Διαφημίσεις

Ο βασικός σχολιαστής της Wall Street Journal Σάιμον Νίξον διάβασε την παρέμβαση Βαρουφάκη στο Γιούρογκρουπ

Ο δημοσιογράφος Simon Nixon (Wall Street Journal και The Times) τουίταρε πριν από λίγο το απομαγνητοφωνημένο κείμενο της ομιλίας του Βαρουφάκη στο χτεσινό κρίσιμο Γιούρογκρουπ.

Σε αυτήν ο Έλληνας Υπουργός Οικονομικών διατυπώνει με προσοχή τη θέση πως χωρίς ένα δημοψήφισμα με θετικό αποτέλεσμα η συμφωνία δεν θα μπορούσε να περάσει απ’ την Βουλή. Σε άλλο σημείο τονίζει:

11

Συνάδελφοι, η λύση του δημοψηφίσματος είναι η ιδανική για όλους, με δεδομένους τους περιορισμούς που αντιμετωπίζουμε: *Αν η κυβέρνηση δεχόταν σήμερα την πρόταση των Θεσμών με την υπόσχεση να την περάσει αύριο στην Βουλή, θα χάναμε στη Βουλή και το αποτέλεσμα θα ήταν νέες εκλογές εντός ενός πολύ ‘δύσκολου’ μήνα – τότε η καθυστέρηση, η αβεβαιότητα και οι πιθανότητες για επιτυχημένη λύση θα είναι πολύ πολύ πιο μειωμένες [sic]. *Αλλά ακόμα κι αν περάσουμε την πρόταση των Θεσμών απ’ τη Βουλή, θα αντιμετωπίζαμε το πρόβλημα της εφαρμογής της (μιας και δεν θα είναι δική μας πρόταση). Για να το θέσω απλά, όπως στο παρελθόν οι κυβερνήσεις που ψήφιζαν μέτρα που τους είχαν υπαγορέψει οι Θεσμοί δεν μπορούσαν να πείσουν τους πολίτες και να τα εφαρμόσουν, έτσι θα αποτυγχάναμε κι εμείς. Από την ομιλία του κ. Βαρουφάκη, ο κ. Nixon συμπεραίνει πως το δημοψήφισμα είναι στην πραγματικότητα -πέρα από διαπραγματευτική κίνηση που ο ΥΠΟΙΚ ήλπιζε πως θα έπειθε το Γιούρογκρουπ να υποχωρήσει- ένα κόλπο για να επιτευχθεί τελικά η ψήφιση μιας συμφωνίας, κι ας είναι επισήμως η γραμμή της κυβέρνησης για υπερψήφιση του Όχι. Λίγο αργότερα, με νέο τουίτ του ο Simon Dixon έγραψε:

«Το δημοψήφισμα μοιάζει πως ήταν ένας (ακόμα) στρατηγικά λάθος υπολογισμός των Τσίπρα/Βαρουφάκη. Απέτυχαν να προβλέψουν τις νομικές/πολιτικές επιπλοκές του.» Όταν δε έγινε γνωστή η δήλωση του Βαρουφάκη για πιθανό κλείσιμο των τραπεζών αύριο Δευτέρα, σχολίασε πως θα χρειαστεί να κλείσουν για πολύ περισσότερο καιρό.

http://www.lifo.gr/now/politics/69587



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

    1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

8 σχόλια στο “«Ο Βαρουφάκης μοιάζει να λέει πως το δημοψήφισμα είναι ένα τέχνασμα που θα επιτρέψει στον ΣΥΡΙΖΑ να περάσει τη συμφωνία στη Βουλή»”
  1. Για να φοβηθεί ο λαός και να ψηφίσουμε όλοι ΝΑΙ στο δημοψήφισμα γίνεται αυτό. Δεν συμφέρει τους μεγάλους για grexit χάνουν μια κολόνα στήριξης του συστήματος που τους συμφέρει με το grexit. Δεν σε αγαπάει κανείς

  2. σιχαμεροι σκατογεροι ακομα μυαλο δεν βαλαται, ακομα ο κολος σας κανει κουμαντο.

  3. δεν ξερω αν ο νιξον γαμιεται αλλα ξερω οτι αυτη η φαρα των πολιτικων μας ειναι μεγαλοι μπασταρδοι. θελω ομως να δω και τους συμπατριωτες μου τι θα ψυφισουν αν γινει? λεω εγω τωρα τι γινεται αν παντα οι ελληνες ψυφισουν οχι και στη δηθεν προταση του συριζα. ε τι γινεται????

  4. stranger??? Ιδεα μου ειναι ή βλέπω το πειραμα για την καταργηση των μετρητων να ειναι σε εξέλιξη??

    1. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΦΙΛΕ ΜΟΥ

      ΠΟΛΥ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΠΟΥ Σ΄’ ΈΒΑΛΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ .

      “ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΤΟ ΧΕΙΣ ΠΡΟΣΕΞΕΙ ΑΛΛΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΙΑ ΩΡΑΙΑ ΠΑΡΕΑ ” ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ

      ΧΑΜΟΓΕΛΑ ΠΟΛΛΑ ΟΛΟΙ .

      ΑΦΟΒΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΑ.

      ΕΧΕΙ ΕΝΑΝ ΩΡΑΙΟ ΗΛΙΟ ΣΗΜΕΡΑ ΝΑ ΜΑΣ ΑΓΚΑΛΙΑΖΕΙ ΖΕΣΤΑ

      Η ΦΙΛΗ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΑ

      ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ

  5. εκτος των αλλων ηταν μια θαυμασια ευκαιρια να κλεισουν τις τραπεζες για να αποφυγουν τη διαρροη μετρητων .
    γιατι για καθε ευρω που σηκωνε ο καθενας οι τραπεζες δανειζονταν το αντιστοιχο ποσο απο τον ELA .κλεινουν τις τραπεζες περιοριζουν την κυκλοφορια των μετρητων με σκοπο την μελλοντικη καταργηση τους ,προαγουν το ηλεκτρονικο χρημα και τις ηλεκτρονικες συναλλαγες με τις πιστωτικες κλπ γιατι αν δεν κανω λαθος οι ηλεκτρονικες συναλλαγες και οι πιστωτικες δεν εχουν οριο συναλλαγων .ετσι θα αναγκασουν και τη μαννα μου που ειναι 83 χρονων να μαθει να χρησιμοποιει τη πιστωτικη .
    με απωτερο στοχο να σε ελεγχουν απολυτα στο εγγυς μελλον και ολες τις συναλλαγες σου .το ειχαν επιχειρησει και παλιοτερα με πιο ηπιο τροπο αλλα δεν το θυμαται κανεις .το θυμαστε αυτο που ελεγε ο βαρουφ οτι ολες οι συναλλαγες πανω απο 70 ευρω θα γινινται με καρτα ?το θυμαται κανεις ? να το τωρα !!!!εκτακτη αναγκη δηθεν αλλα η πιστωτικη δεν θα εχει οριο .
    νομιζω οτι ο strager με το ψηφιακο του νομισμα ειναι πολυ μπροστα .αλλα εμεις δυστυχως ειμαστε πολυ πισω .
    πρεπει να το ξαναδουμε αυτο το θεμα .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *