500.000 Ελληνόπουλα πεινάνε, κρυώνουν και σβήνουν χωρίς φάρμακα…

1

Επιστροφή στα πρώτα μετακατοχικά χρόνια βιώνει το μέλλον της Ελλάδας, τα παιδιά.

Aυτοί που συνεργάζονται με την τρόϊκα για να «διασώσουν» την Ελλάδα, υποτίθεται, έχουν δημιουργήσει το πρωτοφανές για τα κοινωνικά δεδομένα της χώρας: 500.000 Ελληνόπουλα να ζούνε κάτω από το όριο της φτώχειας που σημαίνει ότι δεν χορταίνουν το φαγητό που τρώνε, δεν θερμαίνονται τον χειμώνα όπως πρέπει, δεν ντύνονται όπως πρέπει, δεν έχουν φάρμακα όταν αρρωσταίνουν, ούτε παροχές υγείας, δεν έχουν την παιδική ηλικία που πρέπει.
2
Στο σύνολο των παιδιών της χώρας το 25% είναι φτωχά παιδιά, μια γενιά που μοιάζει σε πολλά με την πρώτη μετακατοχική γενιά των Ελληνόπουλων.

Η οικονομική κρίση εκτός από την ανεργία, τη φτώχεια και τη διεύρυνση των ανισοτήτων συνοδεύεται από μειωμένες παροχές υγείας, μειώμενη σίτιση, χαμηλή ποιότητα διατροφής και αυξημένη παιδική νοσηρότητα και θνητότητα, αναφέρουν τα στοιχεία της Eurostat που δόθηκαν πριν λίγο στην δημοσιότητα.

Και όλα αυτά σε πληθυσμό «καθαρών» Ελλήνων λιγότερο από 10 εκατ. ψυχές.

3
«Η κακή διατροφή μιας ολόκληρης γενιάς Ελληνοπαίδων σήμερα θα έχει μακροπρόθεσμα αρνητικές επιπτώσεις και μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την οικονομική ανάπτυξη στην Ελλάδα δεκαετίες αργότερα, όταν πια αυτά τα παιδιά γίνουν ενήλικες» επισημαίνει ο παιδίατρος -σύμβουλος γαλουχίας Στέλιος Παπαβέντσης σε ανακοίνωσή του με θέμα «Οικονομική κρίση και βρεφική διατροφή» στο 10ο Μακεδονικό Συνέδριο Διατροφής που διεξάγεται στη Θεσσαλονίκη.

Γι αυτό το εθνικό έγκλημα ποιος θα πληρώσει;
Πεινάει το 60% των μαθητών στα σχολεία της Αττικής

4


Θεραπεία της σεξουαλικής ανικανότητας

Το φυτικο σκεύασμα που θεραπεύει τα προβλήματα σεξουαλικής ανικανότητας χωρις καμία παρενέργεια

Το μοναδικό 100% φυτικό σκεύασμα που θεραπεύει το πρόβλημα και δεν το συντηρεί οπως αλλα χημικά γνωστά προιόντα με παρενέργειεςΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αντιμέτωπα με την πείνα βρίσκονται καθημερινά χιλιάδες Ελληνόπουλα που βιώνουν με τον πλεόν σκληρό τρόπο την οικονομική κρίση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Προγράμματος Σίτισης και Προώθησης Υγιεινής Διατροφής, το οποίο υλοποιείται από το Ινστιτούτο Prolepsis με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, έξι στους δέκα μαθητές δημοτικών σχολείων της Αττικής βιώνουν επισιτιστική ανασφάλεια, δεν έχουν δηλαδή πρόσβαση σε επαρκή ποσότητα τροφής, ενώ σχεδόν το 25% των μαθητών πλήττεται από πείνα.

Την ίδια στιγμή, ο αριθμός των αιτήσεων σχολείων για ένταξη στο σημαντικό αυτό πρόγραμμα αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο. Εφέτος εντάχθηκαν 150 σχολεία με 15.520 μαθητές, αριθμός που αντιστοιχεί στο 10% των μαθητών /σχολείων που έχουν υποβάλει αίτηση.
5
Οικογένειες χωρίς ρεύμα

Στο 61% των οικογενειών στα 64 σχολεία της Αττικής που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα, ο ένας από τους δύο γονείς δεν έχει κανένα εισόδημα ενώ σε ποσοστό 17% των οικογενειών, κανένας από τους δύο γονείς δεν έχει εισόδημα. Επίσης το 11% των παιδιών είναι χωρίς ασφαλιστική κάλυψη ενώ το 22 έχει 3 ή και περισσότερα τέκνα.

Σε ποσοστό 7% των οικογενειών, υπήρχε διακοπή σύνδεσης του ηλεκτρικού ρεύματος κατά το προηγούμενο έτος για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο της μίας εβδομάδας, ενώ το 3% των οικογενειών δεν είχε ηλεκτρικό ρεύμα στο σπίτι τη χρονική περίοδο που συμπλήρωσαν το ερωτηματολόγιο.

Χωρίς φαγητό ένας στους δύο μαθητές δημοτικού στην περιφέρεια

Δραματική είναι η εικόνα που παρουσιάζεται στις υπόλοιπες περιοχές της Ελλάδας στις οποίες εφαρμόζεται το πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ. Σύμφωνα με τα 42.727 ερωτηματολόγια που συμπλήρωσαν γονείς των μαθητών από σχολεία σε 23 νομούς της χώρας, το 54% των οικογενειών αντιμετώπιζε επισιτιστική ανασφάλεια και 21% πείνα. Στο 40% των οικογενειών ο ένας από τους δύο γονείς δεν είχε εισόδημα ενώ σε ποσοστό 13% κανένας από τους δύο γονείς δεν είχε εισόδημα.

Σύμφωνα με τους υπεύθυνους του Ινστιτούτου Prolepsis, σημαντική ένδειξη της επιτακτικής ανάγκης για σίτιση αποτελεί και ο αριθμός των αιτήσεων από σχολεία για συμμετοχή στο συγκεκριμένο Πρόγραμμα. Συνολικά έχουν υποβληθεί 1.053 αιτήσεις που αντιστοιχούν σε 152.397 μαθητές, εκ των οποίων σήμερα σιτίζονται οι 15.520.

Πιο συγκεκριμένα, κατά την περσινή σχολική χρονιά, σιτίζονταν καθημερινά 61.876 μαθητές 406 σχολείων. Εφέτος, έχουν ενταχθεί μέχρι στιγμής 150 σχολεία με 15.520 μαθητές, αριθμός που αντιστοιχεί στο 10% των μαθητών σχολείων που έχουν υποβάλει αίτηση να ενταχθούν στο Πρόγραμμα.

Με κοινωνικο-οικονομικά κριτήρια εντάσσονται τα σχολεία

Από το 2012 περισσότερα από 9,5 εκατομμύρια γεύματα έχουν διατεθεί από το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ σε δημόσια σχολεία της χώρας, τα οποία επιλέγονται με κοινωνικοοικονομικά κριτήρια. Το Πρόγραμμα προσφέρει καθημερινά δωρεάν υγιεινά γεύματα στο σύνολο των μαθητών των σχολείων με στόχο την αντιμετώπιση της επισιτιστικής ανασφάλειας και της πείνας, και παράλληλα την βελτίωση των διατροφικών συνηθειών τους.

«Η κοινωνικοοικονομική κρίση αφήνει δυστυχώς έντονα τα σημάδια της και στην πιο ευαίσθητη πληθυσμιακή ομάδα, που είναι τα παιδιά» τονίζει η καθηγήτρια και Διευθύντρια του Εργαστηρίου Υγιεινής, Επιδημιολογίας και Ιατρικής Στατιστικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Πρόεδρος του Ινστιτούτου Prolepsis κυρία Αθηνά Λινού στο protothema.gr, προσθέτοντας ότι «στόχος μας είναι η σίτιση να εφαρμοστεί σε όλα τα σχολεία της Ελλάδας, όπως συμβαίνει και στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, ώστε να καλύπτονται οι διατροφικές ανάγκες των παιδιών εξασφαλίζοντας τη σωματική και πνευματική τους ανάπτυξη. Σε αυτό απαραίτητη είναι η παρέμβαση της Πολιτείας. Παράλληλα, απευθύνουμε έκκληση και προς τους ιδιωτικούς φορείς να συνδράμουν για την ένταξη περισσότερων μαθητών στο Πρόγραμμα».

planetnews.gr

Loading...

5 thoughts on “500.000 Ελληνόπουλα πεινάνε, κρυώνουν και σβήνουν χωρίς φάρμακα…

 1. ΙΩ says:

  Η ΠΕΡΙΦΗΜΗ EUROSTAT ΚΑΤΕΛΗΞΗ ΣΤΟ ‘ΑΚΡΙΒΕΣ» ΤΗΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΠΟΥ ΜΕ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΜΕΣΩ ΚΑΠΟΙΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΟΤΙ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΕΙΝΑΙ ΓΥΡΩ ΣΤΟ 35% ΚΑΙ ΟΧΙ 25%.

  ΟΤΑΝ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΟ ΚΑΙΡΟ (ΟΛΑ ΤΑ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ… ΣΩΣΤΑ ?) ΠΟΛΛΟΙ ΚΩΦΕΥΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ.

  ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΦΑΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ. ΑΝΥΠΑΝΤΡΗ ΜΗΤΕΡΑ ΜΕ ΜΩΡΟ 1 ΕΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙ ΑΙΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΓΙΑ ΠΑΡΟΧΗ ΚΑΠΟΙΩΝ ΑΝΑΓΚΑΙΩΝ. ΑΠΑΝΤΗΣΗ : ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΚΛΗΡΩΣΗ (ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΙΤΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΜΙΑ ΚΛΗΡΩΣΗ !!!! ΑΥΤΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΑ) . ΘΑ ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΑΜΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «χ» (ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΠΟΙΟ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ) ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΛΙΓΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΓΙΑ 6 ΜΗΝΕΣ…. ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΑΝ ΔΕΝ ΚΛΗΡΩΘΕΙΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΤΡΟΦΙΜΑ.

  ΚΑΙ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΑΥΤΟ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΜΟΝΟΓΟΝΕΪΚΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ. ΠΟΣΟ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΑΝΤΕΞΕΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΑΔΙΚΟΥ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ ΕΠΙ ΤΩΝ ΚΕΦΑΛΩΝ ΜΑΣ ?

  ΥΠΟΓΕΝΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΤ΄ΑΡΧΗΝ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ, ΠΕΙΝΑ, ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ, ΕΛΛΕΙΨΗ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΔΙΑΒΙΩΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤ΄ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΑΙΔΙΩΝ. ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ Η ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΣΗ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ, ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΓΙΑ ΟΣΑ ΦΥΣΙΚΑ ΕΠΙΖΗΣΟΥΝ ΠΟΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΑΘΛΙΩΝ «ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΩΝ» ?

  Ο κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΦΟΒΗΘΗΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΟΥ ΑΠΟ ΟΣΟ ΜΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΑΝ ΟΤΑΝ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ, Ο κ. ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΚΒΙΑΣΘΗΚΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΑΠ΄ΟΣΟΝ ΑΦΗΣΑΝ ΝΑ ΔΙΑΡΡΕΥΣΕΙ !!!!… ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ, ΚΥΡΙΟΙ, ΚΥΡΙΟΙ ΤΑΔΕ ΚΑΙ ΤΑΔΕ ΕΧΟΥΝ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΙ ΕΧΟΥΝ ? ΚΑΤΣΑΡΙΔΕΣ? ΑΝΑΛΓΗΤΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ ΕΝΟΣ ΤΙΠΟΤΕΝΙΟΥ ΘΕΟΥ ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΥΠΟΛΗΠΤΕΣΘΕ ? (ΑΚΟΜΑ ΚΙ ΑΝ ΟΝΤΩΣ ΕΙΧΑΝ ΕΚΒΙΑΣΘΕΙ….. )

  ΘΥΣΙΑΖΟΥΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΖΩΪΑ ΤΩΝ ΔΙΚΩΝ ΤΟΥΣ… ΝΤΡΟΠΗ ΑΘΛΙΟΙ.

  ΙΩ

 2. ανωνυμος says:

  Ομως χιλιαδες στρεμματα γης καταστηματα οικοπεδα διαμερισματα εμπορικα κεντρα θεατρα μετοχεσ και μεγαλες καταθεσεις ανηκουν στην Εκκλησια της Ελλαδος και σε Μοναστηρια. Τα μισα να εδιναν δεν θα πεινουσε κανενας. Αλλα τους θελουν πεινασμενους και με χρημματα της Ευρωπης και με δωρεες να κανουν κατι συσσιτια για να νοιωθουν πως κανουν κατι για τους φτωχους.

  .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *