Διαφημίσεις

Σε συνθήκες έντονης οικονομικής κρίσης παρατηρείται έξαρση της βίας και στις ενδοοικογενειακές σχέσεις, με θύματα τις γυναίκες και τα παιδιά. Η 25η Νοέμβρη, ημέρα αφιερωμένη στην εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, βρήκε τις γυναίκες περισσότερο απροστάτευτες.

Στη Θεσσαλονίκη οι ελάχιστες δομές στήριξης κακοποιημένων γυναικών που λειτουργούσαν αποσπασματικά, κυρίως χάρη σε συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα, υπολειτουργούν ή έχουν κλείσει. Σήμερα δεν υπάρχει καμία ολοκληρωμένη και πλήρως προσβάσιμη δομή υποστήριξης και φιλοξενίας κακοποιημένων γυναικών, παρότι, βάσει της ευρωπαϊκής νομοθεσίας, προβλέπεται η λειτουργία ενός ξενώνα κακοποιημένων γυναικών ανά 10.000 κατοίκους.

Συγκεκριμένα, ο ξενώνας φιλοξενίας κακοποιημένων γυναικών που λειτουργούσε με ευθύνη του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΕΚΚΑ) του Υπουργείου Υγείας, και ο οποίος παρείχε ολοκληρωμένες υπηρεσίες υποστήριξης, συμβουλευτική και φιλοξενία, παραμένει κλειστός εδώ και 14 μήνες. Οι συμβάσεις των εργαζομένων έχουν λήξει και δεν ανανεώθηκαν λόγω καθυστερήσεων της χρηματοδότησης από τη Γενική Γραμματεία Ισότητας. Επίσης το Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας (ΚΕΘΙ) που παρείχε αντίστοιχες υποστηρικτικές δομές δεν λειτουργεί εδώ και πολύ καιρό λόγω έλλειψης χρηματοδότησης.

Το Κέντρο Υποστήριξης Κακοποιημένων Γυναικών (ΚΥΚΓ) της Εταιρείας για τον Κοινωνικό Αποκλεισμό και την Ψυχική Υγεία (ΕΚΑΨΥ), το οποίο λειτουργεί από το 1998, κινδυνεύει να κλείσει λόγω έλλειψης χρηματοδότησης και συσσωρευμένων χρεών. Συγκεκριμένα, από καιρό οι δράσεις του υπολειτουργούν, με χαρακτηριστικότερα παραδείγματα την τηλεφωνική γραμμή που σταμάτησε τη λειτουργία της από τον Ιούνιο του 2010 (πλέον η εξυπηρέτηση των ενδιαφερομένων πραγματοποιείται μέσω του τηλεφώνου της γραμματείας και σε συγκεκριμένο ωράριο!) και την ψυχολογική υποστήριξη, η οποία σταμάτησε τον Απρίλιο.

Επειδή εδώ και έναν περίπου χρόνο παραμένει κενό γράμμα η εξαγγελία της Γενικής Γραμματείας Ισότητας για τη δημιουργία κέντρων υποδοχής για θύματα ενδοοικογενειακής βίας.

Επειδή σε πανελλαδικό επίπεδο κάθε βδομάδα καταγράφεται ένας θάνατος από κακοποίηση.

Επειδή η ελλιπής πληροφόρηση και η έλλειψη δράσεων κατά της βίας δεν μπορεί να έχουν αποσπασματικό και ευκαιριακό χαρακτήρα, με αποτέλεσμα να υπάρχει δραματική καθυστέρηση στην αναγνώριση του εύρους του προβλήματος πόσο μάλλον και στην αντιμετώπισή του.

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:

· Θα ενταχθεί στον άμεσο σχεδιασμό και προγραμματισμό των Υπουργείων, η συντονισμένη λειτουργία ολοκληρωμένων και προσβάσιμων δομών υποστήριξης και φιλοξενίας κακοποιημένων γυναικών;

· Ποια μέτρα θα λάβουν ώστε οι δράσεις που παρέχονται να είναι συνεχείς και χρηματοδοτούμενες από τους αντίστοιχους προϋπολογισμούς;

· Με ποια άμεσα μέτρα θα επαναλειτουργήσει ο ξενώνας κακοποιημένων γυναικών του Ε.Κ.Κ.Α;

ΠΡΕΖΑ TV

Ελληνα ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα. Μοιραστείτε αυτή την ανάρτηση



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • 1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek