Διαφημίσεις

Να πληρωθούν τώρα όλοι οι εργαζόμενοι

Όχι στις αναγκαστικές άδειες-κλεισίματα-Λοκ Άουτ των αφεντικών

ΟΧΙ σε κάθε μνημονιακή συμφωνία!

Καταγγέλλουμε τις πρακτικές της εργοδοσίας στον κλάδο μας και γενικότερα που επιδιώκει να δημιουργήσει ένα κλίμα τρομοκρατίας στους χώρους δουλειάς και να εκβιάσει τους εργαζόμενους να ψηφίσουν ΝΑΙ το δημοψήφισμα της Κυριακής. Καταγγέλλουμε επίσης τον πρόεδρο και την πλειοψηφία της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ, που προπαγανδίζουν ανοιχτά το ΝΑΙ, ως πιστοί υπηρέτες της εργοδοσίας και των κατασκευαστικών ομίλων.

Το κεφάλαιο, η ΕΕ, το ΔΝΤ και οι μηχανισμοί τους, ξεκίνησαν με ομοβροντία την εκστρατεία φόβου για να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους και το λαό, για να δεχτεί ένα νέο μνημόνιο.

Σε αρκετές περιπτώσεις οι εργοδότες απειλούν με lock out και απαιτούν από τους εργαζόμενους να πάρουν άδειες. Ωστόσο κάτι τέτοιο δεν μπορεί να ισχύσει και κανένας εργαζόμενος δεν πρέπει να το δεχτεί!

Γενικευμένο φαινόμενο είναι η μη καταβολή της μισθοδοσίας, όπου οι εργαζόμενοι πληροφορούνται ότι η καταβολή του μισθού τους αναβάλλεται “μέχρι νεωτέρας”.

Μέσα στις εταιρείες πληθαίνουν τα κηρύγματα προς τους εργαζόμενους υπέρ του ΝΑΙ, ενώ Διευθυντές κυκλοφορούν στους διαδρόμους και μας τρομοκρατούν ότι η μόνη μας επιλογή είναι να αποδεχθούμε τον εργασιακό μεσαίωνα, τα νέα αντεργατικά μέτρα, και την καταστροφή του λαού και της νεολαίας.

Οι κατασκευαστικές εταιρείες «αδειάζουν» τα εργοτάξια και απαιτούν από τους εργαζόμενους να πάρουν άδειες (υποχρεωτικές ή άνευ αποδοχών). Παράλληλα διαρρέουν ότι θα διακοπούν οι εργασίες των τεσσάρων μεγάλων αυτοκινητοδρόμων, τις επόμενες μέρες, παρότι συνεχίζουν να εισπράττουν κανονικά τα υπερογκα διόδια.

Σε μεγάλες εταιρείες (πχ ΜΕΤΚΑ κ.ά.) η εργοδοσία, κάλεσε τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στην συγκέντρωση των «Μένουμε Ευρώπη», σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα αφήνοντας σαφέστατα υπονοούμενα για απόλυση, σε όσους απουσιάσουν.

Η επιδίωξη της εργοδοσίας πίσω από αυτή την συντονισμένη κίνηση είναι η τρομοκράτηση των εργαζομένων, η δημιουργία κλίματος τρόμου, μπροστά στο δημοψήφισμα.

Πολύ μεγάλες είναι οι ευθύνες της κυβέρνησης, που εδώ και 5 μήνες άφησε ασύδοτους τους εργολάβους, τους τραπεζίτες, τους καναλάρχες, τους βιομήχανους και τους εφοπλιστές, στο όνομα του «έντιμου συμβιβασμού» και των διαπραγματεύσεων, στρώνοντας το δρόμο στο στρατόπεδο του ΝΑΙ, ενώ όλο αυτό το διάστημα διοχέτευαν ανενόχλητοι τις καταθέσεις τους στο εξωτερικό.

Η επιχείρηση τρομοκρατίας από την πλευρά της εργοδοσίας δεν πρέπει να περάσει. Καλούμε τους εργαζόμενους να μην υποκύψουν στις απειλές της εργοδοσίας. Να καταγγείλουν άμεσα κάθε κρούσμα τρομοκράτησης στο σωματείο.

Στις 5 Ιουλίου, να αντιτάξουμε με θάρρος το δικό μας «ΟΧΙ» έχοντας το νου μας τους αγώνες των εργαζομένων, όσους χτύπησε η ανεργία, όσους πήραν το δρόμο της ξενιτιάς, όσους μένουν ανασφάλιστοι, όσους συντρίβει η φτώχεια. Για την ταξική ανασυγκρότηση και την αντεπίθεση του εργατικού κινήματος, για την άμεση ικανοποίηση των εργατικών αιτημάτων, για το μεγάλο «Ναι» στον δρόμο της συνειδητής ρήξης με το κεφάλαιο, την ΕΕ, το ΔΝΤ.

ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ- ΔΕΝ ΕΚΒΙΑΖΟΜΑΣΤΕ

Καμία συμφωνία με τους δανειστές – τοκογλύφους.

Ρήξη με Κεφάλαιο Ευρώ, Ε.Ε και ΔΝΤ.

Να ανατρέψουμε παλιά και νέα Μνημόνια.

Καμία εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση.

Καμία υποχώρηση. Ο αγώνας στα χέρια του λαού.



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

    1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

4 σχόλια στο “Καταγγελία για την τρομοκρατία και τους εκβιασμούς της εργοδοσίας μπροστά στο δημοψήφισμα”
  1. filaraki prwth fora sou grafw alla isws sou fanei xrisimo…..o tsipras milise gia praksikopima kai simera apofylakisane ton hlia….allo praksikopima enwouse kai allo tha tou feroun…kai thn xtesinh dhlwsh tou giouger pou elege den exete idea ti symvainei sthn ellada kai den mporeite na to mantepsete

  2. Για έναν ψωρομισθό πετσοκομμένο δίνουμε όλη μας την ζωη κ την ύπαρξη , όλη μας την διάνοια και δεν μας πληρώνουν με δικαιολογίες της πλάκας.

    ΟΧΙ κ πάλι ΟΧΙ , ο επιχειρηματίας οφείλει να είναι πρώτα ηγέτης , αλλά δυστυχώς οι Έλληνες επιχειρηματίες ηταν και ειναι της πλάκας.ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ .

  3. και στην δικια μου την δουλεια,που εχει να κανει με φαγητο,το ιδιο εγινε,
    αδειες χωρις να τις εχουμε ζητησει,μετα ανευ αποδοχων κ μετα θα κοψουν κ μεροκαματα,
    ο ιδιοκτητης μας ειπε ξακαθαρα,οτι ψηφιζει δαγκωτο ναι,με δραχμη θα καταστραφουμε ελεγε,και θα κλεισει η επιχειρηση,
    τρομοκρατια στα φουλ…βεβαια ενας στους 30 θα ψηφισει ναι κ ιδιοκτητης….

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *