ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Σάββατο, 07 Νοεμβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»
⌂

Τα πάνω-κάτω στα όρια ηλικίας για 800.000 ασφαλισμένους

· Κατοχικά Νέα

Ανατροπές έρχονται στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης και στις συντάξεις 800.000 ασφαλισμένων στο Δημόσιο και σε ταμεία ΔΕΚΟ-Τραπεζών με το νέο ασφαλιστικό, τις ρυθμίσεις του οποίου επεξεργάζεται ήδη το υπουργείο Εργασίας.

Στόχος του υπουργείου, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, είναι να περάσει το καλοκαίρι και οι επικείμενες ρυθμίσεις να δρομολογηθούν από το φθινόπωρο με ευρύ διάλογο ώστε το αργότερο έως τον Νοέμβριο να είναι έτοιμες οι νομοθετικές παρεμβάσεις που θα περιλαμβάνουν κυρίως την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, με μικρή ή μεγαλύτερη μεταβατική περίοδο για όσους είναι κοντά στη σύνταξη.

Το υπουργείο Εργασίας θεωρεί ότι οι αλλαγές θα πρέπει να ξεκινούν από το 2021 και η αύξηση στα όρια ηλικίας να είναι σταδιακή ως το 2025, ώστε από το 2026 και μετά όλοι να έχουν όριο ηλικίας για μειωμένη σύνταξη το 62ο έτος και για πλήρη το 67ο έτος, με λιγότερα από 40 έτη ασφάλισης. Οσοι συμπληρώνουν 40 έτη θα βγαίνουν στα 62 με πλήρη σύνταξη.

Οι θεσμοί όμως έχουν άλλο σχέδιο. Ζητούν να ξεκινήσει η συζήτηση των αλλαγών από τον Ιούνιο ώστε μέχρι το φθινόπωρο να έχουν έτοιμο και ψηφισμένο νομοσχέδιο, και μάλιστα οι αυξήσεις στα όρια ηλικίας θέλουν να ξεκινούν άμεσα με την ψήφιση του νόμου, ώστε όλοι να συνταξιοδοτούνται μετά το 62ο έτος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η πρόταση των θεσμών καταργεί άμεσα όλες τις λεγόμενες πρόωρες συντάξεις σε Δημόσιο, ΔΕΚΟ και τράπεζες και αυξάνει τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης ως και 15 έτη, ήτοι στα 67 από τα 52 ή στα 55 που μπορούν να αποχωρήσουν σήμερα οι δημόσιοι υπάλληλοι που είχαν ανήλικο τέκνο το 2011 ή το 2012.

Ειδικότερα, για το Δημόσιο, η κρίσιμη παράμετρος είναι η ημερομηνία πρόσληψης. Εδώ διακρίνονται 3 ομάδες ασφαλισμένων οι οποίοι, ανάλογα με το σενάριο των αλλαγών, θίγονται περισσότερο, λιγότερο ή και καθόλου.

iefimerida.gr

ΟΤΑΝ ΠΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙΣ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

Εμπορικό πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων σε λιμάνι, συμβολική φωτογραφία και όχι το Contship JetΔΙΕΘΝΗ

ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ: Η ΑΘΗΝΑ ΕΞΕΤΑΖΕΙ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ΒΥΘΙΣΗ ΕΛΛΗΝΟΚΤΗΤΟΥ ΠΛΟΙΟΥ ΣΤΙΣ 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Κτίριο δικαστηρίου, συμβολική φωτογραφία και όχι τα δικαστήρια της ΠάτραςΕΛΛΑΔΑ

ΜΟΥΡΤΖΟΥΚΟΥ: ΔΙΕΚΟΠΗ Η ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΘΑΝΑΤΟΥΣ ΤΡΙΩΝ ΒΡΕΦΩΝ – Το κατηγορητήριο, οι ένορκοι και η 12η Νοεμβρίου

Πρόσοψη καταστήματος Pizza Fan στην Κυψέλη, φωτογραφία αρχείου 2024, πηγή Zougla.grΕΛΛΑΔΑ

PIZZA FAN: ΞΕΜΠΛΟΚΑΡΟΥΝ ΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ – Τι συμβαίνει με τους 2.500 εργαζομένους και την επαναλειτουργία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *