Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

11:33 - 12/10/2014

Ο ιός Έμπολα ήταν ο λοιμός που εξόντωσε την αρχαία Αθήνα και τον Περικλή; Η νόσος των εννέα ημερών και ο λόξυγγας είναι παρόμοια συμπτώματα που τα αναφέρει και ο Θουκυδίδης…

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

Ο ιός Έμπολα ήταν ο λοιμός που εξόντωσε την αρχαία Αθήνα και τον Περικλή; Η νόσος των εννέα ημερών και ο λόξυγγας είναι παρόμοια συμπτώματα που τα αναφέρει και ο Θουκυδίδης…

Το άρθρο είχε γραφτεί το 1996, στους New York Times από τον Anthony Ramirez.

Η θεωρία ορισμένων ερευνητών αναφέρει πώς ο ιός Έμπολα υπάρχει περισσότερα χρόνια από όσα νομίζουμε, ενώ υπάρχει και η αντίθετη άποψη άλλων επιστημόνων. Συγχρόνως υπάρχει και η θεωρία ότι ο λοιμός που αποδεκάτισε την Αθηναϊκή κοινωνία της κλασικής εποχής του Περικλή, είναι ίδιος με τον σύγχρονο έμπολα. Ωστόσο, κανείς δεν έχει απαντήσει με πειστικά επιχειρήματα ούτε υπέρ, ούτε κατά αυτής τη θεωρίας.

Πριν από περίπου 2.400 χρόνια ένας θανατηφόρος λοιμός είχε σαρώσει την αρχαία Αθήνα. Σε πέντε χρόνια, έχασαν τη ζωή τους ίσως το ένα τέταρτο του πληθυσμού της πόλης-κράτους, που ήταν τότε υπό πολιορκία από την Σπάρτη. Χιλιάδες Αθηναίοι βρήκαν φρικτό θάνατο. Το πρώτο σύμπτωμα των ασθενών, ήταν ένας εξοντωτικός πυρετός, ακατάσχετη αιμορραγία από τα μάτια, εμετός και συνέχεια της αιμορραγίας, ακολουθούμενη από εξανθήματα και διάρροια. Έτσι, με αυτή την τρομοκρατική μάστιγα, που προκάλεσε τεράστια θνησιμότητα, ήρθε απροσδόκητα και πρώιμα, το τέλος του χρυσού αιώνα. Ο πολιτισμός και η οικονομική άνθηση υποχώρησαν σημαντικά και η μοίρα της Αθήνας επηρεάστηκε καθοριστικά. Άρα και η πορεία των ελληνικών πόλεων.

Ο Περικλής, ο ηγέτης που σηματοδότησε εκείνη την εποχή, ήταν ένας από τους χιλιάδες πολίτες που υπέκυψαν στην επιδημία

Η ιστορία δεν έχει δει ποτέ ξανά τέτοια πανδημία. Ή έχει; Κατά την πάροδο των ετών, ένας μικρός αριθμός από μελετητές έχουν αναπτύξει αρκετές θεωρίες για να ταυτίσουν το τότε λοιμό, με δεκάδες σύγχρονες ασθένειες όπως, χολέρα, ελονοσία, ευλογιά, βουβωνική πανώλη και ίσως κάποιο είδος συνδρόμου που οδήγησε σε τοξικό σοκ.

Έμπολα, σημαίνει «Μαύρο Ποτάμι» και βρίσκεται στο Ζαϊρ. Προφανώς κάτι τέτοιο το αγνοούσαν οι Αρχαίοι Αθηναίοι που πέθαιναν κατά εκατοντάδες από τον λοιμό….

Τρεις ερευνητές ιατρικής και ένας καθηγητής κλασσικών σπουδών θεωρούν ότι ο λοιμός των Αθηνών (περίπου 430-425 π. Χ. ) ήταν στην πραγματικότητα μια επίθεση του ιού Έμπολα

O Dr. Patrick Olson, επιδημιολόγος στο Navy Medical Center στο San Diego και οι συνάδελφοί του δημοσίευσαν μια σχετική θεωρία στην εφημερίδα «Emerging Infectious Diseases». Υποστήριξαν ότι ο ιός Έμπολα και τα σύγχρονα συμπτώματα του, είναι όμοια με εκείνα του αρχαίου ελληνικού λοιμού, όπως έχει καταγραφεί από τον Θουκυδίδη στο έργο του «Ιστορία του Πελοποννησιακού πολέμου», που ήταν και το πιο πλήρες σύγγραμα όσον αφορά στην περιγραφή τους. Οι ερευνητές επεσήμαναν ότι τα περισσότερα θύματα από την αρχαία Ελλάδα, όπως και της σύγχρονης Αφρικής, έχασαν τη ζωή τους μέσα σε επτά με εννέα ημέρες. Οι Αθηναίοι θεραπευτές, αρρώστησαν όπως και οι σημερινοί, ενώ οι Σπαρτιάτες που είχαν στήσει πολιορκία λίγο μακρύτερα επιβίωσαν. Αυτό δείχνει ότι η αρχαία ασθένεια, όπως και ο ιός Έμπολα, μεταδιδόταν από αίμα, σάλιο ή επαφή και όχι μέσω του αέρα.

Ο Θουκυδίδης υποστήριξε επίσης ότι η ασθένεια είχε έρθει από τις ακτές της Αφρικής, κάπου νότια της Αιθιοπίας

Οι Κυανοπίθηκοι στην τοιχογραφία από τον προϊστορικό οικισμό του Ακρωτηρίου στην Σαντορίνη. Ανήκει στην ώριμη υστεροκυκλαδική περίοδο. Σύμφωνα με τη θεωρία έφεραν τον λοιμό από την Αφρική στην Αρχαία Ελλάδα….

Ο ιός Έμπολα επίσης από όσο γνωρίζουμε έχει αφρικανικές ρίζες. Υπάρχουν μάλιστα και αποδεικτικά στοιχεία ότι γίνονταν ταξίδια από την Αφρική στην Ελλάδα κατά την αρχαιότητα. Στη Σαντορίνη, ένα νησί στρατηγικής σημασίας για την Αθήνα, εντοπίστηκαν στα σπίτια τοιχογραφίες που απεικονίζουν αφρικάνικες πράσινες μαϊμούδες, που είναι γνωστό ότι μεταδίδουν τον ιό Έμπολα. Ακόμη πιο ενδιαφέρουσα είναι η έκθεση που αναφέρει την ύπαρξη έντονου λόξυγγα μεταξύ 15% των θυμάτων στο Kikwit, Ζαΐρ, σημείωσε ο Dr. Olson. Ο Θουκυδίδης αναφέρει και αυτός παρόμοια συμπτώματα λόξυγγα.

Οι αμφισβητήσεις

Όμως δεν είναι όλοι σύμφωνοι με αυτή τη θεωρία. Ο David Morens, ένας κορυφαίος επιδημιολόγος και κύριος ερευνητής στο θέμα της αθηναϊκής πανδημίας, στο Πανεπιστημίου της Χαβάη, στην Manoa, δήλωσε ότι η ανάγνωση και αναγνώριση των σύγχρονων ασθενειών βάσει των περιγραφών του Θουκυδίδη είναι ένα λάθος. Ο Θουκυδίδης ως Αθηναίος στρατηγός, ο οποίος επέζησε από την πανούκλα, στερούνταν στοιχειωδών ιατρικών γνώσεων, σε σχέση με τον σύγχρονο του Ιπποκράτη, ανέφερε ο Dr. Morens. Έτσι και οι περιγραφές των συμπτωμάτων είναι στην καλύτερη περίπτωση ασαφείς. Η λέξη «φλύκταινες» του Θουκυδίδη για παράδειγμα, μπορεί να έχει πολλαπλές μεταφράσεις, ως φουσκάλες που έχουν υγρό ή ως κάλοι που δεν έχουν. Οι φουσκάλες ενδέχεται να υποδηλώνουν ίσως ευλογιά, που είναι ένας από τους υποψηφίους ιούς στις έρευνες των επιστημόνων. Αυτό όμως, αποκλείει την θεωρία της πανούκλας, που θεωρείται ένα άλλο αίτιο.

Ο Dr. Morens και ο συνάδελφός του Πανεπιστημίου της Χαβάης, Robert J. Mark Littman, καθηγητής κλασσικών σπουδών, δεν επικεντρώνονται στα συμπτώματα, που δεν τα θεωρούν αξιόπιστα αποδεικτικά στοιχεία, αλλά στον τόπο και χρόνο του λοιμού. Για παράδειγμα, αναφέρουν ότι το χρονικό διάστημα του αθηναϊκού λοιμού που έφτασε τα πέντε χρόνια, αποκλείει ένα ιό σαν τη γρίπη, που διαρκεί μόνο μερικούς μήνες. Η προέλευση του αθηναϊκού λοιμού από την Αφρική, αποκλείει να είναι μια μολυσματική νόσος, όπως ο ιός Έμπολα. Στον αρχαίο κόσμο, επισημαίνουν, δεν υπήρχαν τα μέσα μεταφοράς που θα μπορούσαν να μεταφέρουν έναν ιό, με ξενιστή μια μαϊμού από την Αφρική προς την Αθήνα σε λιγότερο από μια εβδομάδα. Τη στιγμή που η βάρκα θα έφτανε στην Ελλάδα, τόσο οι μαϊμούδες όσο και οι μεταφορείς πιθανότατα θα είχαν πεθάνει. Υπάρχει και ένα άλλο μεγάλο ερώτημα που τέθηκε σε σχέση με τον ιό Έμπολα και τη μάστιγα των Αθηνών. Ο ιός Έμπολα εντοπίστηκε το 1976 και εμφανίστηκε στο Ζαΐρ τη δεκαετία του 1990. Αν ο Αθηναϊκός λοιμός, ήταν ο ιός Έμπολα, γιατί δεν καταγράφηκαν άλλα κρούσματα όλα αυτά τα χρόνια;

Γιατί η θεωρία του λοιμού της αρχαίας Αθήνας είναι πιθανή

Ο Frank Ryan, Βρετανός ιατρός ο οποίος γράφει σχετικά με πανδημίες, θεωρεί πως άνθρωπος και μικρόβια είναι κάτι σαν μια μεταφορά απεικόνισης με το χώμα και τους σπόρους. Τις περισσότερες φορές μπορούν να ζήσουν μαζί χωρίς κάποια δράση μεταξύ τους. Αλλά η αλλαγή των όρων επιβίωσης, σήμερα, του ανθρώπινου πληθυσμού ως «χώμα» στη συνέχεια προκαλεί ενεργοποίηση στους ιούς, ως «σπόρους» και μπορεί να οδηγήσει, μερικές φορές, σε θανατηφόρα σύγκρουση.

«Οι πανδημίες εξακολουθούν να είναι μαζί μας«, δήλωσε ο Dr. Ryan, «διότι οι πρόσφυγες, η έλλειψη υγιεινής λόγω υπερπληθυσμού, το πολιτικό χάος, όλα τα πράγματα που υπήρχαν στην Αθήνα τότε, εξακολουθούν να είναι μαζί μας.» Έτσι, αγνοούμε ιστορικά τις πανδημίες και τους κινδύνους με δική μας ευθύνη. Το μεγαλύτερο εμπόδιο για να μάθουμε αν ο ιός Έμπολα προκάλεσε τον αθηναϊκό λοιμό είναι ότι οι σύγχρονοι γιατροί γνωρίζουν πολύ λίγα πράγματα για τον ιό Έμπολα.

«Σε μια κλίμακα από το 1 έως το 10, γνωρίζουμε 3 σχετικά με τον ιό Έμπολα, ίσως και λιγότερο«, δήλωσε ο Karl Johnson, απόστρατος επικεφαλής των ειδικών μονάδων καταπολέμησης πανδημιών των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νόσων, ο οποίος αντιμετώπισε τον ιό Έμπολα σε μια πρώτη εξάπλωση στο Ζαΐρ, κοντά στον Ποταμό Έμπολα «, από όπου πήρε ο ιός το όνομα του, το 1976.

Γραφικό από την εφημερίδα «Καθημερινή»…

Τέτοιοι ιοί όπως ο Έμπολα είναι μυστηριώδεις και τρομακτικοί για τον ίδιο λόγο: μπορεί να έχουν ταχεία εξάπλωση σε ελάχιστο χρόνο λόγω της μεγάλης ικανότητας μετάδοσης τους. Χρειάστηκαν οκτώ εκατομμύρια έτη ή και περισσότερα για να εμφανιστεί ο πίθηκος ως πρωτεύων θηλαστικό και να γίνει η αλλαγή του 2 τοις εκατό σε γενετική δομή για να υπάρχουν τα σημερινά ανθρώπινα όντα. Αντίθετα, σε σύγκριση, ο ιός πολιομυελίτιδας μπορεί να αλλάξει το 2% της γενετικής δομής του σε πέντε ημέρες, καθώς αυτός είναι ο ακριβής χρόνος που χρειάζεται για να περάσει από το ανθρώπινο στόμα στο έντερο. Βάσει αυτού ίσως θα είναι δυνατόν να καταλάβει κάποιος, πόσο δύσκολο είναι να είμαστε σίγουροι για το πώς διατηρήθηκε και εξελίχθηκε ένας ιός σε ένα διάστημα 2400 ετών που ίσως εμφανίστηκε στην Αρχαία Αθήνα.

ΠΗΓΗ



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (15)

  1. Ανώνυμος 10/12/2014 @ 12:21 ΜΜ

    Αυτο φυσικα που διαφευγει ειναι η θεραπεια του ιου γιατι ενταξει ξεκληρισε ολη την Αθηνα και μετα τι εγινε απλα χαθηκε στον αερα?
    ή μηπως γυρισε πισω στην Αφρικη?
    Δε γινεται ενας ιος δολοφονος απλα να εξαφανιζεται απο μονος του χωρις να υπαρχει ιχνος θεραπειας ακομα και σε πειραματικο σταδιο..

    Αλλα φυσικα στην εξελιγμενη εποχη μας θα βρεθει η λυση αν δεν εχει βρεθει ακομα..

    Ασωτος

  2. Ανώνυμος 10/12/2014 @ 2:06 ΜΜ

    Ενδιαφέρον! Προτείνω επίσης ένα άρθρο του καθηγητή ορθοδοντικής του Πανεπιστημίου Αθηνών Μανώλη Παπαγρηγοράκη (από το 2011). Εκεί αναφέρεται ο ιός Έμπολα ανάμεσα στις πιθανές θεωρίες για την αιτία του λοιμού της Αθήνας. Το άρθρο περιέχει εκπληκτικές πληροφορίες βασισμένες σε μελέτες που έγιναν στο Βήμα του Κεραμεικού και αλλού.

    http://www.pemptousia.gr/2011/05/ο-λοιμός-της-αθήνας/

  3. Ανώνυμος 10/12/2014 @ 4:34 ΜΜ

    Το πιο πιθανόν να αντιστοιχεί στο λοιμό της Αθήνας είναι η πανώλη(τσίμπημα από ψύλλους που παρασιτούν σε μαύρο αρουραίο) ή ο τυφοειδής πυρετός(σαλμονέλα). Ο Ebola είναι ιός εργαστηρίου.

  4. Ανώνυμος 10/12/2014 @ 6:24 ΜΜ

    Για ψάξτε αν λεει ο θουκιδιδης για τα μετέωρα

  5. Μόλις γεννήθηκε, μωρό ακόμη, ο Απόλλων σκότωσε τον Πύθωνα και τον Τιτυό με τα βέλη του. Είναι ο θεός των επιδημιών, που εξαπολύει, πχ., στο Ελληνικό στρατόπεδο στην Τροία. Το ίδιο πίστεψαν οι Αθηναίοι κατά τη διάρκεια του Λοιμού στον Πελοποννησιακό πόλεμο.[6]

    Φυσικά, ο Απόλλων έγινε παράλληλα θεραπευτής, μια που του απευθύνονταν ικεσίες για απαλλαγή από τις ασθένειες που ο ίδιος έστελνε… Ένα επίθετο του θεού ήταν «Ούλιος»: «Ο Απόλλων. ήταν γιατρός,[7] σημαίνει δε και ολέθριος»[8]

    Καλώς τον δεχτήκατε

  6. ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΑ ΑΡΘΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΔΥΣ-ΤΥΧΙΑ…. ΕΓΩ ΑΠΛΑ ΕΠΙΚΕΝΤΡΩΝΟΜΑΙ ΒΟΡΕΙΑ, ΣΕ ΜΙΑ ΙΕΡΟΣΥΛΙΑ ΜΕ ΑΝΥΠΟΛΟΓΙΣΓΤΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ.

    ΟΛΑ ΣΥΝΔΕΟΝΤΑΙ. ΑΛΛΩΣΤΕ ΑΥΤΟ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΣΑΣ. ΜΟΝΟΝ ΠΟΥ Δ Ε Ν ΑΦΟΥΓΚΡΑΖΕΣΘΕ.

  7. Ανώνυμος 10/12/2014 @ 9:56 ΜΜ

    Επίσης και η φαγούρα στα παπάρια μετά απο το πρήξιμο τους ,απο τα ''κατοχικά νέα του έμπολα'' ,είναι σοβαρή ένδειξη της ασθένειας !

  8. Ανώνυμος 10/12/2014 @ 11:32 ΜΜ

    Πιστευεις οτι εισαι απογονος του πιθηκου ρε καραγκιωζη? βλαξ ε βλαξ.. Αμα το πιθηκι ειναι ο προγονος σου και εσυ εισαι η εξελιξη που ειναι ολα τα ενδιαμεσα σταδια της εξελιξης ρε καραγκιωζη? εξαφανιστηκαν? και αφου ο πιθηκος αλλαξε σε 8.000.000 χρονια και εγινε ανθρωπος , γιατι υπαρχει ακομα? ασταδιαλαγαμωπαρταλοσελιδατηςπλακαςολομαλακιεςεδωμεσα

  9. Ανώνυμος 10/13/2014 @ 3:59 ΠΜ

    ΑΝΤΕ ΠΑΛΙ ΤΟ ΥΒΡΕΟΛΟΓΙΟ……ΑΠΟ ΤΟΝ 12: 56

    ΑΓΓΕΛΙΚΗ

  10. ΠΥΡΙΦΛΕΓΕΘΩΝ 10/13/2014 @ 11:50 ΠΜ

    ΡΕ ΗΛΙΑ, ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΤΟΧΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΄ΤΟ ΠΑΙΖΕΙΣ ΕΞΥΠΝΟΣ… ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΚΛΑΜΜΙΑ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΣΤΟΝ ΓΙΑΧΒΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ COPY PASTE ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΝΙΕΣΑΙ ΓΙΑ ΞΥΠΝΙΟΣ… ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΑΥΤΟ ΕΙΣΑΙ, ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΞΕΣΗΚΩΜΑ ΚΑΝΕΙ ΜΠΑΜ ΑΠΟ ΧΙΛΙΜΕΤΡΑ… ΜΗΝ ΑΣΧΟΛΕΙΣΑΙ ΜΕ ΥΨΗΛΑ ΝΟΗΜΑΤΑ, ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΞΕΠΕΡΝΑΝΕ…

    ΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΠΩΣ ΑΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΕΣ ΚΑΙ ΒΡΗΚΕΣ ΤΟ ΑΛΗΘΙΝΟ ΝΟΗΜΑ ΤΗΣ ΕΝΝΟΙΑΣ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΟΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΚΕΙΜΕΝΟ ΕΝΟΣ ΑΠΟΛΟΓΗΤΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΛΗ, ΠΟΥ ΤΟΥ ΡΙΧΝΕΙ ΛΑΣΠΗ ΚΑΙ ΜΑΣ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΕΙΣ ΠΕΡΙΧΑΡΗΣ , ΟΤΙ ΚΑΤΑΤΡΟΠΩΣΕΣ ΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΣΤΕΣ???
    ΤΗΝ ΑΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΣΜΟΓΟΝΙΑΣ, ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΟΡΘΩΣΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΡΜΗΝΕΥΣΟΥΝ ΟΥΤΕ ΟΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΟΙ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΕΧΡΧΕΣΑΙ ΕΣΥ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΞΕΙΣ ΠΟΝΗΡΙΔΗΣ… ΠΟΣΟ ΑΦΕΛΗΣ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΣΑΙ !!!

    ΚΑΙ ΦΑΝΑΤΙΚΟΣ ΒΕΒΑΙΑ, ΑΦΟΥ ΛΟΙΔΩΡΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΣΕ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ…

    ΚΑΙ ΑΣΧΕΤΟΣ , ΑΦΟΥ Η ΠΡΟΣΦΩΝΗΣΗ "ΟΥΛΙΟΣ" ΕΧΕΙ ΝΟΗΜΑ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΙΣΧΥΡΙΖΕΣΑΙ…

    ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ΚΑΙ ΛΟΙΜΟΥΣ ΚΑΙ ΛΕΠΡΑ, ΕΣΤΕΛΝΕ ΜΟΝΟ Ο ΖΗΛΙΑΡΗΣ ΚΑΙ ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΟΣ ΘΕΟΣ ΣΑΣ Ο ΓΙΑΧΒΕ, ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΜΙΚΡΟΨΥΧΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΧΑΜΗΛΗ ΤΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΑ…

    Ο ΠΑΝΑΓΑΘΟΣ ΘΕΟΣ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ , ΠΟΥ ΧΑΡΙΖΕΙ ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΩΣ ΤΗΝ ΖΩΗ ΣΤΗΝ ΓΗ, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΓΛΥΨΙΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΑΛΙΑ… ΕΙΝΑΙ ΖΕΙ-ΔΩΡΟΣ ΕΠΕΙΔΗ ΕΤΣΙ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ,,,ΕΠΕΙΔΗ ΑΓΑΠΑΕΙ ΑΦΙΛΟΚΕΡΔΩΣ…ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΗΤΑΝ ΘΕΟΣ…ΘΑ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΓΛΟΙΩΔΗΣ ΕΓΩΚΕΝΤΡΙΚΗ ΟΝΤΟΤΗΤΑ, ΟΠΩΣ Ο ΔΙΚΟΣ ΣΑΣ Ο ΓΙΑΧΒΕ….
    ΕΙΣΑΙ ΤΟΣΟ ΑΔΑΗΣ, ΠΟΥ ΡΙΧΝΕΙΣ ΛΑΣΠΗ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΣΟΥ ΤΟ ΟΝΟΜΑ,…
    ΦΤΥΝΕΙΣ ΤΑ ΙΔΙΑ ΣΟΥ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ,ΑΦΟΥ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΗΛΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΜΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΙ ΑΦΟΡΑ ΑΥΤΟΝ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΟΥ ΕΙΡΩΝΕΥΕΣΑΙ…
    ΝΑΙ, ΝΑΙ, ΟΠΩΣ ΥΠΟΨΙΑΖΕΣΑΙ… ΤΟ ΗΛΙΑΣ=ΗΛΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΜΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΤΗΝ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΟΣ… ΑΥΤΟΥ ΠΟΥ ΕΣΥ ΔΙΑΒΑΛΛΕΙΣ… ΦΤΥΣΕ , ΛΟΙΠΟΝ, ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΣΟΥ… ΑΦΟΥ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΣΟΥ ΑΞΙΖΕΙ…

    • Ανώνυμος 10/13/2014 @ 1:35 ΜΜ

      Μην φτύνετε. Ο έμπολας μεταδίδεται ΚΑΙ με το φτύσιμο.

    • Ανώνυμος 10/13/2014 @ 5:18 ΜΜ

      2.50 ΓΙΑ ΠΕΣ ΠΟΤΕ ΕΣΤΕΙΛΕ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΛΟΙΜΟΥΣ,ΛΕΠΡΕΣ Κ Ο ΔΙΚΟΣ ΣΟΥ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΣ ΘΕΟΣ ΠΟΤΕ ΕΣΤΕΙΛΕ ΤΑ ΑΝΥΠΑΡΚΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ.ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙΣ ΕΙΔΗΜΟΝΑΣ Κ ΠΑΝΤΟΓΝΩΣΤΗΣ Κ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΘΕΟΣ ΓΙΑΤΙ ΑΣΧΟΛΕΙΣΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΒΡΙΖΕΙΣ Κ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙΣ ΜΕ ΑΣΧΗΜΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΥΣ ΣΕ ΣΧΟΛΙΑΣΤΕΣ.ΠΟΙΟΣ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΓΙΑ ΣΥΜΑΖΕΨΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΟΥ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΣΕΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΣΟΥ ΤΗΝ ΕΠΕΣΕ ΜΕ ΠΡΟΣΒΛΕΣ ΟΠΩΣ ΚΑΝΕΙΣ ΕΣΥ.

  11. ΠΥΡΙΦΛΕΓΕΘΩΝ 10/14/2014 @ 5:07 ΠΜ

    ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ JESOUA, ΤΟΝ ΓΙΑΧΒΕ… ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ? ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΙΣΧΥΡΙΖΕΣΤΕ? ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΕΣΤΕΛΝΕ ΘΑΝΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΡΡΩΣΤΙΕΣ ΣΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ???? ΔΕΝ ΕΒΡΙΣΑ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΣΟΥ…ΑΛΛΑ ΤΑ ΕΧΕΤΕ ΚΑΝΕΙ ΟΣΟ ΚΟΥΛΟΥΒΑΧΑΤΑ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΑΣ, ΠΟΥ ΠΑΤΕ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΗΤΕ ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΦΙΛΟΕΒΡΑΙΛΑ…ΕΤΣΙ ΣΑΣ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕ Ο ΣΑΟΥΛ-ΠΑΥΛΟΣ…ΣΑΣ ΕΒΑΛΕ ΓΚΟΛ ΑΠΟ ΤΑ ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΑ…

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*