Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

06:13 - 05/11/2010

«Ταπί και ψύχραιμο» το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

Άδεια είναι τα ταμεία του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, το οποίο εξαιτίας της μείωσης των δαπανών, αλλά και της σημαντικής καθυστέρησης καταβολής της τρίτης δόσης του προϋπολογισμού από το υπουργείο Παιδείας βρίσκεται να χρωστάει εκατομμύρια ευρώ, τόσο σε συμβασιούχους διδάσκοντες, όσο και σε εργολάβους και προμηθευτές, ενώ απλήρωτοι είναι ακόμη και οι λογαριασμοί των ΔΕΚΟ.

Αγωνία αλλά και δυσφορία επικρατεί στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας για τις συνεχείς μειώσεις που δέχεται στις δαπάνες του από το υπουργείο Παιδείας αλλά και την ταυτόχρονη καθυστέρηση καταβολής της χρηματοδότησης για τις λειτουργικές δαπάνες.

Αυτή τη στιγμή το Πανεπιστήμιο χρωστάει τους μισθούς των συμβασιούχων διδασκόντων του εαρινού εξαμήνου, χρωστάει από έξι έως και εννέα μήνες στους εργολάβους σίτισης, καθαριότητας και συντήρησης. Σε ορισμένους δε προμηθευτές υλικών το τοπικό Ίδρυμα χρωστάει χρήματα ακόμη και από το 2009, ενώ οι λογαριασμοί της ΔΕΥΑΜΒ, του ΟΤΕ, της ΔΕΗ είναι απλήρωτοι τουλάχιστον το τελευταίο δίμηνο.

«Δυστυχώς αντιμετωπίζεται η παιδεία σαν προβληματική επιχείρηση όπου μπορούμε να μπούμε, να κάνουμε απολύσεις ατόμων, περικοπές προσωπικού. Εδώ έχουν υπογραφεί συμβάσεις, το προσωπικό είναι συγκεκριμένο, άρα οι περικοπές δαπανών μπορούν να γίνουν μεσοπρόθεσμα. Άμεσα λέγοντάς μας ότι μας περικόπτουν 32% μάς στήνουν στον τοίχο απέναντι σε όλους αυτούς τους ανθρώπους που συνεργάζονται με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας», υπογράμμισε ο Αντιπρύτανης κ. Μιχάλης Ζουμπουλάκης.

Στα παραπάνω χρέη μπορούν να προστεθούν και ορισμένες ανεξόφλητες δόσεις που προέκυψαν από τον διακανονισμό των ιδιοκτητών καταστημάτων στην Πλατεία Πανεπιστημίου, αλλά και τα ενοίκια πολλών κτηρίων.

Τα «φέσια» του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας διογκώνονται μέρα με την ημέρα μιας και η τρίτη δόση του τακτικού προϋπολογισμού ακόμη δεν έχει καταβληθεί τη στιγμή που πέρυσι τα χρήματα είχαν μπει στο ταμείο του Ιδρύματος τον Ιούλιο!

«Τα χρήματα που περιμένουμε φτάνουν οριακά για να πληρωθούν τα περισσότερα από τα χρέη. Υπάρχει όμως και η πιθανότητα να μείνει και κάποιος εκτός πληρωμών. Το θέμα είναι πως πληρώνοντας τα χρέη μας τους επόμενους μήνες δεν θα έχουμε πάλι χρήματα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ζουμπουλάκης.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως ήδη ορισμένοι προμηθευτές πετρελαίου έχουν ανακοινώσει στις αρμόδιες υπηρεσίες πως δεν θα τροφοδοτήσουν με πετρέλαιο κτήρια, εάν δεν εξοφληθούν οι λογαριασμοί τους. Τα ζητήματα αυτά αλλά και η θέση του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο κείμενο διαβούλευσης του Υπουργείου Παιδείας για τις αλλαγές στην εκπαίδευση θα συζητηθούν σήμερα στην έκτακτη γενική συνέλευση της Συγκλήτου.

Ελληνα ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα. Μοιραστείτε αυτή την ανάρτηση



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*