Διαφημίσεις

Καθολική απαγόρευση του καπνίσματος και πλήρη εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, μετά την απόρριψη της πρότασής του για επιβολή «τσιγαρόσημου» από τον πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου.



Μετά το κατηγορηματικό όχι που είπε στις προτάσεις του υπουργού Υγείας για υπό όρους κάπνισμα ο πρωθυπουργός, κάτι που επιβεβαίωσε και ο Ανδρέας Λοβέρδος, θα ισχύσει η καθολική απαγόρευση ώστε να μην υπάρχει αθέμιτος ανταγωνισμός στις επιχειρήσεις και πολίτες δύο ταχυτήτων. «Οι προτάσεις μου δεν έγιναν δεκτές», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ανδρέας Λοβέρδος, που ανακοίνωσε ότι ο νόμος θα εφαρμοστεί κανονικά.
Στον ελεγκτικό μηχανισμό, όπως σημείωσε ο Ανδρέας Λοβέρδος, πρόκειται να προστεθεί το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας που θα διενεργεί ελέγχους καθημερινά με 700 άτομα, ενώ κάθε εβδομάδα θα δίνει στοιχεία για την απροθυμία συνεργασίας του Ελεγκτικού Μηχανισμού. Θα ενταθεί ταυτόχρονα και καμπάνια ενημέρωσης για τη διακοπή του καπνίσματος σε σχολεία, νοσοκομεία, μαιευτήρια και το στρατό.
«Δεν σας είπα ότι αισιοδοξώ ή ότι δεν αισιοδοξώ. Έχω πλήρη επίγνωση κι εσεις γνωρίζετε ότι δεν είναι αυτονόητη η εφαρμογή του νόμου», σημείωσε ο υπουργός Υγείας, απαντώντας σε ερωτήσεις γιατί δεν εφαρμόζεται ο νόμος.
Χαρακτηριστικά είναι τα όσα επισήμανε ο υφυπουργός Υγείας, Μιχάλης Τιμοσίδης, για την «απροθυμία» των ελεγκτικών μηχανισμών να επιβάλουν πρόστιμα, καθώς εκτιμάται ότι μέσα σε δύο μήνες υπήρξαν 343.000 καταγγελίες, από τις οποίες μόνο σε 3.000 επιβλήθηκαν πρόστιμα.
«Η ελληνική πολιτεία δεν πρέπει να συνεχίζει να γελοιοποιείται», σημείωσε ο Ανδρέας Λοβέρδος, επισημαίνοντας ότι πρέπει να καταλάβουμε όλοι ότι ο νόμος πρέπει να εφαρμοστεί ως έχει.
Παρατήρησε ότι προβλήματα στην εφαρμογή του νόμου δεν υπάρχουν στις δημόσιες υπηρεσίες, αλλά και στις ιδιωτικές επιχειρήσεις, διευκρινίζοντας ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα αντίδρασης απέναντι στον νόμο έχει να κάνει με την ανοχή όσων έχουν και τηρούν καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.
Υπενθυμίζεται ότι ο νόμος που απαγορεύει το κάπνισμα σε όλους τους δημόσιους χώρους, προβλέπει πρόστιμα από 50 έως 500 ευρώ στους καπνιστές και πρόστιμα που φθάνουν έως και 5 χιλιάδες ευρώ για τους καταστηματάρχες.
Έδωσε επίσης διορία έως τις 31 Μαϊου του 2011 στα μεγάλα κέντρα διασκέδασης άνω των 400 τετραγωνικών και των καζίνο να συμμορφωθούν με τις ρυθμίσεις. Με προσθήκη που έγινε στον συγκεκριμένο νόμο, θα καταγράφονται πρόστιμα που ξεπερνούν τα 1.500 ευρώ σε όσους οδηγούν καπνίζουν, έχοντας παιδιά κάτω των 12 ετών στο αυτοκίνητο.
cosmo.gr
Ελληνα ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα. Μοιραστείτε αυτή την ανάρτηση



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • 1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek