Διαφημίσεις

Ομόφωνα εγκρίθηκε  την Τρίτη από Αρχαιολογικό Συμβούλιο,  μια νέα μελέτη για τη συμπλήρωση της αναστήλωσης στη Νότια πτέρυγα των Προπυλαίων της Ακρόπολης. H νότια πτέρυγα των Προπυλαίων αποτελεί το πιο ιδιόμορφο, από αρχιτεκτονικής πλευράς τμήμα του μνημείου. Κατά τον 15ο αιώνα είχε κτισθεί επάνω του ο λεγόμενος Φράγκικος Πύργος, μέσα στον οποίο ενσωματώθηκαν από τους φλωρεντινούς όλα τα αρχιτεκτονικά μέλη που είχαν αποσυναρμολογήσει από το δυτικό άκρο της πτέρυγας.

Η αποκατάσταση της νότιας πτέρυγας συμβάλλει στην καλύτερη διατήρηση των μελών που θα αναστηλωθούν, αφού η παραμονή τους στο έδαφος τα εκθέτει σε φυσικούς κινδύνους. Επίσης, η αναστήλωση σκοπεύει να αναδείξει την αρχιτεκτονική πληρότητα της περιοχής και να βελτιώσει την αναγνωσιμότητα του μνημείου για τους επισκέπτες. Και όχι μόνο αυτό, αλλά θα είναι πιο ασφαλής σε ενδεχόμενο σεισμό.

Σύμφωνα με την μελέτη που εγκρίθηκε από την Επιτροπή Συντηρήσεως Μνημείων Ακροπόλεως, προβλέπεται η αναστήλωση 50 μελών, η οποία θα γίνει τόσο με αυθεντικό όσο και με το αρχαίο υλικό που έχει βρεθεί κατά τις ανασκαφές στην περιοχή.

Στις σημαντικές προσπάθειες αναστήλωσης του μνημείου βρίσκονται οι εκτεταμένες αναστηλωτικές επεμβάσεις του Ν. Μπαλάνου (1909-1917), οι επεμβάσεις του Α. Ορλάνδου (1947-1956), καθώς και η συνολική επέμβαση της ΕΣΜΑ (1975-σήμερα). Την δεκαετία του ΄50 ο Αναστάσιος Ορλάνδος πραγματοποίησε μερική αναστήλωση στη νότια πτέρυγα των Προπυλαίων αξιοποιώντας το αρχαίο υλικό που προέκυψε από την κατεδάφιση του φραγκικού πύργου, το 1875.

Η παρούσα μελέτη του εκπονήθηκε από τον κ. Τανούλα και συνοδεύεται από τεχνική έκθεση της κ. Μ. Ιωαννίδου, διευθύντρια της Υπηρεσίας Συντήρησης Μνημείων Ακροπόλεως.

Οι εργασίες συμπλήρωσης και αναστήλωσης των προπυλαίων θα αρχίσουν μέσα στο 2011 .Το έργο που θα χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα σε δυόμιση χρόνια.

Ελληνα ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα. Μοιραστείτε αυτή την ανάρτηση



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • 1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek