Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

11:37 - 24/09/2011

Το πιθανότερο σενάριο είναι οι διαδοχικές ελληνικές χρεοκοπίες κ. Κουβέλη

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

Διαβάζουμε ότι ο κ Φώτης Κουβελής θεωρεί ως: “Τη χειρότερη εκδοχή για τη χώρα την επιστροφή σε εθνικό νόμισμα καθώς «θα επιστρέψουμε πολλές δεκαετίες πίσω ως χώρα». Αυτή η άποψη δεν έχει βάθος και δεν βλέπει πέρα από τον επόμενο ενάμισι χρόνο, και όμως επηρεάζει πολλούς ειδικούς και ειδήμονες.


Το χειρότερο σενάριο…

-αλλά και το πιο πιθανό για σήμερα που δεν έχουμε νομισματική κυριαρχία- είναι οι επαναλαμβανόμενες χρεοκοπίες μας. Αυτό το Σενάριο είναι ήδη σε εξέλιξη καθώς τίποτα από όσα γίνονται δεν αυξάνει την παραγωγικότητα της οικονομίας μας. Αν σήμερα μας μηδενίσουν το χρέος σε 5 χρόνια πάλι εδώ θα είμαστε Η Ελλάδα παραλές τις θυσίες χάνει συνεχώς θέσεις στην ανταγωνιστικότητα της. Όμως ελπίζουμε στο ευρωομόλογο ώστε να μπορούμε να δανειζόμαστε όλοι με χαμηλό επιτόκιο.


Χωρίς το ευρωομόλογο λοιπόν – το οποίο θα είναι απαλλαγμένο από αστερίσκους και προϋποθέσεις- η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει και μετά από λίγο θα ξαναχρεοκοπήσει και μετά πάλι θα χρεοκοπήσει γιατί δεν μπορεί να κάνει ανάπτυξη. Ακόμη και με τα επιτόκια κοντά στο 5% που είχε προ κρίσης δεν μπορούσε να κάνει παραγωγικές επενδύσεις αλλά μόνο κατανάλωση και αυτό το είδαμε.


Είναι προφανές ότι Αν δανείζεσαι με 4% πρέπει να έχεις παραγωγική ανάπτυξη 4.1% για κάθε χρόνο που αποπληρώνεις το δάνειο σου για να είσαι βιώσιμος. Αν έχεις μόνο καταναλωτική ανάπτυξη στην ουσία τοποθετείς τα φθηνά δανεικά χρήματα σου σε ακίνητα, σε αυτοκίνητα, έπιπλα, διακοπές λογαρισμούς κλπ και αυτά δεν παράγουν ανάπτυξη τα επόμενα χρόνια.


Το ευρωομόλογο όμως -το οποίο δεν θα λύσει το πρόβλημα αλλά θα σταθεροποιήσει απλώς την κατάσταση μας -προϋποθέτει να παρατηθεί αυτοβούλως η Γερμανία από το 1.5% επιτόκιο με το οποίο δανείζεται σήμερα και να κινηθεί προς ένα ψηλότερο ευρωπαϊκό και με αυτό τον τρόπο να υπερδιπλασιάσει ή ακόμη και τριπλασιάσει το κόστος δανεισμού της. Όπως αντιλαμβάνεστε το σενάριο του ευρωομολόγου είναι ΜΗ ΣΟΒΑΡΟ.


Κανείς καγεκλάριος δεν θα το υπογράψει αυτό


Από εκεί και πέρα είναι θέμα χρόνου οι Έλληνες να αποφασίσουν ότι δεν πάει άλλο. Στην πρώτη, στην Δεύτερη, στην τρίτη χρεοκοπία…


τότε που ήδη θα έχουμε γυρίσει αρκετές δεκαετίες πίσω κύριε Κουβέλη.


Πάντως τα επόμενα χρόνια θα συμβεί και καλό είναι να συμβεί νωρίς

πηγη
Φιλε μου ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*