Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

12:45 - 30/06/2011

Πλήρης ανάλυση του Ελληνικου χρέους και το παιχνίδι που στήθηκε στην πλάτη του ελληνικού λαού!!!

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

Η Ελλάδα είναι ουσιαστικά εδώ και περίπου μια δεκαετία κάτω από καθεστώς χρεωκοπίας. Και σας εξηγώ γιατί: 10 χρόνια τώρα όλα ή έστω το μεγαλύτερο ποσοστό των δανείων που έχει πάρει η Ελλάδα είναι καθαρά για αποπληρωμές προηγούμενων δανείων. Αυτός είναι ο ορισμός της χρεωκοπίας.

Φτάνοντας τον Ιανουάριο του 2009 εν μέσω παγκόσμιας οικονομικής κρίσης η Ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί να βρει άλλους δανειστές έτσι η Ευρωπαϊκή ένωση, όπως έγραψε η Wall Street Journal, καλεί τα δύο μεγάλα κόμματα και τους ανακοινώνει ότι θα μπει το καθεστώς του νομισματικού ταμείου έτσι ώστε να μην χαθούν τα χρήματα των δανείων που είχαν δοθεί στην Ελλάδα.


Πριν τις εκλογές του 2009 και τα δύο κόμματα γνώριζαν ακριβώς το μέγεθος του προβλήματος-χρέους της Ελλάδας, αυτό εξάλλου φαίνεται και αν δει κανείς την συζήτηση της βουλής του 2009 όπου μερικοί από τους ομιλητές της αντιπολίτευσης τότε κάνουν λόγο για το ζήτημα του χρέους το οποίο κάλπαζε ανεξέλεγκτα όπως τόνιζαν, μάλιστα το αστείο της υπόθεσης είναι ότι οι ίδιοι έκαναν αναφορές και στους αριθμούς των χρεών.


Βέβαια και όταν ο πρωθυπουργός της χώρας έλεγε το περίφημο ¨Λεφτά υπάρχουν¨ το έκανε συνειδητά μιας και ο σκοπός τους ήταν να κερδίσουν ένα μεγάλο ποσοστό στης εκλογές έτσι ώστε να έχουν μεγαλύτερη κυριαρχία στην βουλή, μιας και μια κυβέρνηση με οριακή πλειοψηφία δεν θα μπορούσε ποτέ να περάσει τα σκληρά οικονομικά μέτρα που θα ερχόντουσαν στην συνέχεια.


Έτσι λοιπόν από τον Οκτώβριο η κυβέρνηση είχε αποφασίσει να καταφύγει η Ελλάδα στο Δ.Ν.Τ. Αυτό βέβαια δε θα μπορούσε να γίνει από την μια μέρα στην άλλη. Ξαφνικά τον Δεκέμβριο και αφού είχε εκλεχθεί πανηγυρικά το ΠΑΣΟΚ στην διακυβέρνηση της χώρας και ενώ θεωρούσαμε σαν Έλληνες πολίτες ότι λεφτά υπάρχουν, μπήκαν στην ζωή μας τα περίφημα spreads, όπου σαν spreads ορίζεται η διαφορά του επιτοκίου συγκεκριμένου δανεισμού, από το τρέχον βασικό επιτόκιο δανείων το “καπέλο”, μ’ άλλα λόγια που πληρώνει κάποιος δανειολήπτης, επειδή πχ είναι περιορισμένης φερεγγυότητας, και τα CDS η αλλιώς ασφάλιστρα κινδύνου, ένα παράδειγμα είναι σαν ..να κάνετε μια ασφάλεια για την ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ μιας χώρας και μετά να προσπαθείτε με οποιονδήποτε τρόπο να την υποβιβάσετε μιλώντας για ¨Τιτανικούς¨” και τα παρόμοια και κατόπιν εσείς, το σόι σας και “κολλητοί” σας να εισπράττουν παχυλή αποζημίωση ως δικαιούχοι.


Πριν βέβαια μπουν στην ζωή μας, είχε στηθεί ένα καλά οργανωμένο σχέδιο. Αυτό το σχέδιο είχε ως συνεργούς κερδοσκόπους, την Ευρωπαϊκή Ένωση, και την Ελληνική κυβέρνηση!! Έτσι άρχισε να ετοιμάζεται μια κερδοσκοπική επίθεση κατά της Ελλάδας. Αυτό αποδεικνύεται με το ότι πριν τον Δεκέμβριο άρχισαν να αγοράζονται μαζικά CDS από ανθρώπους που δεν είχαν ελληνικά ομόλογα, δηλαδή σε περίπτωση χρεωκοπίας της Ελλάδας δεν θα έχαναν τίποτα μιας και δεν είχαν επενδύσεις στην Ελλάδα. Η τιμή τότε των CDS ήταν πολύ μικρή, βρισκόντουσαν περίπου στις 600 μονάδες, και δεν υπήρχε λόγος να τα αγοράσεις μαζικά εκτός και αν περίμενες την ξαφνική αύξηση τους.


Εδώ φτάνουμε στο ρόλο της Ελληνικής κυβέρνησης στο όλο σχέδιο. Αν υπήρχε μια σοβαρή κυβέρνηση βλέποντας την μαζική αυτή αγορά θα μπορούσε κάλλιστα να πάει στην Ευρωπαϊκή ένωση και να σταματήσει αυτή την αγορά απαγορεύοντας την πώλησή τους, πράγμα το οποίο δεν έκανε βέβαια. Μέτα άρχισαν οι περίεργες δηλώσεις από τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς του. Χαρακτηριστική δήλωση είναι αυτή του πρωθυπουργού τον Δεκέμβριο του 2009 που παρομοίαζε την οικονομία της Ελλάδας με τον Τιτανικό. Την επόμενη μέρα οι τιμές των Spreads και των CDS εκτοξεύθηκαν με τους αγοραστές τους όπως υπολογίζεται να έχουν κέρδη των 17 δισεκατομμυρίων ευρώ.


Έτσι φτάσαμε στο Μάιο του 2010 οπού το μνημόνιο και η δανειακή σύμβαση έρχονται στην χώρα μας. Αρχικά να πούμε πως τα δύο αυτά πράγματα είναι τελείως διαφορετικά. Άν και στην Ελλάδα συζητήσαμε πολύ περισσότερο για το μνημόνιο αυτό που είναι ο πραγματικός κίνδυνος για την Ελλάδα είναι η δανειακή σύμβαση.


Η δανειακή σύμβαση που υπέγραψε η Ελληνική κυβέρνηση δεν έχει κανένα προηγούμενο, όχι μόνο στην Ελληνική ιστορία αλλά στα παγκόσμια χρονικά. Σε όρο που υπάρχει μέσα στην σύμβαση η Ελλάδα αμετάκλητα και άνευ όρων παραιτείται από κάθε ασυλία που έχει ή πρόκειται να αποκτήσει, όσον αφορά τον ίδιο ή τα περιουσιακά του στοιχεία. Επιπλέον σύμφωνα πάντα με την σύμβαση την οποία υπογράψαμε απαγορεύεται στην Ελλάδα να ανακαλύψουμε τρίτες πηγές δανεισμού για να τους εξοφλήσουμε, π.χ να δανειστεί η Ελλάδα από την Κίνα.


Ακόμα σε περίπτωση που αν είχαμε μια σοβαρή κυβέρνηση θα μπορούσαμε να διεκδικήσουμε τα χρέη που έχουν προς εμάς άλλα κράτη. Χαρακτηριστικό παράδειγμα τα 165 δισεκατομμύρια ευρώ που μας χρωστά η Γερμάνια από το περίφημο κατοχικό δάνειο, ακόμα και να τα πάρουμε δεν μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε για την ξεχρέωσε του παρόντος δανείου μιας και η δανειακή σύμβαση το απαγορεύει.


Έτσι την εκχώρηση της Εθνικής κυριαρχίας οικειοθελώς την κλειδώνει η δανειακή σύμβαση και έρχεται από πάνω και κουμπώνει το μνημόνιο που είναι ένα παράρτημα της. Ουσιαστικά όλο αυτό στήθηκε για την εκχώρηση κυριαρχικών αξιωμάτων της χώρας με τις συνέπειες που έχει από εκεί και πέρα στο εργασιακό, στο ασφαλιστικό και σε όλα τα παρελκόμενα.


Βεβαία από την στιγμή που είναι σύμβαση, γι αυτό είναι και παράρτημα της. Αυτο σημαίνει ότι το εισόδημα του Ελληνα πολίτη ακόμα και οι καταθέσεις του στην τράπεζα είναι υποθηκευμένα στους δανειστές μας. Βέβαια οι δανειστές μας δεν ενδιαφέρονται για τους μισθούς του απλού Ελληνα εργαζόμενου άλλα ενδιαφέρονται για τις καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες και για τις καταθέσεις των Ελλήνων στο εξωτερικό.


Θα πει βέβαια κάποιος αν η Ελλάδα δεν έπαιρνε τα 110 δισεκατομμύρια ευρώ σαν στήριξη την άλλη μέρα θα υπήρχε στάση πληρωμών, συντάξεων και θα κατέρρεε η Οικονομία της χώρας.


Αυτή η άποψη που θέλησαν να περάσουν τα ΜΜΕ και η κυβέρνηση για να τρομοκρατήσουν των κόσμο είναι τίποτα άλλο από ένα μεγάλο ψέμα.


Καταρχήν η δανειακή σύμβαση απαγορεύει να χρησιμοποιηθούν αυτά τα χρήματα για οποιοδήποτε άλλο σκοπό εκτός από την εξόφληση των χρεολυσίων των ξένων δανειστών. Δηλαδή δεν χρησιμοποιήθηκε ούτε ένα ευρώ σε μισθούς, συντάξεις ή κάποιο άλλο σκοπό για την ωφέλεια του ελληνικού λαού. Επιπλέον αυτά τα χρήματα ουσιαστικά δεν τα έχουμε πάρει στα χέρια μας σαν ελληνικό κράτος μιας και μεταφέρονται αυτόματα στην εκάστοτε ξένη τράπεζα που μας έχει δανείσει.


Ουσιαστικά δηλαδή το δάνειο πάρθηκε από την Ελλάδα για την εξόφληση των δανείων και μόνο μιας και ακόμα και το τρισάθλιο οικονομικό μας σύστημα δεν θα είχε πρόβλημα στις πληρωμές των μισθών και των συντάξεων. Το πρόβλημα της Ελλάδας είναι το Δημόσιο της χρέος από το οποίο πρέπει να απαλλαγεί. Το δημόσιο χρέος δεν έχει καμιά σχέση με τα ελλείμματα του κράτους, ούτε με τους μισθούς και τις συντάξεις που υποτίθεται ότι δίνουμε. Το 2009 για παράδειγμα πληρώσαμε συνολικά για εξυπηρέτηση δημόσιου χρέους 85 δισεκατομμύρια ευρώ, όπου μόνο τα 26 από αυτά ήταν για μισθούς και συντάξεις.


Από τις μακροοικονομικές εκτιμήσεις μιας και δεν μπορούμε να ξέρουμε πραγματικά πόσα ακριβώς θα πάρουμε, το δημόσιο χρέος της Ελλάδας είναι το 5%-7% στα 340 δισεκατομμύρια του χρέους μας, είναι δηλαδή κάπου 15 με 20. Τα υπόλοιπα είναι τόκοι και επιτόκια. Στην τελευταία δεκαετία μόνο δανειστήκαμε 490 δισεκατομμύρια περίπου αλλά από αυτά μόνο το 97% πήγε στην πληρωμή παλαιότερων δανείων.


Η Κυβέρνηση στηρίζοντας το μνημόνιο οδηγείται σε μια λογική που δεν βγαίνει πουθενά. Αυτό που θέλουν να πετύχουν είναι να οδηγήσουν τον λαό στην απόγνωση ώστε να μπορούν να εφαρμόσουν πιο σκληρές πολιτικές. Ξέρουν πολύ καλά βέβαια ότι όσο να μειώσουν τους μισθούς, όσο και να συμπιέσουν την ελληνική οικονομία δεν πρόκειται να βρουν τα λεφτά για να εξυπηρετηθεί το δημόσιο χρέος. Έτσι οδηγούν τον λαό σε απόγνωση ώστε να αποδεχτεί το πούλημα της χώρας του.


Και εδώ φτάνουμε στην αξιοποίηση-πώληση της κρατικής περιουσίας που έχει κοστολογηθεί στα 50 δισεκατομμύρια ευρώ. Η Ελλάδα υπογράφοντας την σύμβαση έχει παραιτηθεί του δικαιώματος να υπερασπισθεί ακόμα και το εθνικό της έδαφος!!!! Για παράδειγμα οι δανειστές μας έχουν το δικαίωμα να θέσουν θέμα πολεμικών εξοπλισμών. Δηλαδή σ’ένα ακραίο παράδειγμα, βάση της δανειακής σύμβασης η Γερμανία έχει δικαίωμα να δώσει-πουλήσει τις χρεωστικές της απαιτήσεις στην Τουρκία και να έρθει η Τουρκία να σου απαγορεύσει να πετάνε ελληνικά αεροπλάνα πάνω από το Αιγαίο μέχρι να την ξεχρεώσουμε.


Οι αποκρατικοποιήσεις εταιριών στην Ελλάδα ξεκίνησαν το 1992 επί κυβέρνησης Μητσοτάκη. Από τότε μέχρι σήμερα τα κέρδη του ελληνικού κράτους είναι μόνο 12 δισεκατομμύρια ευρώ και βάση του προγράμματος θα πρέπει να εξοικονομηθούν 50 δισεκατομμύρια σε 3 χρόνια. Βέβαια τα συμβόλαια των αποκρατικοποιήσεων έχουν εκτιμηθεί ότι θα ξεπεράσουν τα 370 δισεκατομμύρια ευρώ, λεφτά που δεν θα πάνε ούτε στην Ελλάδα, ούτε στην απόσβεση του χρέους


Φανταστείτε με τι ταχύτητες θα ξεπουληθεί η χώρα. Συγκεκριμένα τώρα οι Γερμανοί θέλουν τα υδροηλεκτρικά της ΔΕΗ και τα νερά(!!) της χώρας, μιας και το νερό είναι ένα από τα σημαντικότερα αγαθά σήμερα για τους επενδύτες παγκοσμίως και μάλιστα γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια το νερό σαν φυσικό αγαθό να γίνει χρηματιστικό είδος όπως το πετρέλαιο. Οι Αμερικανοί επίσημα με προξενιό τους ζήτησαν να αναλύουν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα τις Μακεδονίας και της Θράκης ώστε να ενταχθούν στον ευρύτερο σχεδιασμό μιας Βαλκανικής ενδοχώρας, τι είναι αυτό μπορείτε να βγάλετε μόνοι σας συμπεράσματα.


Επιπλέον τους ενδιαφέρουν οι επενδυτικές ευκαιρίες. Για παράδειγμα τι να κάνουν με τα Δωδεκάνησα τα οποία έχουν ένα τουριστικό προϊόν Α και από την άλλη έχουν τα τουρκικά παράλια που έχουν ένα τουριστικό προϊόν Β. Γιατί να μην το κάνουν ΑΒ να πάρουν την υπεραξία;


Ένα μεγάλο κομμάτι επίσης είναι το χρέος των τραπεζών. Όπως όλοι θυμόμαστε η κυβέρνηση Καραμανλή είχε δώσει ένα πακέτο στήριξης στις τράπεζες. Αυτό συνεχίζεται μέχρι σήμερα αλλά με υπερδιπλάσια ποσά σε μορφή εγγυήσεων. Το πρόβλημα με τις εγγυήσεις όμως είναι ότι περνάει το ιδιωτικό χρέος των τραπεζών σε δημόσιο χρέος. Δηλαδή αν δεν μπορεί να πληρώσει η τράπεζα πρέπει να πληρώσει ο εγγυητής που στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι το ελληνικό κράτος.


Περνώντας στο τωρινό κομμάτι υπερψηφίστηκε από το κοινοβούλιο το Μεσοπρόθεσμο το όποιο κατέστη ακόμη πιο απαιτητικό τα πρώτα τρία χρόνια, όπου αναμένονται έσοδα 22 δισ. ευρώ, αντί 17 δισ. ευρώ αρχικά, με πολλές εταιρείες να έρχονται μπροστά, όπως τα Ελληνικά Πετρέλαια, η ΕΛΒΟ, ο ΔΕΣΦΑ, ο ΟΠΑΠ ,η ΑΤΕ, οι Ελληνικοί Αυτοκινητόδρομοι και η ΕΥΔΑΠ. Οι περισσότερες από αυτές τις εταιρίες είναι εκπληκτικά κερδοφόρες για το κράτος βέβαια.


Την ίδια ώρα, πολλές επιχειρήσεις, όπως για παράδειγμα τα λιμάνια, θα αποκρατικοποιηθούν κάτω από τις ενδοκυβερνητικές πιέσεις, σε μικρότερο – τελικά – ποσοστό, μέσω κυρίως της τιτλοποίησης εσόδων. Επίσης επηρεάζει άμεσα τις Επικουρικές συντάξεις, το Εφάπαξ ενώ μαχαίρι θα μπει στις αναπηρικές συντάξεις.


Επίσης το τέλος ακινήτων θα κυμανθεί από 0,1% έως 0,2% με βάση την αντικειμενική αξία του σπιτιού μας και τα τετραγωνικά του. Θα πληρώνεται από όσους έχουν ακίνητο άνω των 100.000 ευρώ, από τους περισσότερους δηλαδή εκτός αν μένουν σε… τσαντίρι, μέσω λογαριασμού κοινής ωφέλειας, πιθανότατα της ΔΕΗ (χώρια το ΤΑΠ που πληρώνουμε στους δήμους).


Αύξηση ειδικών φόρων κατανάλωσης: ανοικτό παραμένει αν θα επιβληθεί στα αναψυκτικά, τους χυμούς και τα εμφιαλωμένα νερά ή τα εν λόγω είδη θα επιβαρυνθούν από την αύξηση του ΦΠΑ στα είδη εστίασης. Σίγουρα θα επιβληθεί στο φυσικό αέριο. Θα υπάρξουν μειώσεις αποδοχών και εισφορών, κατάργηση επιδομάτων, «ψαλίδισμα» υπερωριών και πρόσθετων αμοιβών και μείωση επικουρικών συντάξεων.


Ουσιαστικά δηλαδή το Μεσοπρόθεσμο επιδεινώνει τα προβλήματα τα οποία σχεδιάστηκε να λύσει! Με άλλα λόγια αυξάνει και το χρέος και το έλλειμμα ενώ διαλύει την ελληνική κοινωνία. Τα μέτρα που προβλέπει είναι αβάσταχτα και πλήττονται βάναυσα τα μεσαία και ευπαθή τμήματα της ελληνικής κοινωνίας. Με πάνω από ένα εκατομμύριο ανέργους, πρόσθετους φόρους, παράλληλη μείωση μισθών και συντάξεων, είναι δυνατόν να διατηρηθεί η κοινωνική συνοχή;


Τέλος για το θέμα της χρεοκοπίας και την πιθανή επιστροφή στην δραχμή ή σε άλλο εθνικό νόμισμα όσο και να σας φαίνεται παράξενο η χαμένη αυτής της περίπτωσης δεν θα είναι η Ελλάδα αλλά η ευρωζώνη μιας και αυτοί θα χάσουν τα χρήματα των αποπληρωμών δανείων και η Ελλάδα, όπως είπαμε παραπάνω, θα έχει χρήματα που της φτάνουν για τα εσωτερικά. Επιπλέον για να ξεκαθαρίσουμε κάτι, σε περίπτωση χρεωκοπίας δεν κλείνουν οι εμπορικές αγορές αλλά οι αγορές κεφαλαίου, δηλαδή δανείων, που ήδη μας έχουν κλείσει τις πόρτες.

πηγηΦιλε μου ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*