ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Πέμπτη, 10 Σεπτεμβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»

Νέα ομολογία από το ΔΝΤ. «Ναι, είναι αλήθεια ότι κάναμε λάθος για την Ελλάδα». Oι Έλληνες ΝΕΝΕΚΟΙ όμως, επιμένουν. ΟΛΑ ΕΓΙΝΑΝ ΣΩΣΤΑ! ΒΙΝΤΕΟ

· Κατοχικά Νέα

Υπήρξαν λάθος εκτιμήσεις εκ μέρους του ΔΝΤ στις προβλέψεις του για την Ελλάδα, χωρίς να υπολογίσει σωστά τις δραματικές επιπτώσεις στην ύφεση, παραδέχθηκε για μία ακόμη φορά ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Τζέρι Ράις.

Μετά τις ανάλογες ομολογίες της επικεφαλής του Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ και του κορυφαίου οικονομολόγου, Ολιβιέρ Μπλανσάρ, ο εκπρόσωπος Τύπου έδωσε εξηγήσεις για αυτή την λανθασμένη συνταγή.

«Εάν γυρίσουμε πίσω στο 2010, θα θυμηθούμε ότι όλοι ήταν πολύ αισιόδοξοι στις προβλέψεις τους για την ανάκαμψη της Ελλάδας», εξήγησε… προσθέτοντας ότι οι λόγοι γι΄ αυτή την αισιοδοξία «συμπεριλάμβαναν το βάθος και την παρατεταμένη ύφεση της ευρωπαϊκής κρίσης αλλά και την πολιτική κρίση στην Ελλάδα».

«Και οι δύο αυτοί λόγοι επηρέασαν σημαντικά την οικονομική εμπιστοσύνη και καθυστέρησαν την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων», συνέχισε ο Τζέρι Ράις.

«Όταν έγινε εμφανές ότι οι συνθήκες ήταν διαφορετικές από ότι υπολογίστηκε, εμείς κινηθήκαμε όσο γρήγορα μπορούσαμε για να επικαιροποιήσουμε τον πολλαπλασιαστή μας». υπογράμμισε ο κ. Ράις , προσθέτοντας χαρακτηριστικά ότι «ο δημοσιονομικός πολλαπλασιαστής είναι μόνο μια συνιστώσα για το πως αναλύεται σε κάθε χώρα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΠΗΓΗ

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

Δασική πυρκαγιά - εικόνα αρχείουΕΛΛΑΔΑ

Κίτρινος συναγερμός για πυρκαγιές σε 18 περιοχές της χώρας σήμερα

ΕΛΛΑΔΑ

Πανσέληνος Σεπτεμβρίου 2026: Πότε θα δούμε το «Φεγγάρι της Συγκομιδής» στον ελληνικό ουρανό

Δείγματα αίματος σε εργαστηριακό περιβάλλον – εικόνα αρχείου. Φωτογραφία Testalize.me / UnsplashΕΚΤΑΚΤΑ-BREAKING NEWS

ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ – Μαζωνάκης: Στο μικροσκόπιο το ιατρείο και η πλασμαφαίρεση πριν από την ανακοπή

Μία απάντηση στο “Νέα ομολογία από το ΔΝΤ. «Ναι, είναι αλήθεια ότι κάναμε λάθος για την Ελλάδα». Oι Έλληνες ΝΕΝΕΚΟΙ όμως, επιμένουν. ΟΛΑ ΕΓΙΝΑΝ ΣΩΣΤΑ! ΒΙΝΤΕΟ”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elΕλληνικά