ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Παρασκευή, 28 Αυγούστου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»

ΌΣΟ Ο ΟΜΙΛΟΣ ΑΛΑΦΟΥΖΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ, ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΦΤΩΧΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΛΙΓΟΣΤΕΥΟΥΝ‏

· Κατοχικά Νέα

Η διοίκηση του Ομίλου Αλαφούζου δοκιμάζει όλα τα νεοταξίτικα μέτρα της παγκοσμιοποίησης πάνω στους εργαζόμενούς της. Υπερεντατικοποίηση, απολύσεις, συρρίκνωση των αποδοχών και μηχανισμοί ανάσχεσης κάθε εργατικής αντίδρασης είναι καθημερινότητα. Έχοντας μαζέψει κάθε καρυδιάς καρύδι της νεοφιλελεύθερης εργοδοτικής καθοδήγησης, παλιούς αριστεριστές των παρισίων και αποτυχημένους πρώην διευθυντάδες των κρατικών ΜΜΕ, προσπαθεί, με πρόσχημα την κρίση που οι εργοδότες αποφάσισαν και με επίκληση του μπαμπούλα της απόλυσης, να περάσει κάθε λογής αντεργατικό μέτρο: ελαστικοποίηση ωραρίων, περικοπή μισθών ώστε να διασφαλιστεί η ριζική περιστολή και των αποζημιώσεων, κατακρεούργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Προσπαθούν να ενεργοποιήσουν φοβικά σύνδρομα ώστε να βρουν συνομιλητές δουλοπάροικους και βέβαια μακριά από τα θεσμοθετημένα όργανα των Εργαζομένων.

Την ώρα που συγκεντρώνουν στην ιδιοκτησία τους τέσσερα ραδιόφωνα, τηλεόραση, εφημερίδα και internet, σπέρνουν τον εργασιακό τρόμο της απόλυσης και της ανεργίας πετώντας τους εργαζόμενους στις ουρές των ταμείων ανεργίας. Είναι νωπές ακόμη οι απολύσεις των δύο συναδέλφων τεχνικών από τον Μελωδία, και τώρα απέλυσαν και τους μοναδικούς τεχνικούς που είχαν στον ραδιοσταθμό Freedom. Η υπερσυγκέντρωση ΜΜΕ προσφέρει υπερκέρδη στον όμιλο αλαφούζου, αλλιώς πως μόλις προ ολίγων εβδομάδων έσπευσαν να εντάξουν στο δυναμικό τους και τον ραδιοσταθμό Μελωδία; Αυτά τα υπερκέρδη τα ανταποδίδουν στους εργαζομένους τους με υπεραπολύσεις για να βγάλουν από την μύγα ξίγκι. Μαζί με τις οικολογικές ευαισθησίες καλούμε τον κύριο Αλαφούζο να αποκτήσει ευαισθησία και για τις ανθρώπινες ζωές. Δεν μιλάμε για τίποτα ιδιαιτέρως δύσκολο. Αρκεί η εφαρμογή των Νόμων και η τήρηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

Καλούμε το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης και το Σώμα Ειδικών Επιθεωρητών Εργασίας να παρέμβουν. Πως εκπέμπει ο ραδιοσταθμός FREEDOM χωρίς τεχνικούς στο δυναμικό του;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Καλούμε την κυβέρνηση να σταματήσει το πολιτικό σπονσοράρισμα της εργοδοσίας και την παραγωγή νομοθετικών πέπλων κάλυψης των παρανομιών, της ανεργίας και της απορρύθμισης των Κλαδικών Συμβάσεων Εργασίας. Την καλούμε να μην προχωρήσει στην εφιαλτική για τους εργαζόμενους καθιέρωση των εγκληματικών αντεργατικών εκτρωμάτων που θα τα ονομάζουν επιχειρησιακές συμβάσεις(!) εργασίας(!) και που στην ουσία θα είναι συμβάσεις(!) δουλοπαροικίας.

Ζητάμε τέλος να επιστρέψουν στην εργασία τους οι δύο απολυμένοι τεχνικοί του ραδιοσταθμού Μελωδία και οι τεχνικοί του ραδιοσταθμού Freedom.

Ευχαριστούμε τις αντιπροσωπείες των Διοικητικών Συμβουλίων της ΕΣΠΗΤ, των Λιθογράφων, της ΕΤΙΤΑ και των σχημάτων της ΕΣΗΕΑ που παρευρέθηκαν στην σημερινή μας συγκέντρωση από τις 12 έως τις 3 το μεσημέρι. Ήταν μόνο η αρχή…

Η αλληλεγγύη και η οργάνωση είναι το όπλο μας.

ΕΤΕΡ

ΠΡΕΖΑ TV

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ελληνα ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα. Μοιραστείτε αυτή την ανάρτηση

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

Φωτοβολταϊκά και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας σε περίοδο γεωπολιτικής ενεργειακής κρίσηςΕΛΛΑΔΑ

ΕΕ: Εγκρίθηκε το ελληνικό Κοινωνικό Κλιματικό Σχέδιο των 4,77 δισ. ευρώ – Ποιοι θα πάρουν τη μεγάλη χρηματοδότηση

Τραπεζικές καταθέσεις και μεταφορά χρημάτων – ελληνική οικονομίαΕΛΛΑΔΑ

Τράπεζα της Ελλάδος: Μειώθηκαν κατά 2 δισ. οι καταθέσεις του ιδιωτικού τομέα τον Ιούλιο – Τι δείχνουν τα νέα στοιχεία

Ηλεκτρονική τιμολόγηση και φορολογικές υποχρεώσεις επιχειρήσεων στην ΕλλάδαΕΛΛΑΔΑ

Ηλεκτρονική τιμολόγηση: Υποχρεωτική από 1η Οκτωβρίου – Τι πρέπει να προσέξουν οι επιχειρήσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elΕλληνικά