ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»
⌂

Α. Τσίπρας: «Η Ελλάδα θα είναι από τις χώρες που θα ξεφύγει πιο αργά από την κρίση»

· Κατοχικά Νέα

 

Για τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης από το πάγωμα της οικονομία για περισσότερους από δύο μήνες προειδοποίησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, που εμφανίστηκε βέβαιος ότι η Ελλάδα θα είναι από τις χώρες που θα ξεφύγει πιο αργά από την κρίση. 

Όπως είπε από τη Λαζαρίνα και τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Αγελαδοτρόφων και Προβατοτρόφων Δυτικής Θεσσαλίας:

«Η πανδημία ήταν συμμετρική. Αφορούσε όλους, πλούσιους και φτωχούς, βορρά και νότο, σε όλη την Ευρώπη. Οι επιπτώσεις όμως της οικονομικής κρίσης από το σταμάτημα των δραστηριοτήτων της οικονομίας για δύο και πλέον μήνες, δυστυχώς δεν θα είναι συμμετρικές αυτές οι επιπτώσεις. Κάποιοι θα ξεφύγουν πιο γρήγορα από την κρίση, κάποιοι άλλοι θα ξεφύγουμε πιο αργά από την κρίση. Η Ελλάδα, δυστυχώς, θα είναι μία από τις χώρες που θα ξεφύγει πιο αργά από την κρίση».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εκτίμησε ότι αυτό θα συνέβαινε λόγω της δομής της ελληνικής οικονομίας καθώς δεν έχει δοθεί έμφαση και αξία στην παραγωγή. 

Περίπου το 70% της οικονομίας, όπως είπε, είναι υπηρεσίες, ένα πολύ μεγάλο ποσοστό, τουρισμός, μονοκαλλιέργεια σχεδόν, για να καταλήξει τονίζοντας:

«Ούτως ή άλλως, λοιπόν, θα είχαμε πρόβλημα, πόσω μάλλον όταν η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης με αποσπασματικότητα, με μια λογική “βλέποντας και κάνοντας” χωρίς να έχει μια προληπτική στάση, χωρίς εμπροστοβαρή και οριζόντια μέτρα».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ,, αναφερόμενος στην αξιοποίηση των πόρων, είπε, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, πως βλέπουμε να υπάρχει μια τάση στήριξης ημέτερων, να υπάρχει χρήμα για να «μπουκώνει» ΜΜΕ ανύπαρκτα και να διαμορφώνουν μια πλασματική εικόνα της πραγματικότητας και κατέληξε:

«Αλλά σε αυτούς που έχουν να στηριχθούν τώρα, όχι αύριο, που μπορούν να βάλουν λουκέτα στις επιχειρήσεις τους, στους ανθρώπους της παραγωγής, στους ανθρώπους του μόχθου, τα μέτρα ήταν και ανεπαρκή και αργοπορημένα και χωρίς σχέδιο».

Μιλώντας για τον ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως πολύ έγκαιρα πρότεινε το πρόγραμμα «Μένουμε Όρθιοι», το οποίο είχε ως στόχο την χρηματοδότηση από το κράτος της εργασίας και όχι της αναστολής της εργασίας και τη χρηματοδότηση της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας με κεφάλαιο κίνησης, για να μπορέσει να ανακάμψει αμέσως μετά την πανδημία. Επίσης, πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, «προτείναμε και μια σειρά από χρηματοδοτικά εργαλεία, για να δοθεί ρευστότητα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ερωτήσεις και τοποθετήσεις των πολιτών.

Πηγη

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

STRANGER-VOICE

🍔 CHIBUSA — ΤΟ STREET FOOD ΑΛΛΑΖΕΙ ΕΠΟΧΗ!

Δημόσιες υπηρεσίες – ενδεικτική φωτογραφίαFEATURED

Στάσεις εργασίας στις εφορίες: Πανελλαδικό πρόγραμμα κινητοποιήσεων έως την απεργία της 25ης Νοεμβρίου

Πληρωμές και ευρώ – ενδεικτική φωτογραφίαFEATURED

ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ: 71,78 εκατ. ευρώ σε 83.420 δικαιούχους από 19 έως 23 Οκτωβρίου – Όλες οι πληρωμές

Μία απάντηση στο “Α. Τσίπρας: «Η Ελλάδα θα είναι από τις χώρες που θα ξεφύγει πιο αργά από την κρίση»”

  1. Ρέ! Το παιδί (ξανα)μίλησε! Ν’ ανοίξουμε τη σαμπάνια (απ’ τη χαρά μας), ή να την κρατήσουμε για κάτι σπουδαιότερο;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *