Διαφημίσεις

Σύντομο διάλογο σε ήπιους τόνους, είχε την Παρασκευή (19/11) κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Λισαβόνα, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου με τον Τούρκο Πρόεδρο Αμπνουλάχ Γκιουλ.


Ο διάλογος έγινε όταν ο κ. Γκιουλ ανέφερε, κατά τη συζήτηση του θέματος των σχέσεων Ευρωπαϊκής Ένωσης-ΝΑΤΟ, τη γνωστή θέση της Τουρκίας για τη συμμετοχή της Κύπρου στους διεθνείς οργανισμούς και εν προκειμένω στο ΝΑΤΟ και τους σχεδιασμούς του. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Παπανδρέου απάντησε στους ίδιους τόνους, ότι το ΝΑΤΟ δεν είναι ο κατάλληλος χώρος για να λυθεί το Κυπριακό και ζήτησε από όσους μπορούν να βοηθήσουν για να λυθεί το θέμα, να βρεθεί μια δίκαιη και βιώσιμη λύση, όπως επιθυμεί και ο κ. Χριστόφιας, στο πλαίσιο των αποφάσεων του ΟΗΕ και του κοινοτικού κεκτημένου.
Ζήτησε, επίσης, να αφεθούν οι Κύπριοι, ελληνοκύπριοι και τουρκοκύπριοι, να συνεννοηθούν για το μέλλον του νησιού και η λύση που θα δοθεί να είναι πρότυπο συμβίωσης διεθνώς.
Ο Πρωθυπουργός είχε σύντομη συνομιλία και με τον αμερικανό Πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος του είπε ότι και οι δύο ανέλαβαν τα ηνία των χωρών τους σε πολύ δύσκολες περιόδους και ότι προσπαθούν και οι δύο πολύ.
Κοντά βρέθηκε και ο κ. Γκιουλ, και ο Αμερικανός Πρόεδρος απευθυνόμενος στον ΈλληναΤούρκο Πρόεδρο, τους είπε ότι είναι δύο άνθρωποι που θέλουν να λύσουν τα προβλήματα της περιοχής. 
Συνάντηση είχε ο κ. Παπανδρέου και με τη Γερμανίδα Καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ, με την οποία, όπως είναι φυσικό, συζήτησαν για τον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες ο Πρωθυπουργός ενημέρωσε την κ. Μέρκελ για τον διαφορετικό μηχανισμό στήριξης, που προτείνει η Ελλάδα. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δύο συμφώνησαν να αναθέσουν σε ομάδες συνεργατών τους να συζητήσουν το θέμα αυτό. Η συνάντηση, κατά τις ίδιες πληροφορίες, χαρακτηρίσθηκε εποικοδομητική από τον κ. Παπανδρέου.
Μια από τις βασικές διαφορές μεταξύ της γερμανικής πρότασης και της ελληνικής, είναι ότι στην ελληνική προβλέπεται, μεν, η συμμετοχή ιδιωτών και Τραπεζών στον μηχανισμό στήριξης, αλλά με την επιβολή φόρου ή φόρων, η συγκέντρωση των οποίων θα αρχίσει από τώρα.
Μιλώντας γενικότερα για το νέο νατοϊκό δόγμα, σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο κ. Παπανδρέου ξεκίνησε με το καβαφικό “και τώρα τι θα κάνουμε χωρίς βαρβάρους, ήταν κι αυτοί μια κάποια λύση“. Η απάντηση που έδωσε ο κ. Παπανδρέου ήταν ότι το νέο δόγμα έρχεται να δώσει νέα κατεύθυνση για τον τρόπο αντιμετώπισης των προβλημάτων, τα οποία θα επιλύονται μέσω συνεργειών περισσότερων κρατών.
Οι συνεργασίες, τόνισε πρέπει να περιλάβουν και τις χώρες που μετείχαν στην Πρωτοβουλία της Κωνσταντινούπολης και σε άλλες χώρες όπως η Κίνα και η Ινδία, με στόχο την κοινή ασφάλεια. Ανέφερε επίσης ότι τα σημερινά προβλήματα δεν δημιουργούνται, πλην ορισμένων εξαιρέσεων, από τις μεγάλες χώρες, αλλά από χώρες με ανίσχυρες δομές και γι αυτό πρέπει να ενισχυθούν οι δημοκρατία και οι πολίτες.

cosmo.gr

Ελληνα ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα. Μοιραστείτε αυτή την ανάρτηση



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

    1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *