Διαφημίσεις

Προπαγάνδα και με τον Φόρο Τόμπιν

Πυρετό συσκέψεων έφερε η πρώτη μετά την πρωτοχρονιά εργάσιμη ημέρα στο Μαξίμου, με τον πρωθυπουργό να υποστηρίζει ότι η Ελλάδα θα λύσει τα δικά της προβλήματα, πλην όμως υπάρχει πάντα το πρόβλημα της ευρωζώνης και των εγγενών αδυναμιών της.

Όπως ο κ. Παπανδρέου είπε, «αν μείνει η Ευρώπη στη σημερινή ερμαφρόδιτη κατάσταση θα συνεχιστούν οι πιέσεις των αγορών και θα ταλανίζεται από αλληλοκατηγορίες και εθνικισμούς». Έκανε δε λόγο για ανάγκη μετεξέλιξης της οικονομικής διακυβέρνησης της Ευρώπης, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα πως «η ευθύνη είναι και δική μας για τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις στην Ευρωζώνη και την Ευρώπη».

Κοντολογίς, το πρόβλημα το έχει η Ευρώπη και όχι η Ελλάδα που χρωστά τα μαλλιοκέφαλά της, τελεί υπό σκληρή επιτήρηση και περιμένει με την ψυχή στο στόμα την τέταρτη δόση του δανείου.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά τις χθεσινές συσκέψεις απασχόλησαν θέματα όπως η έκδοση του ευρω-ομολόγου και ο περίφημος Φόρος Τόμπιν (0,5% επί των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών).

Πρόκειται για δύο θέματα που έχουν απορριφθεί – ο Φόρος Τόμπιν εδώ και πολλά χρόνια αλλά και πρόσφατα, ενώ το ευρω-ομόλογο συναντά την σθεναρή αντίδραση κορυφαίων χωρών, όπως η Γερμανία και η Γαλλία.

Παρούσα σε μία από αυτές τις συσκέψεις και η Πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών κ. Βάσω Παπανδρέου, που έχει οριστεί από τον πρωθυπουργό επικεφαλής της Επιτροπής για την συλλογή ενός εκατομμυρίου υπογραφών με σκοπό την έκδοση ευρω-ομολόγων.

Το θέμα συζητήθηκε από τον πρωθυπουργό, τον υπουργό των Οικονομικών, τον πρωθυπουργικό σύμβουλο κ. Λουκά Παπαδήμο και την κ. Παπανδρέου. Η τελευταία, μετά το τέλος της σύσκεψης δήλωσε πως το ζήτημα δεν αφορά μόνο την Ελλάδα, αλλά ολόκληρη την Ευρώπη και το μέλλον της ευρωζώνης. Και, όπως είπε, «θα προσπαθήσουμε να κινητοποιήσουμε πολύ περισσότερους»…

Είναι λυπηρό ότι σε μια τόσο δύσκολη ώρα, με το spread να σημειώνει χθες ρεκόρ τετραμήνου και να εκτοξεύεται στις 952 μονάδες βάσης, η κυβέρνηση να παραμένει προσηλωμένη μόνο στους επικοινωνιακούς στόχους της. Προσπαθώντας μάλιστα να μας πείσει ότι το πρόβλημα δεν είναι η Ελλάδα, αλλά… η Ευρώπη.

Η οποία Ευρώπη δεν είχε κανένα πρόβλημα (πέραν της γενικής οικονομικής κρίσης) μέχρι την ώρα που η Ελλάδα άρχισε να φωνάζει ότι καταρρέει και να καλεί σε βοήθεια. ΄Ηλθαν, λοιπόν, μας βοήθησαν – με τον γνωστό ληστρικό τρόπο – και τώρα ακούμε ότι είναι… ευθύνη της Ελλάδας να σώσει την Ευρώπη!

Εξίσου λυπηρό είναι και το γεγονός ότι συνεχίζεται η συζήτηση για την συλλογή ενός εκατομμυρίου υπογραφών, βάσει μιας διαδικασίας που προβλέπεται από την Συνθήκη της Λισαβόνας, αλλά μέχρι στιγμής όχι μόνο δεν έχει ξανασυμβεί, αλλά και δεν έχει καν θεσπιστεί πρακτικά. Επιπλέον, πρόκειται για μια εξαιρετικά χρονοβόρα διαδικασία (αφού οι υπογραφές πρέπει να συλλεγούν από αριθμό χωρών), η οποία δεν οδηγεί σε τίποτε άλλο εκτός από την έναρξη μιας συζήτησης γύρω από το θέμα.

Ουσιαστικά πρόκειται για έναν καθαρά επικοινωνιακό χειρισμό, αλλά και έναν μικρομεγαλισμό που μπορεί σε εσωτερικό επίπεδο να έχει κάποια προπαγανδιστικά αποτελέσματα, αλλά σε ευρωπαϊκό επίπεδο μόνο μειδιάματα μπορεί να προκαλεί.

Κατά τα λοιπά, ακούστηκαν πάλι τα γνωστά περί ανάπτυξης, κοινωνικής συνοχής, πράσινης ανάπτυξης, πάταξης της γραφειοκρατίας και ανοίγματος των κλειστών επαγγελμάτων.

http://www.elzoni.gr/

Ελληνα ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα. Μοιραστείτε αυτή την ανάρτηση



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • 1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek