Διαφημίσεις

Τα όσα έχουν ειπωθεί και γραφτεί τις τελευταίες ημέρες για τα “λάθη” της τρόϊκας στην Ελλάδα,προκαλούν ένα νομίζουμε εύλογο ερώτημα: όσοι έκαναν τα “λάθη” τα οποία δεν κατέστρεψαν -τελείως- μια χώρα αλλά έχουν οδηγήσει στο θάνατο εκατοντάδες συμπολίτες μας δεν πρέπει να πληρώσουν;

Το κάθε λάθος έχει τη σημασία του και τις επιπτώσεις του. Και οι παντελώς άσχετοι με την οικονομική πραγματικότητα υπάλληλοι της τρόϊκας έχουν κάνει θανάσιμα λάθη στην χώρα μας.

Ενδεικτικά να αναφέρουμε όσα έγραψε η αυστριακή -άρα όχι φιλική προς την Ελλάδα- αυστριακή εφημερίδα μεγάλης κυκλοφορίας, «Κλάινε Τσάιτουνγκ» σε ανταπόκρισή της από την Αθήνα:

•Μετά το πρώτο πακέτο βοήθειας τον Μάιο του 2010, όταν προέβλεπαν ότι η ελληνική οικονομία θα παρουσιάσει το 2012 ανάπτυξη 3,2% και στην πραγματικότητα συρρικνώθηκε από τότε περισσότερο από 10%!


•Το ίδιο εξαιρετικά λαθεμένες υπήρξαν οι διαγνώσεις της ως προς την ανεργία στην Ελλάδα, που φερόταν να είναι το 2012 στο 14,8% και στο μεταξύ βρίσκεται σχεδόν στο 28%, και μάλιστα με ανοδική τάση.

•Άχρηστες υπήρξαν οι προβλέψεις της ως προς το δημόσιο χρέος, που το Μάρτιο του 2012 υπολόγιζε πως στο τέλος του 2013 θα είναι στο 164,2% του ΑΕΠ και στην πραγματικότητα θα βρεθεί στο 176%.

Αν ένας υπάλληλος κάνει τόσο τραγικά λάθη σε μια ετιαρεία η απόλυση είναι η μοναδική προοπτική που μπορεί να έχει. Στην περίπτωσή μας δεν μιλάμε για μια εταιρεία που τρεις άσχετοι έριξαν έξω. Εδώ πρόκειται για μια χώρα και τους πολίτες της. Κάποιοι απο τους οποίους δεν άντεξαν τα λάθη των υπαλλήλων.

Και το ερώτημα είναι: Θα μείνουν χωρις καμία συνέπεια;

Πολύ φοβόμαστε πως ναι αν δούμε τι συνέβη σε άλλες χώρες. Στην περίπτωσή μας υπάρχει και κάτι άλλο: Ποιος θα αναλάβει να τους ζητήσει ευθύνες; Εδώ δεν τολμούν να τους πουν καν ότι έκαναν λάθος.



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

    1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

5 σχόλια στο “Κατέστρεψαν μια χώρα, “εξόντωσαν” πολίτες – Θα πουν “γράψτε λάθος” και θα φύγουν;”
  1. μπλα μπλα μπλα……. λενε οτι δεν ξεραν οτι οι τροικα θα επεφτε εξω, αμ δεν επεσε εξω , επειτηδες τα μας εφεραν εδω, λενε πως τωρα θα ελενχουν τη τροικα, αλλο ενα παραμυθι για να κερδισουν της ευρωεκλογες οι μνημονιακη, δεν ειναι;
    το ματι που μας εκλεινε στης εκλογες ο ΟΡΛΑΝ , που ειναι;

    ολα τα μμε ειναι στο κολπο, και αυτη ειναι καινουρια καραμελα, θα την πιπιλησεις;
    τι εγινε ελληνα ; ξεχασες; 'καλυτερα μια ωρα ελευθερης ζωης , παρα 40 χρονια , σκλλαβια και φυλακη' , ποτε ειπαμε βγαινουμε απο την επιτιρηση , το 2050; τη δεν καταλαβες;

  2. Είναι λάθος να λέμε για “λάθη” της τρόϊκας .
    Το ΔΝΤ λειτουργεί με ένα συγκεκριμένο μοντέλο-σύστημα, αυτό της απόλυτης στήριξης των τοκογλύφων,γιατί τοκογλύφοι είναι κι αυτοί,γι'αυτό όπου και να κληθεί τα κάνει μαντάρα.
    Δεν θα πουν "γράψτε λάθος" και θα φύγουν, αντίθετα θά πουν κάναμε τη δουλειά μας,θα πάρουν και το μπόνους τους και τότε θα φύγουν, από το "No man's land" που θα αφήσουν πίσω τους.
    Στη περίπτωση της Ελλάδας την τρόϊκα από το ΔΝΤ με συμετοχή 9%, μας την επέβαλε η ΟΝΕ (Γερμανία) επικουρικά, για να μην έχουμε έννομο δικαίωμα προσφυγής στο ευρωπαικό δικαστήριο.

    Αυτά όμως δεν θα μπορούσαν να γίνουν ποτέ, σε μια ανεξάρτητη χώρα με συνταγματικό δίκαιο, χωρίς τη συγκατάθεση-συμμετοχή-συνεργασία (προδοσία) των εδώ λαμογίων, αυτών που λυμαίνονται της πολιτικής ζωής του τόπου και ελέγχουν την εξουσία δια των πολιτικών αποφθεγμάτων, από το 1821 μέχρι και σήμερα, σε αντάλλαγμα να μείνουν αυτοί στο απυρόβλητο, μαζί με το κάθε λογίς λαμόγιο που τους στηρίζει.
    Γι' αυτό εξάλλου και η λίστα Λαγκάρντ, περιφέρεται από συρτάρι σε συρτάρι ανενόχλητη…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *