Διαφημίσεις

Την παραίτησή του ανακοίνωσε μέσω του μπλογκ του ο Γιάνης Βαρουφάκης. “Είναι καθήκον μου να βοηθήσω όσο μπορώ τον Αλέξη Τσίπρα να εκμεταλλευτεί, όπως εκείνος κρίνει, το κεφάλαιο που μας δώρησε ο ελληνικός λαός μέσω του δημοψηφίσματος”, τονίζει

“Το δημοψήφισμα αυτό θα μείνει στην ιστορία ως μια μοναδική στιγμή, μια στιγμή που ένα μικρό ευρωπαϊκό έθνος σηκώνει το ανάστημά του εναντίον της Χρεοδουλοπαροικίας.
ADVERTISEMENT

Όπως όλες οι μάχες για τα δημοκρατικά δικαιώματα, έτσι και αυτή η ιστορική απόρριψη του τελεσιγράφου της 25ης Ιουνίου έχει ένα ακριβό τίμημα”, γράφει μεταξύ άλλων στο μπλογκ του ο Γιάνης Βαρουφάκης, ανακοινώνοντας την παραίτηση του, με κείμενο υπό τον τίτλο “Minister No More”.

Σύμφωνα με πληροφορίες του NEWS 247, κοινή συναινέσει το διαζύγιο Βαρουφάκη – Τσίπρα. Μέχρι τα ξημερώματα ήταν μαζί. Στον πρώην υπουργό Οικονομικών τέθηκε από τον πρωθυπουργό, πως μετά από όσα έχουν συμβεί, χρειάζεται μία αλλαγή και πως έχει κλείσει ο πρώτος κύκλος διαπραγμάτευσης. Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο πιθανότερος για διάδοχος, ενώ δεν αποκλείεται και μίνι ανασχηματισμός
Αναλυτικά το κείμενο

“Το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου θα μείνει στην παγκόσμια ιστορία ως μοναδική στιγμή που ένας μικρός ευρωπαϊκός λαός όρθωσε το ανάστημά του εναντίον της Χρεοδουλοπαροικίας.

[sc:stranger]

Όπως όλες οι δημοκρατικές κατακτήσεις, έτσι κι αυτή η ιστορική απόρριψη του τελεσίγραφου του Eurogroup της 25ης Ιουνίου έχει μεγάλο κόστος. Είναι λοιπόν απαραίτητο το κεφάλαιο του ΟΧΙ να επενδυθεί άμεσα ώστε να μετατραπεί σε ΝΑΙ σε κάποια έντιμη συμφωνία-επίλυση – με αναδιάρθρωση χρέους, με μειωμένη λιτότητα, με αναδιανομή υπέρ των μη εχόντων, με πραγματικές μεταρρυθμίσεις.

Λίγο μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του δημοψηφίσματος, μου κατέστη γνωστό ότι οι συμμετέχοντες στο Eurogroup, και λοιποί εταίροι, θα «εκτιμούσαν» την… απουσία μου από τις συνεδριάσεις του, κάτι που ο Πρωθυπουργός έκρινε ότι ίσως βοηθήσει στην επίτευξη συμφωνίας. Για αυτό και αποχωρώ από το Υπουργείο Οικονομικών.

Είναι καθήκον μου να βοηθήσω όσο μπορώ τον Αλέξη Τσίπρα να εκμεταλλευτεί, όπως εκείνος κρίνει, το κεφάλαιο που μας δώρησε ο ελληνικός λαός μέσω του δημοψηφίσματος.

Κι είναι τιμή μου η απαίτηση των δανειστών.

Η Αριστερά λειτουργεί συλλογικά και οι αριστεροί δεν αγαπάμε τις καρέκλες. Θα στηρίξω τον Αλέξη Τσίπρα, την νέα ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών, την κυβέρνηση της Αριστεράς.

Η υπερπροσπάθεια να τιμήσουμε τον γενναίο ελληνικό λαό, και το περίφημο ΟΧΙ που χάρισε χτες στους απανταχού δημοκράτες, μόλις ξεκινά!”.
Σακελλαρίδης για παραίτηση Βαρουφάκη

“Ο Γιάνης Βαρουφάκης ως υπουργός Οικονομικών έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο στη διαπραγμάτευση από την πρώτη μέρα της κυβέρνησης. Ο πρωθυπουργός νιώθει την ανάγκη να τον ευχαριστήσει για την αδιάκοπή του προσπάθεια να προωθήσει τις θέσεις της κυβέρνησης και τα συμφέροντα του ελληνικού λαού, κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες” αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

Πρόσθεσε δε, ότι μετά το Συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών θα ανακοινωθεί ο αντικαταστάτης του κ. Βαρουφάκη.

http://news247.gr/eidiseis/politiki/paraiththhke-o-gianhs-varoyfakhs.3562186.html



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

    1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

4 σχόλια στο “Παραιτήθηκε ο Γιάνης Βαρουφάκης”
  1. Αποστολή εξετελέσθει….. ο ‘’Σορο-πιασμένος’’ υπάλληλος των Αμερικανών ολοκλήρωσε την αποστολή του και αποχωρεί ‘’καθαρός’’ και ‘’σιδερωμένος’’……. μια χρυσή εφεδρεία γι’ αυτά που έρχονται…..

    Εν τω μεταξύ θα δει τις σκηνές αποκάλυψης σαν θεατής και κυρίως ‘’άσπιλος και αμόλυντος’’ ….. κούρεμα καταθέσεων…… μνημονιαρα……. έλεγχος κεφαλαίων για πάντα και φυσικά πλαστικο χρήμα ……….

    Η ατζέντα 21 είναι εδώ και συμβαίνει τώρα…… τώρα……

  2. ΚΑΙ ΚΑΝΑΝΕ ΤΟΝ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ “ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ ΕΝ ΜΑΞΙΜΩ”…. Α ΡΕ ΣΗΜΑΤΩΡΕ… ΜΙΑ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΚΑΝΑΜΕ ΚΑΙ ΚΟΙΤΑ ΤΩΡΑ..

    ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΔΕΝ ΕΙΑΝΙ Ο ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ, ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΣΩΡΕΙΑ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΟΛΛΑΕΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΕ ΜΗΝΕΣ ΤΩΡΑ…. ΦΥΣΙΚΑ ΟΙ ΕΠΙΚΥΡΙΑΡΧΟΙ ΒΙΑΖΟΝΤΑΙ ΟΠΟΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΓΕΟΓΟΝΟΤΑ ΑΝΑΛΟΓΑ.

    ΑΠ΄ΟΣΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥΣ ΒΑΙΝΕΙ ΚΑΛΩΣ (ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΡΟΦΑΝΩΣ) ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΑ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ, ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ.

    ΣΥΝΤΟΜΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΜΕΘΟΔΙΚΑ ΠΕΠΕΙ ΝΑ ΚΙΝΗΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ. ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΘΑ ΔΥΣΚΟΛΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ . ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΑΠΟΨΗ ΚΑΙ ΠΡΟΤΡΟΠΗ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΦΟΒΙΣΩ ΚΑΝΕΝΑ.

    ΙΩ

  3. Μάλιστα, δηλαδή επειδή οι ξένοι φοβήθηκαν τις υποχωρήσεις που θα αναγκαστούν να κάνουν με το ΟΧΙ των Ελλήνων και προπαντός ότι ο Βαρουφάκης με τη δύναμη του ΟΧΙ θα τους άλλαζε τα φώτα γιατί τα είχε τα κότσια, ο κ. Βαρουφάκης συμφώνησε να παραιτηθεί. Δηλαδή τρέχουμε έναν αγώνα δρόμου και ένα βήμα πρίν το τέρμα παραιτούμαστε. Να το ‘ξερα να ψήφιζα ΝΑΙ. Τίποτα δεν θα αλλάξει τώρα πια. Όποιος τον αντικαταστήσει απλά θα συμφωνήσει με τις απαιτήσεις των ξένων.

    Δεν θέλω να σκέφτομαι καθόλου το σενάριο ότι η κυβέρνηση ήθελε να παραιτηθεί και έκλεισε τις τράπεζες και ταυτόχρονα έβαλε το δημοψήφισμα με τη βεβαιότητα ότι οι Έλληνες θα φοβόντουσαν και θα ψήφιζαν ΝΑΙ για να είχαν το πρόσχημα να κάνουν εκλογές.

  4. ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΙΝΗΣΗ ΤΑΚΤΙΚΗΣ; Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΧΕΙ ΠΑΓΚΟ ΚΑΙ ΕΦΕΔΡΕΙΕΣ. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΠΩΣ Η ΑΙΤΙΑ ΜΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ Η Ο ΦΟΥΦΟΥΤΟΣ ΑΛΛΑ Η ΕΥΡΩΖΩΝΗ.
    ΕΙΡΗΝΗ-ΚΡΗΤΗ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *