Διαφημίσεις

(Μετάφραση του «…..εγώ θα σώσω τον κόσμο. Αν δεν σωθεί, εγώ θα φταίω».)

Θρέφω το σθένος μου όταν θεωρώ ότι φτιάχνοντας τον εαυτό μου συμβάλλω (βάζω το λιθαράκι μου/κάνω αυτό που μου αναλογεί) ώστε να φτιάξει ο κόσμος όλος.

Θρέφω τον εγωισμό μου όταν θεωρώ ότι το να φτιάξω όλους τους υπόλοιπους είναι το χρέος μου.

Αυτός που κοιτά να φτιάξει τους άλλους κι όχι τον εαυτό του το κάνει από αδυναμία. Επειδή, ό,τι ο ίδιος «κατάντησε» θεωρεί ότι οφείλεται στους λοιπούς (η κοινωνία φταίει που είμαι εγώ ασυνεπής, άδικος, παρτάκιας, εκμεταλλευτής, ανάξιος, κάφρος), γι’ αυτό στόχος του είναι να αλλάξει τον υπόλοιπο κόσμο ώστε να μπορέσει μετά κι ο ίδιος να γίνει σωστός άνθρωπος.

– Αυτός που ασχολείται με το να φτιάξει τον εαυτό του βλέπει ως χάρη (βοήθημα) τον χρόνο που του δίνεται. Αυτός που περιμένει την αλλαγή των άλλων για να μετά ο ίδιος καταφέρει να φτιάξει, βιάζεται.

[sc:stranger]

– Στο χέρι σου είναι μόνον ο εαυτός σου και το να τον φτιάξεις είναι το απόλυτο χρέος σου. Η μόνη βοήθεια που μπορείς να προσφέρεις στους γύρω σου, για να κι εκείνοι προαχθούν (που την προσφέρεις ούτως ή άλλως όταν φτιάχνεις τον εαυτό σου), είναι να μην τους επιτρέπεις! (Να μην επιτρέπεις 1. την μάχη που δίνει ο καθένας με τον εαυτό του να την περνάει σε σένα 2. να κρέμονται πάνω σου 3. να τους σώνεις. Για να ΑΝΑΓΚΑΣΤΟΥΝ να αλλάξουν -ο σκληρότερος αντίπαλος είναι ο εαυτός-, να ΑΝΑΓΚΑΣΤΟΥΝ να στηριχτούν στα πόδια τους, να βρουν ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ την δύναμή τους.) Εσύ μόνο να μη επιτρέπεις, η αλλαγή του καθενός άλλου είναι απόλυτα στο δικό του το χέρι.

Stefania Ligerou



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • 1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Μια σκέψη στο “Πότε θρέφεις το σθένος και πότε τον εγωισμό σου”
  1. ΚΑΤΑ ΤΟ 50 ο ΕΤΟΣ ΠΟΥ ΟΝΟΜΑΖΟΤΑΝ ΙΩΒΗΛΑΙΟ
    Ο ΚΑΘΕ ΧΡΕΩΜΕΝΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝΟΤΑΝ ΑΠΟ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΔΟΥΛΟΣ ΙΣΤΡΑΗΛΙΤΗΣ ΑΝΑΚΤΟΥΣΕ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΟΣΟΙ ΕΙΧΑΝ ΧΑΣΕΙ ΤΑ ΚΤΗΜΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΤΙΣ ΓΑΙΕΣ ΤΟΥΣ ΤΙΣ ΕΠΑΝΑΚΤΟΥΣΑΝ ΟΠΟΙΑ ΑΝΩΜΑΛΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΤΑΡΑΧΗ ΕΙΧΕ ΛΑΒΕΙ ΧΩΡΑ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΚΑΤΑ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΕΤΗ ΜΕ ΤΟΝ ΕΡΧΟΜΟ ΤΟΥ ΙΩΒΗΛΑΙΟΥ ΕΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΟΥΣΕ ΕΠΕΡΧΟΤΑΝ ΠΛΗΡΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΗΡΕΜΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΑΦΕΣΗ ΧΡΕΩΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΠΩΛΗΘΕΝΤΩΝ ΓΑΙΩΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΔΟΥΛΩΝ..
    Π.Δ….

    ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΣΠΑΡΤΗΣ ΟΛΟΣ Ο ΠΛΟΥΤΟΣ ΟΛΕΣ ΟΙ ΓΑΙΕΣ ΑΝΤΙ ΝΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΕ 45ΟΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ,,,ΑΝΗΚΑΝ ΣΕ 1ΟΟ.
    ΚΑΠΟΙΟΙ ΒΑΣΙΛΕΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΣΟΥΝ ΤΟ ΚΑΚΟ ΝΑ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΧΡΕΩΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΝΑΚΑΤΑΝΟΜΗ ΤΩΝ ΑΓΡΩΝ ΤΗΣ ΛΑΚΩΝΙΚΗΣ ..ΠΟΛΥ ΑΙΜΑ ΧΥΘΗΚΕ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ…

    ΗΛΘΕ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΖΑΝΗ ΣΕ ΑΛΛΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ …ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΓΡΑΦΟΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ ΙΩΒΗΛΑΙΟΥ [ ΣΑΒΒΑΤΙΚΟ } ΝΑ
    ΣΥΜΒΕΙ ΤΩΡΑ ΑΥΤΟ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΙΜΑ΄΄ ΘΑ ΤΟΝ ΑΦΙΣΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΠΡΑΞΕΙ…΄΄΄

    ΦΙΛΙΚΑ
    Κ,Μ
    Υ,Γ ΙΣΩΣ ΘΡΕΦΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΓΩΙΣΜΟ ΜΑΣ …ΤΟΝ ΨΥΧΙΣΜΟ ΜΑΣ,,,Η΄΄ ΚΑΠΟΙΑ ΑΛΛΑ ΒΑΘΕΙΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΜΑΣ…ΣΧΟΛΙΑΖΟΝΤΑΣ ΚΑΠΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΕΡΟΝΤΑΣ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΑΒΑΣΕΙ Η΄΄ ΑΚΟΥΣΕΙ….ΙΣΩΣ…
    ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΚΑΛΟΥΜΕ ΣΥΓΧΥΣΗ ΚΑΙ ΚΑΚΟ ΣΤΟΝ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ ΜΑΣ..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek