Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

06:51 - 04/12/2010

Ύλη, Πνεύμα, Συνείδηση

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

Η ύλη και το πνεύμα είναι ένα, μόνο που εμείς έχουμε εγκλωβιστεί στο πρώτο αγνοώντας την ύπαρξη του άλλου, ή απλώς το θεωρούμε κάτι έξω από εμάς, κάτι το οποίο πρέπει να πιστέψουμε, σε κάτι πνευματικό δηλαδή.
Η αλήθεια όμως είναι άλλη. Ο άνθρωπος είναι και τα δυο σε ένα, υλη και πνεύμα. Το μυαλό μας τα έχει κάνει να φαίνονται σαν δυο διαφορετικά πράγματα. Το μυαλό ζητάει τα υλικά πάντα. Αυτό γίνεται γιατί ο Νους λειτουργεί ασυνείδητα. Παράδειγμα, πότε ήταν η τελευταία φορά που νιώσατε κάποιο μέλος του σώματός σας χωρίς αυτό να πονάει? Π.χ. ξέρουμε ότι το χέρι μας είναι στη θέση του αλλά αν δεν νιώσουμε ενόχληση δεν του δίνουμε σημασία, σαν να μην υπάρχει. Καθίστε μια φορά σε ένα ήσυχο μέρος για λίγα λεπτά χωρίς να σας ενοχλήσει τίποτε , χαλαρώστε, κλείστε τα μάτια και δώστε σημασία σε κάθε τι πάνω σας. Κεφάλι, χέρια , πόδια, όλα. Παρατηρήστε το σώμα σας. Θα εκπλαγείτε γιατί πρώτη φορά δίνετε σημασία σε κάτι χωρείς αυτό να διαμαρτύρεται.

Λειτουργούμε ασυνείδητα σχεδόν στο 99% και αυτό γίνετε γιατί οι επιλογές μας έρχονται σχεδόν πάντα από το μυαλό μας, από τον νου και ο νους δεν είναι τίποτα άλλο από την κοινωνία μέσα μας, η καθημερινότητα, την οποία σε πολλές περιπτώσεις δεν την επιλέγουμε εμείς μιας και αυτό που κάνουμε είναι να συμβιβαζόμαστε με αυτά που βρήκαμε. Γιατί μπορεί να γεννηθήκαμε και να μην ξέραμε τίποτα, να χρειαζόμασταν εκπαίδευση, αλλά εκπαιδευτήκαμε να λειτουργούμε και να σκεπτόμαστε όπως η κοινωνία θέλει, έτσι όπως άλλος νους ήθελε, ότι βλέπουμε γύρω μας είναι άλλου-νου…
Μέσα από όλοι αυτήν την ασυνειδησία καταλαβαίνουμε ότι λογικό είναι να ξεχάσουμε το κομμάτι μας πνεύμα, αλλά ακόμα και το ποιοι πραγματικά είμαστε. Νομίζουμε ότι συνείδηση είναι το να πηγαίνουμε για καφέ από επιλογή μας ή διάφορα άλλα. Συνειδητός άνθρωπος είναι αυτός που έχει επίγνωση του τι είναι, τι συμβαίνει μέσα του και τι συμβαίνει έξω του.

Με το πνεύμα είμαστε ένα. Να μην πάω μακριά, το πνεύμα είναι η ψυχή μας. Η ψυχή έχει άμεση σύνδεση με την καρδιά μας, τα ποιο αγνά συναισθήματα πηγάζουν από εκεί, όπως είναι η αληθινή αγάπη. Αλλά όπως είπα και παραπάνω το πνεύμα χάθηκε στην καθημερινότητα. Αυτά τα οποία νιώθουμε από καρδιάς δύσκολα εκφράζονται και ποιο δύσκολα γίνονται πράξεις.
Αυτό που χρειάζεται να κάνουμε είναι κατ αρχής να αντιληφτούμε τα παραπάνω, να μπούμε σε μια διαδικασία να γνωρίσουμε τον εαυτό μας, να ακούσουμε την καρδιά μας και να δούμε τι έχουμε αυτήν την στιγμή στην ζωή μας, τι έχουμε επιλέξει από αυτά και τι όχι, τι κάναμε για να τα αποκτήσουμε ή τι δεν κάναμε και τι κάνουμε γι αυτά τώρα, δηλαδή να αρχίσουμε σιγά σιγά να αποκτούμε επίγνωση της ζωής μας. Να αγαπήσουμε τον εαυτό μας χωρίς εγωισμό. Ότι έχουμε τώρα είναι αποτέλεσμα των πράξεων μας, του παρελθόντος μας. Επομένως γνωρίζουμε ότι για το μέλλον μας κάτι πρέπει να κάνουμε για να φέρουμε το καλύτερο επιθυμητό αποτέλεσμα, είναι στο χέρι μας.

Πρέπει να ξανά γίνει η Ύλη και το Πνεύμα ένα, να αποκτήσουμε Συνείδηση. Με την συνείδηση αυτά τα δυο έρχονται σε αρμονία, η καρδιά και το μυαλό συνεργάζονται αρμονικά με αρχηγό την καρδιά. Ας σταματήσουμε να θέλουμε και να ξεκινήσουμε να είμαστε…

Ελληνα ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα. Μοιραστείτε αυτή την ανάρτηση



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*