25 Νοεμβρίου 1943 : Η ένωση που θα έπρεπε να διδάσκεται μέρα νύχτα σε όλα τα σχολεία

Με την ΔΩΡΕΑ ενος "καφε" το μήνα βοηθάς στον αγώνα κατα της φίμωσης της ελευθερίας του λόγου , βοηθάς το Κατοχικα ΝΕΑ

zervas chris edes25 Νοεμβρίου 1943 : Η ένωση που θα έπρεπε να διδάσκεται μέρα νύχτα σε όλα τα σχολεία

Γράφει ο Ζαχαρίας ο Μυτιληνιός

Αχ πατρίδα… τίποτα δεν έμαθες από την ιστορία σου…

Σήμερα είναι μεγάλη γιορτή για το Έθνος. Σαν σήμερα 72 χρόνια πριν κάτι «τρελοί», αντίπαλοι στα βουνά, κομουνιστές και δεξιοί, ενώθηκαν και μαζί με την τεχνική βοήθεια των Άγγλων, έγραψαν μια ακόμα ένδοξη σελίδα στην ιστορία της χώρας μας.

Αυτοί οι Ήρωες, σήμερα περισσότερα από κάθε άλλη φορά μας διδάσκουν!

73 χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοποτάμου από τις δυνάμεις του ΕΛΑΣ, του ΕΔΕΣ και Βρετανών κομάντος.

Ήταν μια από τις μεγαλύτερες πράξεις δολιοφθοράς του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, που προκάλεσε τον θαυμασμό όλης της κατεχόμενης Ευρώπης και έδωσε κουράγιο στον δοκιμαζόμενο ελληνικό λαό. Σαν σήμερα έσκασε λίγο το χαμόγελο στον κατεχόμενο ελληνικό λαό.
Το κορυφαίο γεγονός της Ελληνικής Εθνικής Αντίστασης του Ελληνικού Λαού στην Νεότερη Ιστορία έγινε την νύχτα της 25ης Νοεμβρίου 1942.

Στην ανατίναξη έλαβαν μέρος 120 άνδρες του ΕΛΑΣ, 65 του ΕΔΕΣ και 12 Άγγλοι κάτω από την προσωπική καθοδήγηση του Άρη Βελουχιώτη και του Ναπολέοντα Ζέρβα.

Loading...

2 thoughts on “25 Νοεμβρίου 1943 : Η ένωση που θα έπρεπε να διδάσκεται μέρα νύχτα σε όλα τα σχολεία

 1. Ο ΚΑΝΕΝΑΣ!! says:

  Και μετά από 2 χρόνια (από το 1942) ξεκοιλιάστηκαν μεταξύ τους, η Ελλάδα αν και νικήτρια πήγε «πίσω» καμμιά 50ρια χρόνια, διχάστηκαν οι Έλληνες για άλλη μια φορά, με τις ευλογίες των Καραμανλέων, Μητσοτακέων, Παπανδρέων κλπ «τζακιών» και ακόμα και σήμερα υπάρχουν Έλληνες που πιστεύουν στα κόμματα, στους «θεσμούς» κλπ.

  ΞΥΠΝΑΤΕ ΑΔΕΛΦΙΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ
  (ή FREEEEEEEEEEEEEEEEEDOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOMMMMM!!!!!!!)

 2. Χ says:

  Πέστα αγόρι μου, αν και δεν είναι στο συμφέρον των πατρικίων να θυμάται ο λαός τέτοια πράγματα. Ενωμένοι μεγαλουργούμε να πούμε…Διαιρεμένοι σφαζόμαστε για το ποιός την έχει μακρύτερη…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *