ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»
⌂

Μεγαλύτερη του μισθού η σύνταξη των υπαλλήλων της Βουλής

· Κατοχικά Νέα

Εν αναμονή νέας ατζέντας της τρόικας επί του Εργασιακού και των ελλειμμάτων, ακόμα και τώρα ορισμένοι δημόσιοι υπάλληλοι συνταξιοδοτούνται με τον τελευταίο μισθό, ο οποίος μάλιστα αυξάνεται κατά 30% λίγο πριν από την παραίτηση και έτσι η σύνταξη ανέρχεται στο 100% αυτού.


Συγκεκριμένα, οι αποδοχές των υπαλλήλων της Βουλής, οι οποίοι συνεχίζουν να λαμβάνουν 16 μισθούς ετησίως και είχαν τις μικρότερες απώλειες μετά το Μνημόνιο, όπως επισημαίνεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας “Ελευθεροτυπία”, αυξάνονται κατά 15% το μήνα συνταξιοδότησης συν 15% το κάθε επίδομα. Αυτά βέβαια συμβαίνουν χωρίς να καταβάλλονται οι αναγκαίες εισφορές στα Ταμεία (Πρόνοιας, Επικουρικό, κ.ά), τη στιγμή μάλιστα που το έλλειμμα του Ταμείου Πρόνοιας έχει εκτιναχθεί στα ύψη εξαιτίας της έκρηξης συνταξιοδοτήσεων.
Έτσι, οι υπάλληλοι της Βουλής λαμβάνουν συντάξεις στο 100% του τελευταίου μισθού, ενώ ο νόμος προβλέπει μείωση του ποσοστού σύνταξης προς το 70% από το 2008 και υπολογισμό της σύνταξης με την τελευταία 5ετία.
Επί της σύνταξης αυτής υπολογίζεται το επικουρικό, συν το Μετοχικό Ταμείο, κάτι που σημαίνει αυτόματα ότι η σύνταξη ξεπερνά το 140% του τελευταίου μισθού και το 170% του μέσου όρου της καλύτερης 5ετίας. Να σημειωθεί επίσης ότι δίνονται δύο εφάπαξ, ένα από Ταμείο Πρόνοιας και το δεύτερο από τη Βουλή.

cosmo.gr

Ελληνα ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα. Μοιραστείτε αυτή την ανάρτηση

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

Αστικό λεωφορείο — φωτογραφία αρχείουFEATURED

Λευκωσία: Αύξηση 188,50 ευρώ στην ετήσια κάρτα λεωφορείων – Τι αποκάλυψε η Ελεγκτική Υπηρεσία για τις συγκοινωνίες

Κίτρινο σχολικό λεωφορείο – φωτογραφία αρχείου, όχι από το συμβάν στην ΚρήτηFEATURED

Κρήτη: Σχολικό λεωφορείο βγήκε από τον δρόμο και έπεσε σε πλαγιά στο Μαλεβίζι – Καλά στην υγεία τους οι μαθητές

Μεταφορά καυσίμων, συμβολική φωτογραφία αρχείουFEATURED

Πετρέλαιο θέρμανσης: Ξεκίνησε η διάθεση από 1,49 ευρώ – Διπλή έκπτωση 40 λεπτών και επίδομα έως 1.560 ευρώ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *