Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

13:00 - 10/03/2015

Ο φόβος του Grexit έφερε ελλείψεις στα ράφια -Οι ξένοι ζητούσαν από τις ελληνικές να προπληρώνουν τοις μετρητοίς

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

Οι πρώτες επιπτώσεις στην αγορά από το φόβο που είχε προκαλέσει ένα ενδεχόμενο Grexit έχουν αρχίσει να κάνουν αισθητή την παρουσία τους, αφού οι ελλείψεις σε εισαγόμενα προϊόντα και πρώτες ύλες είναι γεγονός.

Σύμφωνα με την Καθημερινή το πρόβλημα προέκυψε καθώς αρκετές ελληνικές επιχειρήσεις αδυνατούν να προπληρώσουν τοις μετρητοίς το συνολικό τίμημα των παραγγελιών τους που ζητούν οι ξένοι προμηθευτές τους.

Η απαίτηση αυτή των ξένων προμηθευτών η οποία ως πρακτική επανεμφανίστηκε από τα μέσα του Δεκεμβρίου 2014, όταν διεφάνη, η πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, όχι μόνο συνεχίζεται, αλλά πλέον έχει ενταθεί όσο εκκρεμεί η διαπραγμάτευση με τους δανειστές και κυρίως όσο «στεγνώνει» η ελληνική οικονομία από ρευστό.

Που παρουσιάστηκαν τα πρώτα προβλήματα

Οπως επισημαίνουν παράγοντες της αγοράς ήδη παρουσιάζονται προβλήματα σε μηχανολογικό εξοπλισμό και ηλεκτρονικές συσκευές, ενώ σε ό,τι αφορά τον κλάδο των τροφίμων και ποτών ελλείψεις αρχίζουν να εμφανίζονται σε ορισμένα premium προϊόντα, όπως για παράδειγμα σε κάποιες γνωστές βελγικές μπίρες. Δυσκολίες έχουν επίσης παρουσιασθεί στις εισαγωγές χημικών προϊόντων, τόσο τελικών προϊόντων όσο και υπό τη μορφή των πρώτων υλών, κάτι που δυσχεραίνει την παραγωγή λιπασμάτων και φυτοφαρμάκων.

Οι ξένοι προμηθευτές δεν κάνουν «ευκολίες πληρωμής» ούτε καν στους θεωρούμενους καλούς πελάτες, ενώ το φαινόμενο αυτό προκαλεί αλυσιδωτές αρνητικές συνέπειες και σε άλλους κλάδους. «Πολλές τουριστικές μονάδες οι οποίες ήθελαν να ανανεώσουν τον εξοπλισμό τους, κυρίως μηχανολογικό, εν όψει της νέας τουριστικής περιόδου αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα», επισημαίνει μιλώντας στην «Κ» ο κ. Ιωάννης Παπαγεωργάκης πρόεδρος του Συνδέσμου Εμπορικών Αντιπροσώπων και Διανομέων Αθηνών (ΣΕΑΔΑ).

Με ποιες χώρες υπάρχουν τα μεγαλύτερα προβλήματα στις συναλλαγές

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς (ΕΒΕΠ) κ. Βασίλη Κορκίδη η απαίτηση προπληρωμής του συνόλου της παραγγελίας δεν αποτελεί «ιδιοτροπία» προμηθευτών από κάποια συγκεκριμένη χώρα. Ωστόσο, οι περισσότερες δυσκολίες συναντώνται στις συναλλαγές με επιχειρήσεις από τη Γερμανία, την Ισπανία, την Ολλανδία, τη Δανία και την Ελβετία, αλλά πλέον ακόμη και από τις ΗΠΑ. Το παρήγορο είναι ότι οι Κινέζοι προμηθευτές δεν ασκούν ιδιαίτερες πιέσεις – για την ώρα τουλάχιστον.

iefimerida.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (5)

  1. Ανώνυμος 03/10/2015 @ 1:07 ΜΜ

    …λιπασμάτων και φυτοφαρμάκων.
    καλυτερα μα μην εχουν..
    να παψουν να ραντιζουν δηλητηρια και να πεθαινει ο κοσμος απο καρκινο
    *βεβαια αυτο επιθυμουν, αλλα οχι αλλο με εμας*

  2. Ανώνυμος 03/10/2015 @ 1:24 ΜΜ

    ρε μας δουλεύεται πότε άλλαξε αυτό ,εδώ και 4 χρόνια μετρητής με προπληρωμή και θα περιμένεις να στα στείλουν!!!!!!!!!

  3. Ανώνυμος 03/10/2015 @ 2:19 ΜΜ

    Μην ανησυχείτε και δεν πρόκειται ακόμα να συμβεί ούτε Grexit ούτε πόλεμοι…Όλα αυτά λέγονται στα πλαίσια εκφοβισμού των μαζών… Έχει ακόμα πολύ δρόμο η νέα τάξη μέχρι την πλήρη υποδούλωση μας…Προς το παρών στόχος είναι να τεθεί σε λειτουργία η κάρτα του πολίτη μέχρι τον Μάιο του 16 μετά θα μας πάρουν και τα σώβρακα στη κυριολεξία και ύστερα θα μας τσιπάρουν για μας μαντρώσουν και να μας ελέγχουν πλήρως…Μέχρι τότε έτσι θα μας πάνε με μνημόνια και δάνεια….Όσο για τα Grexits….δεν το έχετε μάθει το παραμύθι ακόμα;;;

  4. Γιώργος 03/10/2015 @ 5:26 ΜΜ

    Και το άρθρο της Καθημερινής ποιός το έγραψε;;; Ο Μπάμπης του ΣΚΑΪ;;;; χαχαχαχαχαχαχαχαχαχα

    Από το 2010 γίνεται αυτό με τα εισαγόμενα. Και οι Ελληνικές εταιρείες που εξάγουν με τον ίδιο τρόπο δουλεύουν. Κανείς δεν έχει εμπιστοσύνη σε κανένα πλέον!

    Και στην τελική μη σώσουν και μας δώσουν οι ξένοι προϊόντα. Να δούμε αν δεν αγοράσει ο Νότος τα προϊόντα τους τί θα τα κάνουν! Μπορούμε να ζήσουμε και χωρίς Λαχανάκια και μπύρες Βελγίου!!!

  5. Ανώνυμος 03/10/2015 @ 11:39 ΜΜ

    kala kanane kai zhthtsan metritois giati oi elloines einai protoi sto pistoloi!!!!ase ta eidame

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*