Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

20:06 - 17/11/2010

«Σημαντικοί εταίροι Ελλάδα και Βουλγαρία»

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

Τη στρατηγική σημασία που έχουν για την Ελλάδα ενεργειακά έργα, όπως ο πετρελαιαγωγός Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη, ο αγωγός μεταφοράς φυσικού αερίου «South Stream» και ο IGB, τονίζει ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, σε συνέντευξή του στο βουλγαρικό πρακτορείο ειδήσεων ΒΤΑ, εν όψει της επίσημης επίσκεψής του στη Σόφια την Τετάρτη και την Πέμπτη.

«Η Ελλάδα και η Βουλγαρία μοιράζονται πανομοιότυπες προτεραιότητες κι ενδιαφέροντα στον ενεργειακό τομέα. Βασικό ενδιαφέρον και των δύο χωρών είναι η περιφερειακή ενεργειακή συνεργασία, στη βάση των προσπαθειών για ενσωμάτωση στην ενεργειακή αγορά που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Επομένως, μεγάλη προτεραιότητα θα πρέπει να δοθεί στη σύνδεση του βουλγαρικού δικτύου με τα αντίστοιχα δίκτυα στην Ελλάδα. Ενεργειακά έργα-κλειδιά, όπως ο South Stream και ο IGB, καθώς και ο πετρελαιαγωγός Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη, αποτελούν προτεραιότητα. Αυτά τα έργα είναι στρατηγικής σημασίας για την Ελλάδα. Σε αυτό το πλαίσιο αποδίδουμε μεγάλη σημασία στο Μνημόνιο Κατανόησης για τη συνεργασία στο πεδίο της ενέργειας, που υπεγράφη τον Ιούλιο και στο οποίο είναι διατυπωμένη η κοινή επιθυμία και επιδίωξη για την ολοκλήρωση των παραπάνω έργων», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Παπούλιας.
Στη συνέντευξή του στο ΒΤΑ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κάνει, επίσης, ιδιαίτερη μνεία στην ανάγκη ενίσχυσης της διμερούς συνεργασίας σε ό,τι αφορά τη διαχείριση των διασυνοριακών ποταμών, προκειμένου να αναπτυχθεί ένας μηχανισμός, ο οποίος θα περιλαμβάνει σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης για τον κίνδυνο πλημμυρών, προκειμένου να καταστεί δυνατή η αποτελεσματική αντιμετώπισή τους.
«Τα τελευταία χρόνια, οι κάτοικοι των περιοχών κατά μήκος του Έβρου έχουν υποφέρει από καταστροφικές πλημμύρες, που ήταν αποτέλεσμα βροχών κι έντονων φυσικών φαινομένων, αλλά και της αδυναμίας των δύο χωρών να ελέγξουν αυτά τα φαινόμενα. Η κοινή διακήρυξη, που υπεγράφη από τους δύο υπουργούς Περιβάλλοντος (Ελλάδας και Βουλγαρίας) στη Σόφια στις 27 Ιουλίου και η δέσμευσή τους για άμεση συγκρότηση μιας κοινής ομάδας ειδικών θα επιλύσει τυχόν διαφορές και θα προωθήσει τη διμερή συνεργασία στο συγκεκριμένο τομέα», τονίζει ο κ. Παπούλιας.
Ερωτηθείς πότε θα μπορούσε να αναμένεται η διάνοιξη νέων συνοριακών διαβάσεων κατά μήκος των ελληνοβουλγαρικών συνόρων, ο κ. Παπούλιας, αφού αναφέρεται στα εγκαίνια της συνοριακής διάβασης Κυπρίνου-Ιβαΐλοβγκραντ, στις 9 Σεπτεμβρίου 2010 από τον ίδιο και το Βούλγαρο ομόλογό του Γκεόργκι Παρβάνοφ, που, όπως είπε, επιβεβαιώνουν την «ποιοτική και ποσοτική προώθηση της συνεργασίας στις διασυνοριακές περιοχές», αλλά και στις υπόλοιπες κοινές συνοριακές διαβάσεις, επισημαίνει τα οφέλη που προκύπτουν από τέτοιου είδους κινήσεις.
Η Ελλάδα είναι συνεπής στη διάνοιξη διασυνοριακών διαβάσεων, «επειδή κατ’Α αυτόν τον τρόπο βελτιώνουμε τις υποδομές μας στις περιοχές κοντά στα σύνορα, προωθούμε την τοπική οικονομία και τον τοπικό τουρισμό σε ένα ιδιαίτερα δυσμενές οικονομικό περιβάλλον, όπως το σημερινό και, πάνω απ’Α όλα, επειδή κατ’Α αυτόν τον τρόπο ανταποκρινόμαστε στη βούληση και την ανάγκη των τοπικών κοινωνιών, εκατέρωθεν των συνόρων, για άμεση, συχνή και ασφαλή επικοινωνία μεταξύ τους», υπογραμμίζει ο κ. Παπούλιας.
Σημειώνει, ωστόσο, ότι η Ελλάδα αντιμετωπίζει τη διάνοιξη νέων συνοριακών διαβάσεων στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, στο πλαίσιο της συνολικής διασυνοριακής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών. «Αυτή η συνεργασία εμβαθύνθηκε, θα έλεγα με εντυπωσιακό τρόπο, μετά την ένταξη της Βουλγαρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και περιλαμβάνει, επίσης, την ανάγκη επίλυσης εκκρεμούντων ζητημάτων που αφορούν τη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών στη διαχείριση των διασυνοριακών ποταμών, π.χ. του Στρυμόνα, του Νέστου και του Έβρου και των παραποτάμων τους», επισημαίνει.
Ο κ. Παπούλιας θα έχει στη Σόφια συναντήσεις με την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της Βουλγαρίας, στο επίκεντρο των οποίων θα βρεθούν, επίσης, ζητήματα ευρύτερου περιφερειακού ενδιαφέροντος, όπως η ευρωπαϊκή και ευρωατλαντική πορεία των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων, διάφορα ζητήματα περιφερειακής συνεργασίας στο πλαίσιο διεθνών οργανισμών και μηχανισμών, αλλά και η οικονομική κρίση, το Κυπριακό και η ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή.

Ελληνα ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα. Μοιραστείτε αυτή την ανάρτηση



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*