πρόεδρος του Ανωτάτου Ειδικού Δικαστηρίου, εκπροσωπώντας το σύνολο της ελληνικής Δικαιοσύνης, καταδικάζω με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τις παντελώς αδικαιολόγητες αυτές επιθέσεις από όπου και αν προέρχονται, επιθέσεις οι οποίες στρέφονται ευθέως κατά του Κράτους Δικαίου, θεμελιώδης πυλώνας του οποίου είναι η ανεξάρτητη Δικαιοσύνη, στη μείωση του κύρους της οποίας προδήλως αποβλέπουν».

Μέσα σε δύο δηλώσεις φαίνεται ότι το πρόβλημα της χώρα δεν είναι οικονομικό.

Μόνο οικονομικό δηλαδή δεν είναι.

Ασχέτως αν πέφτουμε επάνω σε γεωπολιτικά ή όποια άλλα παιχνίδια των μεγάλων δυνάμεων, ασχέτως εάν επιχειρείτε η προσπάθεια εφαρμογής μια νέας πολιτικής και οικονομικής διακυβέρνησης μέσω των Βρυξελλών, καταλαβαίνουμε από τις δηλώσεις αυτές ότι το πρόβλημα είναι στο εγώ. Στο εγώ ή το πολύ πολύ στα στενά περιθώρια μιας κλίκας που μου διασφαλίζει τα προσωπικά μου και μόνο συμφέροντα.
Και ανάλογα με τα συμφέροντα μου ανάλογα και η συμπεριφορά μου, οι αποφάσεις μου, οι κινήσεις μου, οι δηλώσεις κλπ. 24/7/2017

Και αυτή η κατάσταση έχεις βαθιές ρίζες και δεν ξεριζώνονται έτσι απλά.

Θα χρειαστούν πολλά οικονομικά και πολιτικά ρίχτερ για να ταρακουνήσουν την συνείδηση αυτών που ακούν εξουσία και λαμβάνουν τις αποφάσεις αλλά και του απλού λαού που ακόμα εμπιστεύεται τις τύχες τους σε αυτούς.

Τώρα που ο ένας θα στρέφεται εναντίων του άλλου, στήσε και εσύ αυτί και θα μάθεις πολλά.

ministryoftruth

Loading...

One thought on “«Adults in the Room» και η έξοδος της Ελλάδος στις αγορές

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *