Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

11:34 - 09/10/2011

Λακωνία: μία από τις αρχαιότερες βυθισμένες πόλεις, “αναδύεται” στην επιφάνεια!Βίντεο

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

Το Παυλοπέτρι, είναι μία από τις αρχαιότερες βυθισμένες πολιτείες στον κόσμο, και βρίσκεται στον υποθαλάσσιο χώρο της Ελαφονήσου, στη Νότια Λακωνία. Σε βάθος μόλις τριών έως τεσσάρων μέτρων και πολύ κοντά την δημοφιλή αμμουδερή ακτή, το Παυλοπέτρι, την Κυριακή 9 Οκτωβρίουθα είναι ο πρωταγωνιστής ενός ντοκιμαντέρ του BBC με τίτλο: “Η πόλη κάτω από τα κύματα: Παυλοπέτρι” (City Beneath the Waves: Pavlopetri).

Η πρώτη παγκόσμια προβολή θα γίνει στις 20.00 ώρα Αγγλίας, από το BBC2 και η  υποθαλάσσια αρχαία πόλη της Λακωνίας θα “αναδυθεί στην επιφάνεια” αφού είναι η πρώτη αρχαία βυθισμένη πόλη που χαρτογραφήθηκε ψηφιακά και καταγράφηκε σε τρεις διαστάσεις, από όπου προέκυψε και η ψηφιακή της απεικόνιση (στις φωτογραφίες)!
  Παράλληλα, το ντοκιμαντέρ θα ερευνήσει όλα τα στοιχεία που οδηγούν τους αρχαιολόγους στην πιθανότητα, το Παυλοπέτρι να είναι εκείνο που ενέπνευσε στον Πλάτωνα την θεωρία για την Χαμένη Ατλαντίδα!
  Το pyles.tv κατέγραψε όλο το χρονικό των ερευνών, από την στιγμή που μια ομάδα επιστημόνων από το Ερευνητικό Κέντρο Υποβρύχιας Αρχαιολογίας του βρετανικού Πανεπιστημίου του Νότιγχαμ, σε συνεργασία με Έλληνες συναδέλφους τους, επισκέφτηκαν για πρώτη φορά την περιοχή, μέχρι την ώρα που το Παυλοπέτρι έγινε αντικείμενο ενός τόσο φιλόδοξου αφιερώματος στο BBC!













 

��να “μυστικό” που περιμένει από το 1968 να αποκαλυφθεί!
 
  Τα απομεινάρια της βυθισμένης προϊστορικής πόλης, που χρονολογείται από τουλάχιστον το 2800 πΧ., περιλαμβάνουν ανέπαφα κτίρια, αυλές, δρόμους, καθώς και μεταγενέστερους τάφους που πιστεύεται ότι ανήκουν στη Μυκηναϊκή περίοδο. Αν και οι Μυκηναίοι βασίζονταν ιδιαίτερα στη δύναμη τους στη θάλασσα, λίγα πράγματα είναι γνωστά για τα λιμάνια και τις ακμάζουσες παραθαλάσσιες πόλεις τους (μια από αυτές εικάζεται ότι ήταν το Παυλοπέτρι), καθώς το αρχαιολογικό ενδιαφέρον έχει στραφεί κυρίως στα παλάτια και τους τάφους της ελληνικής ενδοχώρας.
  Τα υποθαλάσσια ερείπια εντοπίστηκαν και χαρτογραφήθηκαν το 1968 από ομάδα του Πανεπιστημίου του Κέμπριτζ με επικεφαλής τον δρα Νίκολας Φλέμινγκ, αλλά από τότε δεν έγινε καμία έρευνα στην περιοχή. Σαράντα χρόνια μετά, ο δρ Γιον Χέντερσον, από το Πανεπιστήμιο του Νότιγχαμ, έγινε ο πρώτος αρχαιολόγος που είχε επίσημη πρόσβαση στην περιοχή, έχοντας πάρει ειδική άδεια από το ελληνικό κράτος. 
 














Πώς “έφεραν” την βυθισμένη πόλη στην επιφάνεια!
   Ετσι το 2009, ο Χέντερσον και η ομάδα του, σε συνεργασία με τον Ηλία Σπονδύλη της Εφορείας Ενάλιων Αρχαιοτήτων του ελληνικού υπουργείου Πολιτισμού, και με χρηματοδότηση από το Ινστιτούτο Αιγαιακής Προϊστορίας, το Πανεπιστήμιο του Νότιγχαμ και τη Βρετανική Αρχαιολογική Σχολή Αθηνών, ξεκίνησαν τη  λεπτομερή ψηφιακή ακουστική υποθαλάσσια έρευνα του χώρου, χρησιμοποιώντας εξοπλισμό που αρχικά είχε χρησιμοποιηθεί για στρατιωτικούς σκοπούς και για υποθαλάσσιες έρευνες πετρελαίου.
   Με αυτόν τον τρόπο εντοπίστηκαν και αποτυπώθηκαν τα κτιριακά κατάλοιπα με βασικότερο ένα μεγάλο κτίριο, μήκους 35 μέτρων. Οι διαστάσεις και η κάτοψη του κτιρίου θυμίζουν αντίστοιχες κατασκευές της πρώιμης χαλκογραφίας, που τοποθετούνται σε κεντρική θέση των οικισμών της εποχής. Ονομάζονται «μέγαρα» και θεωρούνται έδρα και κατοικία της ηγετικής ομάδας. 
Το Παυλοπέτρι και η Χαμένη Ατλαντίδα!
  Σύμφωνα με τους ερευνητές, η αρχαία πόλη ήταν χτισμένη πάνω σε ένα σχεδόν ολοκληρωμένο ρυμοτομικό σχέδιο και πρέπει να διέθετε σπίτια με κήπους, κτιριακές δομές, πολύπλοκο σύστημα ύδρευσης με κανάλια, τείχη και καλοφτιαγμένους δρόμους. Στη βυθισμένη πολιτεία εντοπίστηκαν αποδειχτικά στοιχεία για την κατοίκησή της από την εποχή του Χαλκού. Η άνοδος και η πτώση του πολιτισμού,  συμπίπτουν με τη Μυκηναϊκή και τη Μινωική περίοδο, γεγονός που οδήγησε τους αρχαιολόγους να εξετάσουν και το ενδεχόμενο ο πολιτισμός που αναπτύχθηκε στο Παυλοπέτρι να είναι ο ίδιος που ενέπνευσε τον Πλάτωνα για τη θεωρία της Χαμένης Ατλαντίδας!
   Mετά από 3500 χρόνια λοιπόν, το βυθισμένο Παυλοπέτρι “αναδύεται” στην επιφάνεια με τη βοήθεια υπερσύγχρονων υπολογιστικών προγραμμάτων και τη χρήση 3D τεχνολογίας! Αυτό θα μας δώσει την μοναδική ευκαιρία να δούμε πώς έμοιαζε αυτή η πόλη και πώς λειτουργούσε! Στο βίντεο μπορείτε να δείτε τις πρώτες εικόνε ςπου κατέγραψαν οι αρχαιολόγοι το 2009 στην περιοχή:

 πηγη
Φιλε μου ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*