Διαφημίσεις

Την ανάγκη ευθυγράμμισης των μισθών με την παραγωγικότητα, προκειμένου να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας, υπογράμμισε ο επικεφαλής του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος – Καν, μιλώντας την Τρίτη (07/12) στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής.


Αυτή η νέα παρέμβαση ουσιαστικά προδιαγράφει ένα δύσκολο 2011 με μειώσεις μισθών και συντάξεων να έρχονται στον ιδιωτικό τομέα δια νόμου Κατσέλη . Ο κ. Στρος – Καν σημείωσε ακόμη ότι το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής της Ελλάδας βρίσκεται, σε γενικές γραμμές, σε σωστό δρόμο. Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι η επίτευξη των στόχων του 2011 δεν θα είναι εύκολη.
“Το πρόγραμμα είναι σε καλό δρόμο σε γενικές γραμμές», ανέφερε. «Τώρα, ενόψει του 2011, είναι δύσκολο ακόμη να επιτευχθούν οι στόχοι, και αυτό έχει να κάνει με το γεγονός ότι οι δαπάνες συνεχίζονται, οι έλεγχοι είναι περιορισμένοι, διότι το σύστημα είναι τέτοιο που περιορίζει την δυνατότητα των ελέγχων“, πρόσθεσε.
Πάντως οι βουλευτές της Επιτροπής των Οικονομικών δεν είδαν με “καλό μάτι” τα λεγόμενα του ισχυρού άντρα του ΔΝΤ, ενώ οι βουλευτές του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ απείχαν.
Η πρόεδρος της Επιτροπής, Βάσω Παπανδρέου, δήλωσε ορθά κοφτά στον κ. Στρος Καν πως η Ελλάδα αναγκάστηκε να υπογράψει μία σύμβαση με την πλάτη στον τοίχο, με μέτρα και όρους πολύ δύσκολα.
Μάλιστα, με νόημα η κα Παπανδρέου απηύθυνε ερωτήματα στον πρόεδρο του ΔΝΤ, λέγοντας χαρακτηριστικά:  “Εσείς που έχετε εμπειρία δεν γνωρίζατε πως ο λογαριασμός δεν βγαίνει; Η επιμήκυνση των 110 δις ευρώ που πιστεύω πως θα γίνει, αρκεί”;
Η κα Παπανδρέου δήλωσε προς τον κ. Στρος Καν πως αυτή η οριζόντια λιτότητα οδήγησε σε μεγάλη ύφεση, ανεργία και μείωση εσόδων και τον ρώτησε εάν θα υπάρξουν τροποποιήσεις.
Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η τοποθέτηση του Μίμη Ανδρουλάκη, ο οποίος του αποκάλυψε πως στην Αρχαία Ελλάδα υπήρχε μηχανισμός και έγινε αναδιάρθρωση χρέους, ενώ του είπε κατάμουτρα πως το πρόγραμμά τους φαίνεται να αποτυγχάνει.
Μάλιστα, στην ουσία προειδοποίησε τον πρόεδρο του ΔΝΤ πως :” Εμείς θα προχωρήσουμε σε διαρθρωτικές αλλαγές, θα συνεχίσουμε δημοσιονομική προσαρμογή αλλά όχι με εξωπραγματικά χρονοδιαγράμματα”. Τέλος, με νόημα τον ρώτησε εάν θα υπάρξει έκδοση ευρωομολόγου “ή να κόψουμε χρήμα;”.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΔΝΤ απέναντι στα εχθρικά βλέμματα των βουλευτών ζήτησε αρχικά συγγνώμη που μιλάει αγγλικά και όχι ελληνικά μέσα στη Βουλή, ενώ δεν έκρυψε την ενόχληση του για το γεγονός ότι η αξιωματική αντιπολίτευση δεν στηρίζει την οικονομική πολιτική της κυβένρησης.

Μα εμείς δεν ψηφίσαμε το μνημόνιο”, του απάντησε ο βουλευτής της ΝΔ κ. Σταϊκούρας, ο οποίος ρώτησε τον κ. Στρος Καν, αν η πιθανή επιμήκυνση θα καλύπτει όλο το δάνειο ή το υπόλοιπο του δανείου και αν  θα ληφθούν νέα πρόσθετα μέτρα δημοσιονομικής πολιτικής.
“Θα δοθεί νέο δάνειο από τον οργανισμό σας”, τόνισε χαρακτηριστικά.

Όπως είπε ο Ντομινίκ Στρος Καν το ΔΝΤ και η Ε.Ε. απάντησαν θετικά στο αίτημα της   ελληνικής κυβέρνησης να παράσχουν πόρους για στήριξη χρηματοοικονομική, αλλά και συμβουλές περί των οικονομικών, ενώ αποκάλυψε ότι τέλη του 2011 προς 2012 θα αρχίσει να αποκαθίσταται η ανάπτυξη.
Απαντώντας στις αιτιάσεις των βουλευτών, δήλωσε ότι το πρόγραμμα είναι στη σωστή τροχιά και πως στη δεύτερη φάση θα γίνει έλεγχος από κοινού από ΔΝΤ και Ε.Ε. για τη δόση Φεβρουαρίου, ενώ επεσήμανε ότι στα δημοσιονομικά επετεύχθη ο στόχος του Σεπτεμβρίου και πως οι δαπάνες είναι το πρόβλημα γιατί είναι δύσκολο να ελεγχθούν λόγω του συστήματος που είναι έτσι δομημένο.
Ο κ. Στρος Καν ζήτησε νέα μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού, του συνταξιοδοτικού και ανάπτυξη της ανταγωνιστικότητας. Παράλληλα, ζήτησε να υπάρξει άνοιγμα σε υπηρεσίες, ελεύθερους επαγγελματίες και άρση των εμποδίων για παροχή υπηρεσιών.
Τέλος, ο πρόεδρος του ΔΝΤ δήλωσε εντυπωσιασμένος από όσα έχει κάνει η Ελλάδα και έδειξε να κατανοεί τις αντιδράσεις λέγοντας πως “αν ήμουν κι εγώ Έλληνας ίσως να ήμουν κι εγώ στο δρόμο”, ενώ καταλήγοντας δήλωσε για δεύτερη φορά ότι πρέπει να συνεισφέρουν και οι πλούσιοι για να αυξηθούν τα έσοδα.
Σαμαράς σε Καν: “Κοινωνικά άδικο το μνημόνιο”
Την θέση του για το μνημόνιο ανέπτυξε ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντώνης Σαμαράς στην συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, κ. Ντομινίκ Στρος Καν στο γραφείο του στη Βουλή.

Ο κ. Σαμαράς εξήγησε γιατί το μνημόνιο, εκτός από κοινωνικά άδικο, είναι και οικονομικά αναποτελεσματικό. Υποστήριξε ότι δεν οδηγεί σε αποτελέσματα και επέμεινε στην ανάγκη αλλαγής πορείας με ανάκαμψη και ανάπτυξη γιατί αν δεν υπάρξουν αυτά θα προκύψουν μεγαλύτερα αδιέξοδα τα οποία δεν αντέχει ούτε η κοινωνία, ούτε η οικονομία.

Ο πρόεδρος της ΝΔ υποστήριξε ακόμη ότι τα αδιέξοδα αυτά δεν μπορεί να τα αποσοβήσει από μόνη της η επιμήκυνση της αποπληρωμής του δανείου. Η ΝΔ συμφωνεί στην επιμήκυνση αρκεί να περιλαμβάνει όλο το ποσό του δανείου των 110 δισ. ευρώ και να μην περιέχει νέα επαχθή μέτρα.

Στην συνάντηση με τον κ. Ντομινίκ Στρος Καν παραβρέθηκαν ο αντιπρόεδρος της ΝΔ κ. Σταύρος Δήμας, οι αρμόδιοι τομεάρχες οικονομικών κ.κ. Σταϊκούρας και Μηταράκης, ο εκπρόσωπος της ΝΔ Πάνος Παναγιωτόπουλος, και ο διευθυντής του γραφείου του Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.



cosmo.gr

Ελληνα ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα. Μοιραστείτε αυτή την ανάρτηση



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

    1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *