Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

08:41 - 13/12/2010

ΞΕΣΗΚΩΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΔΕΗ ΚΑΙ ΕΥΔΑΠ

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

Στα χαρακώματα οδηγούν τους εργαζόμενους της ΔΕΗ και της ΕΥΔΑΠ οι θολές προθέσεις της κυβέρνησης για το αν τελικά και με ποιο τρόπο θα ισχύουν και στις εισηγμένες δημόσιες επιχειρήσεις οι νέες περικοπές μισθών και το πλαφόν που επιβάλλονται στις ΔΕΚΟ σε συνδυασμό με τις αποφάσεις που θα ληφθούν ώς το τέλος του έτους για την απελευθέρωση της ΔΕΗ.

Στην πράξη με την απόφασή της να εξαιρέσει αυτή τη φορά από τις -διά νόμου επιβαλλόμενες- περικοπές τις εισηγμένες και κερδοφόρες δημόσιες επιχειρήσεις (ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, ΟΛΠ και ΟΛΘ) ζητώντας όμως από τις διοικήσεις τους να «προσαρμοστούν» αναλόγως, η κυβέρνηση πετάει το μπαλάκι στις γενικές συνελεύσεις των μετόχων και ουσιαστικά καθιστά μη εφαρμόσιμο ένα νέο «κούρεμα» στους μισθούς στις συγκεκριμένες εταιρείες.

Η ΓΕΝΟΠ πάντως σε ανακοίνωσή της κάνει λόγο για «λυσσαλέα προσπάθεια ώστε τελικά να μην εξαιρεθούν από το νόμο για τις ΔΕΚΟ οι εισηγμένες» και κάλεσε χθες τους εργαζόμενους να βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα, ώστε αν χρειαστεί «μέσα σε λίγα λεπτά να δώσουμε την απάντηση που εμείς ξέρουμε». Από το Σάββατο ήδη η ΓΕΝΟΠ ζήτησε από τους εργαζόμενους της ΔΕΗ να μην πάρουν άδειες και ρεπό αρχής γενομένης από σήμερα 12 Δεκεμβρίου και μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου επικαλούμενη την κρισιμότητα της κατάστασης.

Τόσο η ΓΕΝΟΠ όσο και το σωματείο εργαζομένων της ΕΥΔΑΠ θα συμμετάσχουν αύριο στην τρίωρη στάση εργασίας (12.00-15.00) της ΓΣΕΕ και στην 24ωρη πανελλαδική απεργία της Τετάρτης 15/12.

Αρνητική στο ενδεχόμενο νέων μειώσεων στις αποδοχές των εργαζόμενων της ΔΕΗ είναι και η διοίκηση της επιχείρησης. Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα, οι συνολικές μέσες ετήσιες αποδοχές των περίπου 22.000 εργαζόμενων της ΔΕΗ ανέρχονται σε 26.400 ευρώ το μήνα ή 1.885 ευρώ , ενώ οι μέσες μικτές αποδοχές είναι της τάξης των 46.000 ευρώ ή 3.280 ευρώ. Σύμφωνα με τη ΔΕΗ, οι αυξήσεις που δόθηκαν την τελευταία πενταετία απλώς κάλυψαν τον πληθωρισμό και η μέση μισθοδοσία (σύνολο δαπάνης 1,1 δισ. ευρώ το 2009) σε πραγματικές τιμές έμεινε σταθερή από το 2005.

Από την πλευρά της ΕΥΔΑΠ ο πρόεδρος της ομοσπονδίας εργαζομένων Βαγγέλης Δημούδης διευκρίνισε στην «Ε» ότι «οι εργαζόμενοι στην ΕΥΔΑΠ δεν παίρνουν υψηλούς μισθούς. Ελάχιστοι και λόγω υπερωριών παίρνουν πάνω από το πλαφόν των 5.800 ευρώ το μήνα». Ο ίδιος με 19,5 χρόνια προϋπηρεσία και πανεπιστημιακό πτυχίο παίρνει 2.400 ευρώ μικτά. Επισημαίνει μάλιστα ότι, επειδή η εταιρεία είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο, οι περικοπές στους μισθούς δεν πηγαίνουν στα κρατικά εσόδα.
Χ. ΤΖΑΝΑΒΑΡΑ – Β. ΓΕΩΡΓΑΣ

ΠΡΕΖΑ TV

Ελληνα ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα. Μοιραστείτε αυτή την ανάρτηση



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*