Διαφημίσεις

Μειώσεις τιμών από 0,71% έως και 37.9% σε 661 προϊόντα συμφώνησαν την Πέμπτη (16/12) ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Μ. Χρυσοχοΐδης και εκπρόσωποι από 36 εταιρείες. Ωστόσο, η συντριπτική πλειοψηφία των μειώσεων των τιμών θα φανεί μετά την 1η Ιανουαρίου 2011.


Πιο αναλυτικά στην προσπάθεια συμμετέχουν 31 εταιρίες παραγωγής και προμηθευτικές επιχειρήσεις με μειώσεις τιμών σε 468 κωδικούς επώνυμων προϊόντων. Αυτές είναι οι: 3ΑΛΦΑ, 3 Ε, MISKO, BOLTON HELLAS, CHIPITA, COLGATE PALMOLIVE, CRETA FARM, ELBISCO, FRIESLAND CAMPINA, KRAFT FOODS, NESTLE, OPTIMA, PEPSICO-HBH, PROCTER & GAMBLE, SCA, UNILEVER, ΑΘΗΝΑΪΚΗ ΖΥΘΟΠΟΙΪΑ, ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΑΡΤΑ, ΓΙΩΤΗΣ ΑΕ, ΔΕΛΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ, ΚΑΡΑΜΟΛΕΓΚΟΣ, ΚΙΚΙΖΑΣ ΜΕΛΙΣΣΑ, ΚΡΕΑΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΜΕΓΑΣ ΓΥΡΟΣ, ΜΙΝΕΡΒΑ, ΝΙΚΑΣ, ΟΛΥΜΠΟΣ, ΠΙΝΔΟΣ, ΠΙΣΤΙΟΛΑΣ-ΑGRINO, ΥΦΑΝΤΗΣ, ΦΛΩΡΙΔΗΣ ΑΕΒΕΚ.Ο κ. Μ Χρυσοχοΐδης ανέφερε σε δηλώσεις του, μετά τη συνάντηση, ότι “επιχειρείται από την κυβέρνηση μια προσπάθεια αναθέρμανσης της οικονομίας με πρωτοβουλίες όπως η αναμόρφωση της λειτουργία της Επιτροπής Ανταγωνισμού ο επενδυτικός νόμος, η απλοποίηση αδειοδότησης των τεχνικών επαγγελμάτων και νέες ρυθμίσεις για τη λειτουργία των επιχειρηματικών πάρκων αλλά απαιτούνται πολύ περισσότερα πράγματα όπως είναι η ευθύνη και η αλληλεγγύη χωρίς αντιπαλότητες και εντάσεις.
Η ελληνική οικογένεια έχει θυσιάσει μέρος του εισοδήματός της και για καιρό οι τιμές δεν έπεφταν, είπε ο υπουργός συνεχίζοντας ότι η ανάγκη να μειωθούν οι τιμές είναι υπαρκτή και αποτελεί στάση ευθύνης και αλληλεγγύης του κράτους και των επιχειρήσεων. Σε αυτό το κάλεσμα βρήκαμε συμπαραστάτες δεκάδες επιχειρήσεις και η πρωτοβουλία που αναλάβαμε μας κάνει να πιστεύουμε ότι κάτι θα αλλάξει στη χώρα”, τόνισε.
Ελάχιστες στα δάχτυλα ενός χεριού ήταν αυτές οι επιχειρήσεις που δεν ανταποκρίθηκαν, είπε ο υπουργός, “αλλά ο ανταγωνισμός θα οδηγήσει όλους σε μειώσεις’’ συμπλήρωσε.
Οι ημερομηνίες έναρξης μείωσης τιμών για τα 434 προϊόντα είναι από την 1η Ιανουαρίου 2011, για τα 72 από 8 Ιανουαρίου έως τις 17 Ιανουαρίου, για 29 είναι από την 1η Φεβρουαρίου μέχρι τις 8 Φεβρουαρίου του 2011, για 59 προϊόντα τρέχουν μειώσεις από τις 13 Δεκεμβρίου μέχρι τις 17 Δεκεμβρίου, από την 1η Δεκεμβρίου έως τις 10 Δεκεμβρίου 31 προϊόντα, ενώ σε 14 προϊόντα οι μειώσεις έχουν ξεκινήσει από την 1η Οκτωβρίου μέχρι τις 31 Νοεμβρίου.
Η πλειονότητα των μειώσεων είναι μέχρι 5% (347), από 5% έως 10% είναι σε 218 και πάνω από 10% μειώσεις είναι σε 96.
Ανά κατηγορία προϊόντων τα περισσότερα με μειώσεις είναι τα τρόφιμα και είδη μαγειρικής, ακολουθούν είδη προσωπικής υγιεινής, τα προϊόντα πρωινού και σνακ, αλλαντικά, νερά, μπύρες κρασιά, απορρυπαντικά και καθαριστικά, τα τυριά, τα προϊόντα ζαχαροπλαστικής και τα αναψυκτικά και οι χυμοί.
Ο υφυπουργός, Ντ. Ρόβλιας, ανέφερε ότι “η πρωτοβουλία είναι μια εθνική συμβολή για την ανακούφιση των λαϊκών εισοδημάτων. Συμμετέχει το λιανεμπόριο με 122 επώνυμα προϊόντα. Πρόκειται για τρεις εταιρείες αλυσίδες super market: οι Carrefour με 69 επώνυμα προϊόντα, Βερόπουλος με 15 επώνυμα προϊόντα και Σκλαβενίτης με 28 επώνυμα προϊόντα”.
Σημειώνεται τέλος, πως θα υπάρξουν νέες συναντήσεις και με άλλους τομείς στης αγοράς και τα καύσιμα υπάγονται σε αυτή την πρωτοβουλία, που σε πρώτη φάση αφορά πάνω από το 60% των εμπορευμάτων των σούπερ μάρκετ.

cosmo.gr

Ελληνα ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα. Μοιραστείτε αυτή την ανάρτηση



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

    1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *