Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

19:26 - 30/10/2014

Σε ισχύ το νέο θεσμικό πλαίσιο για τις άδειες χρήσης νερού

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

Σε ισχύ το νέο θεσμικό πλαίσιο για τις άδειες χρήσης νερού

Σε ισχύ τίθεται και επίσημα, το νέο θεσμικό πλαίσιο που θα ισχύει εφεξής για κάθε χρήση ή έργο αξιοποίησης νερού, όπως για παράδειγμα οι γεωτρήσεις (υδρευτικές, αρδευτικές κ.α.), ύστερα από τη δημοσίευση σχετικής ΚΥΑ που προώθησε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Νίκος Ταγαράς.

«Δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στην απλοποίηση όλων των διαδικασιών, στην εξυπηρέτηση του πολίτη, στην εκτενή χρήση των νέων τεχνολογιών. Επιλύουμε προβλήματα δεκαετιών που αφορούν τη χρήση του νερού, μειώνουμε τη γραφειοκρατία, διευκολύνουμε τους πολίτες κυρίως στην ελληνική περιφέρεια» δήλωσε σχετικά, ο κ. Ταγαράς.

Όπως τόνισε, «βάζουμε οριστικό τέλος στην αυθαιρεσία. Κάθε έργο αξιοποίησης υδατικών πόρων και κάθε χρήση νερού οφείλει να καταγράφεται στο Εθνικό Μητρώο Σημείων Υδροληψίας (ΕΜΣΥ) και να αδειοδοτείται».

Ταυτόχρονα, ο κ. Ταγαράς καλεί τους πολίτες «που έχουν γεωτρήσεις ή άλλα σημεία υδροληψίας σε όλη τη χώρα, να καταγραφούν στο ΕΜΣΥ μέχρι το τέλος του έτους, χωρίς πρόστιμο, με μία απλή δήλωση και ακολούθως να αδειοδοτηθούν στις αρχές του 2015».

Οι χρήσεις νερού για τις οποίες απαιτείται η έκδοση άδειας χρήσης είναι η ύδρευση, η αγροτική, η βιομηχανική χρήση, η ενεργειακή χρήση και η χρήση για αναψυχή. Οι χρήσεις αυτές μπορεί να αφορούν σε επιφανειακά ή υπόγεια ύδατα, τόσο ως απλές χρήσεις όσο και όταν έπονται έργου αξιοποίησης υδατικών πόρων.

Τα έργα αξιοποίησης υδατικών πόρων για τα οποία απαιτείται η έκδοση άδειας εκτέλεσης έργου αξιοποίησης υδατικών πόρων είναι υδροληψίες από υδατορέματα, υδροληψίες από λίμνες, υδρομαστεύσεις πηγών, υδρογεωτρήσεις και φρέατα κάθε χρήσης καθώς και έργα αγωγών μεταφοράς νερού και δεξαμενές αποθήκευσης νερού που εξυπηρετούν τα ανωτέρω έργα. Δεν απαιτείται άδεια χρήσης ή/και εκτέλεσης έργου αξιοποίησης υδατικών πόρων μόνο για συγκεκριμένες περιπτώσεις σημείων υδροληψίας.

Οι άδειες χρήσης νερού ή/και εκτέλεσης έργων αξιοποίησης υδατικών πόρων εκδίδονται από τον γενικό γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, μετά από εισήγηση της αρμόδιας Διεύθυνσης Υδάτων. Σημειώνεται ότι βασική προϋπόθεση για την αδειοδότηση είναι η καταγραφή στο ΕΜΣΥ.

ethnos.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (6)

  1. ΑΛΛΗΘΩΡΩΣ 10/30/2014 @ 8:11 ΜΜ

    εγω θα προτεινα να κρατησετε κρυφα τα σημεια υδροληψειας στην επαρχεια γιατι σκοπος τους ειναι ακριβως ιδιος με τα οπλα να καταγραψουν και μετα να αρπαξουν και ολα τα αλλα ειναι απλα παπαριες
    Και γελασα πολυ εκει που λεει μεχρι τελοσ του 14 χωρις προστιμο χεχε πολυ πλακα εχουν ρε παιδια εδω κυνηγανε απο παντου να παρουν λεφα και αφτο χωρις προστιμο
    αλλα μη βλεπετε το τυρι η ΦΑΚΑ ειναι μετα στο παραβολο της νομιμοποιησης χεχε θα ειναι σαν προστιμο καυτο ασε που θελετε και μελετητη να κανει τη μελετη και ενα σορο γραφειοκρατικα που δεν θα απλοποιησουν τιποτα καλο κουραγιο στους νομιμοφρονες

  2. Ανώνυμος 10/30/2014 @ 8:39 ΜΜ

    σοστος ο αληθωρως

  3. Ανώνυμος 10/30/2014 @ 9:24 ΜΜ

    ΑΠΟ ΤΟ 2007 ΜΕ ΕΝΤΟΛΉ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΉΣ ΈΝΩΣΉΣ ΔΌΘΗΚΑΝ ΧΡΉΜΑΤΆ ΔΗΜΙΟΥΡΓΉΘΗΚΑΝ ΕΙΔΙΚΆ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΧΗΜΕΙΟ ΚΡΑΤΟΥΣ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΊΑ ΜΕ ΤΟ ΥΠΕΧΩΔΕ ΚΑΤΑΓΡΆΦΗΚΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΚΆ ΝΕΡΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΝΑΛΎΘΗΚΑΝ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΟΙΌΤΗΤΆ ΚΑΙ ΔΌΘΗΚΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΊΑ ΟΛΑ ΗΤΑΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΈΝΑ ΓΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΊΝΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ

  4. Ανώνυμος 10/30/2014 @ 9:50 ΜΜ

    Γκουχ γκουχ. Τέτοια άδεια είχε και ο Τατούλης όταν ξεπούλαγε τα νερά της Πελοποννήσου;

    1. (2012) http://www.katohika.gr/2012/06/blog-post_6999.html

    2. (2014) http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=427551

  5. Ανώνυμος 10/30/2014 @ 10:03 ΜΜ

    Τωρα πειτε μου…
    Ποιος ειναι ο αυθερετος στην ολη φαση?
    Ο ανθρωπος που απο την φυση του λαμβανει δωρεαν ανευ αδειας το νερο του κτιστη του κοσμου
    Η ο καθε γραβατομενος που εκφερει οτι του καπνισει?
    Ποιος ασεβει? και ποιος αμαρτανει?
    Ποιος παρανομει?
    Και ποιος λανθανει?
    Ας εξασκηθει η κριτικη των ανθρωπων……

    Σωκρατης.

  6. Ανώνυμος 10/31/2014 @ 1:15 ΠΜ

    Το νερό ανήκει σε όλα τα εμβια όντα του πλανήτη δεν είναι ιδιοκτησία κανενός. Οι πολυεθνικές σαν αρπακτικά έχουν πέσει πάνω στην Ελλάδα για να αρπάξουνε και τούς υδάτινους πόρους τότε θα πούμε το νερό νεράκι, το ίδιο έχουν κάνει και στην Αφρική και σε χώρες της Ασίας και της Λατινικής Αμερικής εκεί οι τιμές του νερού εκτοξεύθηκαν και οι φτωχοί άνθρωποι δεν έχουν πρόσβαση σε καθαρό νερό. Πρέπει οι λαοί να ξυπνήσουνε από την αποβλάκωση και τον λήθαργο, να πάψουν να είναι μοιρολάτρες και να απελευθερωθούν από αυτήν την γάγραινα πού λέγεται καπιταλισμός, καρτέλ, πολυεθνικές, αγορές, οικοι αξιολόγησης, χρηματηστηρία κτλπ. Οι τράπεζες πρέπει να είναι δημόσιες το δικαίωμα έκδοσης χρήματος πρέπει να είναι δικαίωμα της εκάστοτε κυβερνησης, οι φυσικοί πόροι και η ενέργεια πρέπει να είναι δημόσια περιουσία. Οι νόμοι πρέπει να ψηφίζονται από τον λαό,και όχι από ομάδες πουλημένων βουλευτών. Τα κόμματα είναι συμμορίες που εξυπηρετούν την μεγάλη οικονομική ολιγαρχία, τα κοινοβούλια είναι βιτρίνες, εξαπάτησης. Τα κόμματα πρέπει να καταργηθούν, το μόνο που προσφέρουν είναι να μοιράζονται την εξουσία δικτατορικά, να εξαπατούν και να εκμαυλίζουν το λαό. Οι κυβερνήτες της πολιτείας θα πρέπει να βγαίνουν με κλήρωση και όχι με εκπορνευμένες εκλογές, με ψεύτικες υποσχέσεις, με ρουσφέτια, επιδοτήσεις και διορισμούς. Μόνο η άμεση δημοκρατία είναι η ελπίδα του κόσμου,

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*