Διαφημίσεις

«Οἱ Ἕλληνες εἴχαν καταλάβει ὅτι ἡ ἰδιαιτερότητά τους ἤταν νὰ μὴν ὑποκλίνονται μπροστὰ σὲ ἄνθρωπο, καὶ να μὴν δέχονται τὴν ἀπόλυτη ἐξουσία».

Στην Ἀνατολὴ ἡ γονυκλισία ἤταν πολὺ σύνηθες φαινόμενο.

Προσκυνοῦσαν τοὺς βασιλεῖς ὡς θεούς, συνήθεια ποὺ υἱοθέτησαν ἀργότερα καὶ οἱ Ῥωμαῖοι.

Οἱ Ἕλληνες ἤσαν ἀπὸ τὴν φύση τους ἄνθρωποι ἐλεύθεροι, κάτι ποὺ πιστοποιεῖ καὶ ἡ ἄρνηση τοῦ Ἱπποκράτους, σύμφωνα μὲ τὸν Στοβαῖο, νὰ πάει ὡς γιατρὸς στὴν περσικὴ αὐλή, γιατὶ ὅπως εἶπε δὲν τοῦ χρειάζεται καλὸ ἀφεντικό.

Ἀλλὰ καὶ τὰ λόγια τοῦ Ἀθανασίου Σταγειρίτου, στὸ ἔργο του Ὠγυγίαν, λένε ὅτι : «Οἱ Ἓλληνες, ἐλεύθεροι ὂντες, δεν ἒκλιναν ποτὲ τὰ γόνατα οὒτε τὸν αὐχένα εἰς ἂγαλμα, οὒτε εἰς βωμὸν ἀνθρώπου».

Ὅταν ἐπίσης ζητήθηκε ἀπὸ τοὺς Σπαρτιᾶτες νὰ δώσουν «γῆν και ὓδωρ» ὡς ἔνδειξη ὑποταγῆς, τότε ἐκεῖνοι ἔριξαν τοὺς Πέρσες ἀπεσταλμένους σὲ ἔνα πηγάδι.

Ἐπειδὴ ὅμως οἱ πρέσβεις ἐθεωροῦντο πρόσωπα ἱερὰ κι ἀπαραβίαστα, ἀπεφάσισαν νὰ πληρώσουν τὸ ἀντίστοιχο τίμημα στὸν Ξέρξη, στέλνοντάς του δύο ἀπεσταλμένους ἐθέλοντες, γιὰ νὰ τοὺς σκοτώσει.

Ὁ Σπερθιὴς καὶ ὁ Βούλις προσεφέρθησαν, πῆγαν στον Πέρση βασιλιᾶ καὶ τοῦ ἐδήλωσαν ῥητὰ καὶ κατηγορηματικά: «Ἤρθαμε γιὰ νὰ μᾶς σκοτώσετε, ὄχι γιὰ νὰ προσκυνήσουμε» (Ἡροδότου Ἱστορία Ζ’ 136).

Παναγιώτης Δαρίβας



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

    1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

8 σχόλια στο “Οἱ Ἕλληνες οὐδέποτε ἔκλιναν γόνυ ἤ αὐχένα.”
  1. Είναι άλλο….Οἱ Ἕλληνες οὐδέποτε ἔκλιναν γόνυ ἤ αὐχένα.

    ΚΑΙ
    ΑΛΛΟ
    ΣΤΑ
    ΤΕΣΣΕΡΑ.

    Η ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ..Η ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΣΩΣΤΑ.

  2. Δαρίβα, αυτα να τα κανεις μπροστα σε νεοελληνα ψωνισμένο μπατσο και θα σου πω εγω….

  3. Ακριβως οπως το λες ΟΙ ΕΛΗΝΕΣ ;;; Αλλα ποιοι ακριβως ;;ποιας εποχης ;;Και τι σχεση εχουν εκοινοι που δεν γονατιζαν ουτε εσκυβαν το κεφαλι με τους εαυτουλακιδες καναπεδοπληκτους;;

  4. Παναγιώτη λες μπούρδες ..

    Και αυτοί οι Έλληνες που έσωσε από τα χρέη ο Σόλωνας με την σεισάχθεια και που παραχωρούσαν τους εαυτούς τους ως δούλους σε άλλους Έλληνες , τι ήταν ..??

    Οι Έλληνες ήταν και αυτοί άλλος ένας λαός όπως όλοι οι λαοί της γης που όμως οι συγκυρίες και η οργανωμένη τους τάξη και ιεραρχία τους βοήθησε να μεγαλουργήσουν και να επιβληθούν ..

    Όταν έπαψαν λόγο αλαζονείας να σέβονται του θεούς τους και έχασαν την ευλάβεια που είχαν , τότε ήρθε και η πτώση ..Και ως ευσεβής λαός μεγαλούργησαν ξανά μέσα στην Ανατολική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία για πάνω από 800 χρόνια μέχρι την πτώση της που πάλι λόγο αλαζονείας την έχασαν ..

  5. Θα συμφωνήσουμε ότι οι Έλληνες ουδέποτε έκλειναν το γόνυ, η τον αυχένα… αλλά αυτό συνέβαινε διότι ο Έλληνας είναι ΙΔΕΑ, και ως είρηται, οι ιδέες είναι αθάνατες, ανυπότακτες, αδιαπραγμάτευτες.

    Τώρα λοιπόν καταλαβαίνουμε το γιατί οι κάτοικοι της χώρας των Ελλήνων, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ.

    Αυτά.

  6. Κάποτε οι Έλληνες(Όλων των αιώνων συμπληρώνω) δημιουργούσαν πολιτισμό. Σήμερα βλέπουν τηλεόραση.(ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ).

  7. «Οἱ Ἕλληνες εἴχαν καταλάβει ὅτι ἡ ἰδιαιτερότητά τους ἤταν νὰ μὴν ὑποκλίνονται μπροστὰ σὲ ἄνθρωπο, καὶ να μὴν δέχονται τὴν ἀπόλυτη ἐξουσία».

    Το καταλάβει δεν μου ακούγετε σαν μια λέξη που ανήκει στην πρόταση αυτή. Ίσως ακούγομαι χαζός που σκάλωσα σε μια λέξη αλλά αλλα είναι η λέξη που αλλάζει όλο το νόημα. Κατάλαβαν … και συνεχίζω το μνμ μετα απο 12+ ώρες.

    Τρελος καποιος είναι οταν οι αντιληωεις του ειναι αντιθετες απο την στιγμη του σημερα. Κάποιοι πάλι το παίζουν τρελοι. και καποιοι αλλοι Είναι. Αλλα πιοτερο τρελος Είναι κάποιος όταν έχει νοιωσει στο πΕτσΙ Του-σ όλους τους τρόπους ελεγχου των πιστευον Του.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *