ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»
⌂

28η Οκτ. 2019 … η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ

· ΘΚ

Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ παίρνει ίσως την πιο διαδεδομένη φωτογραφία του Β’ ΠΠ  και αλλάζει την σημαία σε Ελληνική. Κάνει αναφορά σε ενότητα, ελευθερία, δημοκρατία. Μετά από καυστικά σχόλια κατεβάζει την φωτογραφία.

“
Ο καλλιτέχνης αποφάσισε να μεταδώσει ένα μήνυμα, να φτιάξει ένα μανιφέστο, να κάνει μια εικαστική παρέμβαση …

Πιθανώς αναζήτησε στο δίκτυο μια κατάλληλη φωτογραφία σχετική με:
1940 – 28 Οκτωβρίου – Βαλκάνια – Ελλάδα – Αλβανία – Ιταλία – ΟΧΙ  – Μεταξάς – τελεσίγραφο – Ελληνικός στρατός, κτλ.

Η μηχανή αναζήτησης του έβγαλε κάτι που έχει σχέση με:
Μάρτιο 1945 – Ειρηνικός Ωκεανός – Ηνωμένες Πολιτείες – Ιαπωνία – Ίβο Ζίμα – Αμερικανοί πεζοναύτες, κτλ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από αυτές πήρε εκείνη που η μηχανή αναζήτησης έβγαλε από τις πρώτες, στην κορυφή, για να έχει και απήχηση … στο κοινό.
Έκανε και την παρέμβαση του αλλάζοντας την αμερικανική με την ελληνική σημαία, ευκολότερο από το να ψάχνει να βρει έτοιμη φωτογραφία με ελληνική σημαία.
“ “

Εκτός και αν ήξερε πολύ καλά τι έκανε. Με 10 λεπτά δουλειά, κυκλοφορώντας έστω και για λίγο, μια τέτοια φωτογραφία, επιτυγχάνει να θολώσει, έστω και για λίγο σε λίγους, την έννοια της 28ης Οκτ 1940 για τον Ελληνικό Λαό.

Από τα άμεσα και πολλά σχόλια φαίνεται ότι πέτυχε ακριβώς το αντίθετο. Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ μάλλον πρέπει να αρχίσει να πουλάει στην τηλεόραση χαλιά, παπούτσια, και φίλτρα νερού.

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

STRANGER-VOICE

🍔 CHIBUSA — ΤΟ STREET FOOD ΑΛΛΑΖΕΙ ΕΠΟΧΗ!

Δημόσιες υπηρεσίες – ενδεικτική φωτογραφίαFEATURED

Στάσεις εργασίας στις εφορίες: Πανελλαδικό πρόγραμμα κινητοποιήσεων έως την απεργία της 25ης Νοεμβρίου

Πληρωμές και ευρώ – ενδεικτική φωτογραφίαFEATURED

ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ: 71,78 εκατ. ευρώ σε 83.420 δικαιούχους από 19 έως 23 Οκτωβρίου – Όλες οι πληρωμές

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *