ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Παρασκευή, 06 Νοεμβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»
⌂

Η ηλεκτρονική κάρτα εργασίας φέρνει αυξήσεις αποδοχών

· Κατοχικά Νέα

Σε ποσοστό από 10% έως 25%…

Τη σύσταση ομάδας άμεσης επέμβασης επιθεωρητών εργασίας, που θα λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο, για να παρεμβαίνει έπειτα από… καταγγελία των εργαζομένων, προβλέπει, μεταξύ άλλων, το νομοσχέδιο για την αναδιάρθρωση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ), που εγκρίθηκε την περασμένη Τετάρτη από το υπουργικό συμβούλιο.

Το σχέδιο νόμου προβλέπει επίσης έκδοση ηλεκτρονικής κάρτας εργασίας, η οποία θα βασίζεται στον Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης και θα χρησιμοποιείται από τον Ιούλιο του 2011 και σαν κάρτα ελέγχου για την είσοδο και την έξοδο από το χώρο εργασίας. Με τον τρόπο αυτό, θα ελέγχεται το ωράριο και κάθε εργασιακή μεταβολή, με στόχο την καταπολέμηση της «μαύρης» εργασίας και της παραβίασης των εργασιακών δικαιωμάτων. Τα στοιχεία θα καταχωρούνται on line στο ΙΚΑ, το ΣΕΠΕ και τον ΟΑΕΔ, ώστε να γίνονται οι απαραίτητες διασταυρώσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το κίνητρο για τη χρήση της κάρτας θα είναι η μείωση των εισφορών για τον εργοδότη και τον εργαζόμενο, με την προϋπόθεση ότι η επιχείρηση θα είναι συνεπής στις υποχρεώσεις της προς τα ταμεία. Σε πρώτη φάση, οι εισφορές θα μειωθούν κατά 10% το καλοκαίρι του 2011, ενώ η μείωση θα φτάσει σταδιακά στο 25% έως το 2013. Έτσι, οι καθαρές αποδοχές των εργαζομένων αναμένεται να αυξηθούν από 10%-25%.

Για παράδειγμα, ένας εργαζόμενος με 1.200 ευρώ μεικτά πληρώνει 192 ευρώ εισφορές και ο εργοδότης 342 ευρώ σε εισφορές. Ο καθαρός μισθός του είναι 1.008 ευρώ. Αν οι εισφορές μειωθούν κατά 10%, ο μισθός του θα φτάσει στα 1.021 ευρώ, ενώ με μειωση κατά 25% των εισφορών, ο μισθός φτάνει στα 1.056 ευρώ, δηλαδη θα έχει αύξηση 48 ευρώ το μήνα. Αντίστοιχα, ο εργοδότης με 10% μείωση θα έχει όφελος 34 ευρώ ανά εργαζόμενο, ενώ με μείωση 25%, θα έχει όφελος 85,5 ευρώ ανά εργαζόμενο.
protothema

Αναρτήθηκε από Sarotiko

Ελληνα ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα. Μοιραστείτε αυτή την ανάρτηση

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

Εμπορικό πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων σε λιμάνι, συμβολική φωτογραφία και όχι το Contship JetΔΙΕΘΝΗ

ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ: Η ΑΘΗΝΑ ΕΞΕΤΑΖΕΙ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ΒΥΘΙΣΗ ΕΛΛΗΝΟΚΤΗΤΟΥ ΠΛΟΙΟΥ ΣΤΙΣ 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Κτίριο δικαστηρίου, συμβολική φωτογραφία και όχι τα δικαστήρια της ΠάτραςΕΛΛΑΔΑ

ΜΟΥΡΤΖΟΥΚΟΥ: ΔΙΕΚΟΠΗ Η ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΘΑΝΑΤΟΥΣ ΤΡΙΩΝ ΒΡΕΦΩΝ – Το κατηγορητήριο, οι ένορκοι και η 12η Νοεμβρίου

Πρόσοψη καταστήματος Pizza Fan στην Κυψέλη, φωτογραφία αρχείου 2024, πηγή Zougla.grΕΛΛΑΔΑ

PIZZA FAN: ΞΕΜΠΛΟΚΑΡΟΥΝ ΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ – Τι συμβαίνει με τους 2.500 εργαζομένους και την επαναλειτουργία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *