Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

07:43 - 12/11/2014

Ο Τίμοθι Γκάιτνερ για τους άσωτους Ελληνες: Ηθελαν να τους συντρίψουν οι Ευρωπαίοι

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

Ο Τίμοθι Γκάιτνερ για τους άσωτους Ελληνες: Ηθελαν να τους συντρίψουν οι Ευρωπαίοι

Το 2012 ο Μάριο Ντράγκι θέλοντας να βγάλει προς τα έξω τη διαβεβαίωση πως η ΕΚΤ δεν πρόκειται να αφήσει την κρίση να απλωθεί σαν ιός, είπε την περιβόητη φράση «whatever it takes». Τουτέστιν: «Θα κάνουμε τα πάντα να μην συμβεί». Τι πραγματικά συνέβη, όμως, στο παρασκήνιο;

Ο τότε υπουργός Οικονομίας των ΗΠΑ Τίμοθι Γκάιτνερ, μέσω των αποκαλύψεων των Financial Times αποδεικνύει πως αυτό το σχόλιο ήταν έωλο και προέκυψε δίχως διαβούλευση. Μέσα σε 100 σελίδες που εξασφάλισε η εφημερίδα και οι οποίες προέρχονται από συνεντεύξεις που έδωσε ο Γκάιτνερ στους δημοσιογράφους οι οποίοι προετοίμασαν το βιβλίο του «Stress Test: Reflections on Financial Crises», περιγράφονται λεπτομέρειες που αφορούν άμεσα και την Ελλάδα.

Ένα σημαντικό μέρος των συνομιλιών του Γκάιτνερ με τους δημοσιογράφους δημοσιεύεται στους Finacial Times και αναμεταδίδεται από το Euro2day. Η πρώτη αναφορά για την Ελλάδα γίνεται όταν ο Γκάιτνερ συναντήθηκε με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε το Φεβρουάριο του 2010, στη σύνοδο υπουργών της Group of Seven στον Καναδά. Είχε προϋπάρξει ο πανικός για τις παραποιημένες δηλώσεις της Ελλάδας με τον Γκάιτνερ να δηλώνει πως έζησε στιγμές «Παλαιάς Διαθήκης».

Αναφέρει χαρακτηριστικά: «Θυμάμαι να φτάνω στο δείπνο και να κοιτάζω το Blackberry μου. Στην Ευρώπη γινόταν κακός χαμός (f…ing disaster στο κείμενο). Οι μετοχές των γαλλικών τραπεζών έπεφταν 7% και 8%. Ήταν μεγάλο θέμα. Για εμένα ήταν μια κλασική απόλυτη σφαγή, γιατί άκουγα από παντού: Κρίση στην Ελλάδα, ποιος έχει ανοίγματα στην Ελλάδα;

Ξέρετε, οι Ευρωπαίοι βασικά ήρθαν σε εκείνη την συνάντηση λέγοντας: ”Θα δώσουμε στους Έλληνες ένα μάθημα. Είναι πραγματικά φριχτοί. Μας είπαν ψέματα. Είναι απαίσιοι και άσωτοι και εκμεταλλεύθηκαν βασικά τα πάντα και θα τους συντρίψουμε”, αυτή ήταν η στάση όλων.

Να μην μεταδοθεί η κρίση

Θυμάμαι τότε ότι τους είπα: ”Μπορείτε να τους βάλετε το μαχαίρι στο λαιμό, αν αυτό θέλετε. Αλλά πρέπει οπωσδήποτε να στείλετε ένα καθησυχαστικό μήνυμα στην Ευρώπη και τον κόσμο ότι θα το κρατήσετε το πράγμα, δεν θα το αφήσετε να πέσει. Πρέπει να προστατεύσετε όλο τον τόπο”. Τους το έκανα πολύ σαφές εκείνη την στιγμή. Ακουγα συνέχεια αυτές τις βρωμο-κολλημένες κουβέντες για ηθικό κίνδυνο από αυτούς και τους είπα: ”Ωραία λοιπόν, αν θέλετε να είστε σκληροί μαζί τους πάει καλά, αλλά πρέπει να δώσετε κάποια αξιόπιστη διαβεβαίωση ότι δεν θα αφήσετε την κρίση να μεταδοθεί πέρα από την Ελλάδα …και για να γίνει αυτό πρέπει να φροντίσετε πολύ να είστε αξιόπιστοι ότι θα υλοποιήσετε την δέσμευσή σας και θα δώσετε και στην Ελλάδα ένα μάθημα”.

Δημοσιογράφος: Δηλαδή, είχατε την αίσθηση ότι, θεέ μου, αυτοί οι τύποι θα αφήσουν…;

Γκάιτνερ: Ναι… Σίγουρα και βέβαια όπως έχω πει, δεν περίμενα ότι θα συνεχίσουν να κ…βαράνε επί τρία χρόνια. Ήταν ασύλληπτο για εμένα ότι άφησαν τα πράγματα να γίνουν τόσο χάλια όσο τα άφησαν κι έγιναν. Αλλά τα προμηνύματα γι’ αυτό βρίσκονταν στην αρχική διαμάχη. Τους είχαν πει ψέματα οι Έλληνες. Τους είχαν φέρει σε δύσκολη θέση οι Έλληνες που εντέλει δανείστηκαν όλα αυτά τα λεφτά, και ήταν έξαλλοι και μανιασμένοι. Ήθελαν να τους ξυλοφορτώσουν. Αλλά με αυτό τον τρόπο, τάισαν μια πυρκαγιά που βρισκόταν στα πρώτα στάδια. Και υπήρχαν πολλά ξερόκλαδα.

Επίσης υπάρχουν αναφορές του Γκάιτνερ για το περιβόητο ιταλικό σχέδιο και τις πιέσεις που δέχθηκε ο Ομπάμα από τους ηγέτες της ΕΕ για να αποπεμφθεί ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, αλλά η αμερικανική πλευρά απάντησε πως δεν συμφωνούσε. Στο βιβλίο του, ο κ. Γκάιτνερ θυμάται ότι είπε στον Ομπάμα: «Δεν μπορούμε να λερώσουμε τα χέρια μας με αίμα» και τον ώθησε να αρνηθεί το ιταλικό σχέδιο.

Με την Μέρκελ

Υπάρχουν κάποιες άλλες, λιγότερο πομπώδεις αποκαλύψεις στα κείμενα, όπως το γεγονός ότι η Άνγκέλα Μέρκελ, η Γερμανίδα καγκελάριος, ποτέ δεν θέλησε να συναντήσει τον Γκάιτνερ. Οι δύο τους θα άλλαζαν κάποια κουβέντα όταν ο Γκάιτνερ συνόδευε τον Ομπάμα στις συναντήσεις του με την Μέρκελ αλλά σε αντίθεση με τον Σαρκοζί – ο οποίος θα καλούσε τον Γκάιτνερ στο Ελιζέ όποτε έφτανε στο Παρίσι – η Μέρκελ δεν ενδιαφερόταν, ούτε όταν ο Λάελ Μπρέιναρντ, τότε επικεφαλής των διεθνών υποθέσεων του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ, το έθεσε σε ανεπίσημο αίτημα. Όσο για τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δείχνει να τον συμπαθεί και να τάσσεται υπέρ του: «Ο Σόιμπλε ήταν ο πρώην υπουργός Εσωτερικών, ο οποίος πυροβολήθηκε από έναν τρομοκράτη, έμεινε ανάπηρος, καθηλώθηκε σε μία αναπηρική καρέκλα και υπήρξαν στιγμές που νοσηλεύτηκε σε αυτήν την περίοδο, κατά τη διάρκεια της κρίσης, πράγμα που ήταν κάπως σημαντικό. Αλλά είναι πραγματικά εντυπωσιακός, μου αρέσει αυτός ο τύπος, ακόμα κι όταν διαφωνούσαμε πολύ στην ουσία και την ανταπόκριση. Είναι ένας ευρωπαϊστής, πιο παλιός από την Μέρκελ, ήταν νομίζω πιο ισχυρός στο κόμμα του, το CDU, από την Μέρκελ και είχαν πάντα μια πολύ ενδιαφέρουσα σχέση. Κάποιος που είναι πιο μπροστά της… αυτός είναι ένας πολύ ενδιαφέρων τύπος».

iefimerida.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (4)

  1. Ναι η ελλαδα φταιει για την εξαπλωση της οικονομικης κριση στην ευρωπη οι ταξιτζιδες στην γαλλια οταν θελουν να κανουν πλακιτσα μεταξυ τους λενε αυτη την ατακα. Για αυτο ξεκινησανε ολους αυτους τους πολεμους βλεπε συρια κτλ μηπως θελουν να κατασ/σουν τον αγωγο φυσικου αεριου απο την συρια και να καταληγει καπου στην ευρωπη και φυσικα να πουλανε αυτη το φυσικο αεριο στους αλλους και οχι οι ρωσοι,να βαλουν χερι στα πετρελαια της κυπρου,της ελλαδας για αυτο δεν μαλωνουν ολα αυτα τα πουστ@ρι@. Να μειωθει και ο πληθυσμος της γης για να εχουμε καλυτερο βιοτικο επιπεδο και ολα καλα.

  2. Ανώνυμος 11/12/2014 @ 9:18 ΠΜ

    Ακούς εκεί, η μία πεθερά να λέει την άλλη κακίστρω… :))

  3. Ανώνυμος 11/12/2014 @ 9:53 ΠΜ

    καλα μαλακιες αφου δικο τους σχεδιο ηταν, παντα το γνωριζαν και ηξεραν που θα καταληξει ολα μαγειρεμενα τα ειχαν.
    ο λογος που πρεπει να πληρωσουμε ειναι επειδη τους κατεβασαμε απο τα δεντρα ολα τα υπολοιπα ειναι δικαιολογιες…..
    προβοσκιδας

  4. Ανώνυμος 11/12/2014 @ 9:55 ΠΜ

    “Ξέρετε, οι Ευρωπαίοι βασικά ήρθαν σε εκείνη την συνάντηση λέγοντας: ''Θα δώσουμε στους Έλληνες ένα μάθημα. Είναι πραγματικά φριχτοί. Μας είπαν ψέματα. Είναι απαίσιοι και άσωτοι και εκμεταλλεύθηκαν βασικά τα πάντα και θα τους συντρίψουμε'', αυτή ήταν η στάση όλων.”

    Πόσο ρατσιστές είναι οι αντιφασίστες και αντιρατσιστές;

    Στους Έλληνες θα δώσουν ένα μάθημα!
    Συλλογικά σε όλους τους Έλληνες , ότι πιο φασιστικό, συλλογική ευθύνη.
    Αυτό όμως μόνο για τους Έλληνες σε όλες τις άλλες χώρες για οτιδήποτε στραβό και ανάποδο φταίνε οι πολιτικοί τους, για την Ελλάδα αυτοί (οι πολιτικοί, είναι στο απυρόβλητο) φταίνε συλλογικά οι Έλληνες.
    Δεν φταίνε ούτε οι πολιτικοί ,ούτε η πολιτική που εφάρμοσαν, ούτε βέβαια και η παραπληροφόρηση του Ελληνικού λαού που έχει χτυπήσει κόκκινο!
    Όλοι αυτοί στο απυρόβλητο, φταίει ο Έλληνας και πρέπει πάση θυσία να εξολοθρευτεί!

    Τώρα που έχει ξεσπάσει το σκάνδαλο με τον Γιουνκερ πουθενά δεν είδα καμία αναφορά να φταίνε οι Λουξεμβουργιανοί, φταίει ο Γιουνκερ!
    Αυτόν χτυπούν αυτόν θέλουν να αποπέμψουν, δεν θέλουν να τιμωρήσουν τους κατοίκους που επωφελήθηκαν από την πολιτική του.
    Λογικά ΟΛΟΙ αυτοί οι πολίτες του Λουξεμβούργου δεν καρπώθηκαν αυτά τα οφέλη;
    Δεν θα πρέπει να τα επιστρέψουν;
    Κλοπή δεν είναι η φοροαποφυγή;
    Εκεί βέβαια φτιάχνουν νόμους που την καλύπτουν προς όφελος των πολιτών τους έτσι όλα είναι καλά και άγια, εμείς εδώ κοιτάζουμε να βγάλουμε τα μάτια μας μεταξύ μας!
    Για οποιοδήποτε άλλο σκάνδαλο σε οποιαδήποτε άλλη χώρα (φορολογικός παράδεισος λένε τώρα πως είναι και η Ολλανδία) και εκεί με τους πολιτικούς θα τα βάλουν πουθενά δεν θα δούμε αναφορά στους Ολλανδούς!
    Για την πολιτική της Τουρκιάς φταίει ο Ερντογαν δεν φταίνε οι Τούρκοι!

    Μωρέ καλά μας κάνουν αφού είμαστε πάλι έτοιμοι να ξανασφαχτούμε μεταξύ μας όπως έκαναν οι αγράμματοι παππούδες μας για να γλιτώσουν όσοι είναι πραγματικά υπεύθυνοι, και δεν είναι μόνο αυτοί που κυβέρνησαν αλλά και όσοι 40 χρόνια τώρα τους καλύπτουν και ετοιμάζονται ολοταχώς είτε για να τους ξανακαλύψουν, είτε να ΕΞΟΝΤΩΘΟΥΜΕ ΠΑΛΙ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ.
    Ποιοι άλλοι… ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ!

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*