Διαφημίσεις

Ξημερώνοντας το Σάββατο χιλιάδες πολίτες έσπευσαν εκτός από τα ATM στα σούπερ μάρκετ για να προμηθευτούν με αυξημένους ρυθμούς είδη πρώτης ανάγκης όπως όσπρια, ζυμαρικά, γαλακτοκομικά, καφέ και ζάχαρη

ο δημοψήφισμα λειτούργησε σαν βόμβα που απασφάλισε. Το διάγγελμα του πρωθυπουργού προκάλεσε αναστάτωση στους πολίτες που έσπευσαν και σπεύδουν στα ATM για να ανασύρουν τις καταθέσεις τους, ενώ το ίδιο φαίνεται πως συμβαίνει και στα σούπερ μάρκετ. Επισκεφτήκαμε μια σειρά από καταστήματα στα νότια της Αττικής για να δούμε ποια είναι η κατάσταση. Εκ πρώτης όψεως η κίνηση στα σούπερ μάρκετ μοιάζει φυσιολογική, ιδιαιτέρως που το Σάββατο ενδείκνυται για τα ψώνια της εβδομάδας για τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους.

Η ατμόσφαιρα μέσα στα σούπερ μάρκετ μοιάζει επίσης ήρεμη, όμως συζητώντας με τις υπαλλήλους σούπερ μάρκετ διαπιστώσαμε πως τα είδη πρώτης ανάγκης έκαναν φτερά από τα ράφια με ταχύτατους ρυθμούς και χρειάστηκε να επανατροφοδοτηθούν τρεις και τέσσερις φορές μέχρι το απόγευμα προκειμένου να ανταποκριθούν στην υψηλή ζήτηση.

“Έχουμε γεμίσει τρεις, τέσσερις φορές τα ράφια από το πρωί” μας λέει η υπάλληλος που εξηγεί πως παρά την μεγάλη κίνηση στο μεγάλο κατάστημα αλυσίδας σούπερ μάρκετ τα Σάββατα, κάτι τέτοιο είναι πρωτοφανές. “Με όλα αυτά που γίνονται, τι περιμένεις” μου λέει. Μια βόλτα στα ράφια με τα είδη που συχνά αποκαλούμε πρώτης ανάγκης είναι ενδεικτική της κατάστασης. Κούτες με επιπλέον προϊόντα βρίσκονται μπροστά από κάθε ράφι με όσπρια, αλεύρι, ζυμαρικά, ζάχαρη και καφέ προκειμένου να μπορέσουν οι υπάλληλοι να τροφοδοτήσουν και πάλι τα ράφια με τα βασικά.

Σε άλλο μεγάλο σούπερ μάρκετ με τα λεγόμενα no name οικονομικά προϊόντα η εικόνα είναι ακόμη πιο χαρακτηριστική. Οι μεγάλες κούτες με ζυμαρικά και γαλακτοκομικά έχουν αδειάσει και πολλά από τα υλικά της συσκευασίας στα οποία ήταν τοποθετημένα όλα αυτά τα είδη τροφίμων ήταν ακόμη και πεταμένα στους διαδρόμους του καταστήματος.

Οι καταναλωτές δεν μοιάζουν πανικόβλητοι και η κίνηση εντός του καταστήματος δείχνει να είναι “φυσιολογική” όπως και κάθε άλλη μέρα στο σούπερ μάρκετ. Οι συζητήσεις φυσικά για το θέμα του δημοψηφίσματος είναι έντονες με κύριο θέμα εκείνο της μαζικής φυγής στα ATM από τα ξημερώματα της Παρασκευής. “Το περίμενα από τους ηλικιωμένους να πανικοβληθούν, αλλά νέοι άνθρωποι να τρέχουν στις τράπεζες; Μου φαίνεται αδιανόητο” αναφέρει μια πελάτισσα. Άλλοι αισθάνονται αγανακτισμένοι με όσα συμβαίνουν και αναφέρονται στα όσα έχουν συμβεί τα τελευταία πέντε χρόνια της εισόδου της Ελλάδας σε καθεστώς επιτήρησης και οικονομικού προγράμματος. “Έχουν στείλει τους ανθρώπους στο τρελοκομείο με όλα όσα έχουν συμβεί” σημειώνει μια γυναίκα στο ταμείο του σούπερ μάρκετ.

news247.g



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

    1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

7 σχόλια στο “Ζητείται ψυχραιμία: Μετά τα ATM, τρέχουν στα σούπερ μάρκετ”
  1. τετοιος ειναι ο λαος.τετοιοι οι πολιτικοι του αξιζουν.πανε στα σουπερ μαρκετ..να κανουν τί;;;;ειλικρινα..τοση βλακεια;;;!!!τοση βλακεια;!!!!

  2. Μην λέτε μαλακίες στον κόσμο.Εδώ στην Άρτα αλλά και σε πολλές άλλες πόλεις της Ελλάδας δεν συμβαίνει τίποτα.Μην βάζετε τον κόσμο σε αυτό το τρυπάκι.

  3. ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΙΑΔΙΔΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΟΥΡΓΕΛΟ Η ΖΑΧΑΡΕΑ ΤΟΥ ΣΤΑΡ Η ΓΥΝΑΙΚ ΤΟΥ ΛΑΜ@ΓΙ@ ΤΟΥ ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΥ ΑΥΤΟΥ ΝΟΥ ΠΟΥ ΣΤΑΚΟΝΤΑΝ ΟΡΘΙΟΣ Ο ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣΚ ΤΟΥ ΚΡΑΤΗΣΟΥΕ ΤΗΝ ΟΜΠΡΕΛΑ ΚΑΠΟΤΕ

  4. Πανικο-βλητος κόσμος τρέχει να βγάλει τα χρήματα του απο τις τράπεζες, φυσικά αυτοί είναι και απο τα άτομα που δεν έχουν πολλά καθώς απο τα μηχανήματα αυτά βγάζεις το πολύ ένα χίλιαρικακι στο 24ωρο. Άλλη μια απόδειξη ότι θα βαρεσουν ολοκλυροτηκα την Δήθεν μεσαία ταξη[οχι ότι υπάρχει ακόμη αλλα τελος παντων] αφου οι φραγκατοι της Ελλάδας δεν έχουν πάνω απο κανά πεντοχιλιαρο στις ελληνικες τραπεζες και αυτο για ξεκαρτομα, έχω πολυ έγκυρες πηγές γι αυτο όπου Ίσως να είναι και κοντά μου… Τώρα αφου βουτηξαν τον κόσμο στον φόβο νωρίς το πρωί [ξυμερωματα] το βράδυ μας λένε πως είναι για εκφοβισμό… Και ότι μέχρι και στις 23:55 περιμένουν τον απο μηχανής θεο, αμερικλανια, Ρωσία Κίνα η οποίος είναι τελος παντων για να μας “σώσει” απο την κατάσταση αυτή. Να δώ εάν γίνει αυτο… Τι θα πει ο μπούρδας ο βαρου-φακας για κρυφό πακέτο που ανέφερε ότι υπάρχει απο πίσω.

    Τι έγινε ; Φοβάστε για τις περιουσίες σας; Φοβάστε τρεμετε για να μην χαθεί το σπίτι σας; Φοβάστε την πείνα που έρχεται; 

    ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ!!! Θα έρθουν οι ανδρομεδιοι να μας σκάσουν καμια θάλασσα χρήματα !!!! Χαχαχα, εντάξει αστιευομαι, ξέρω ξέρω, αυτές οι μπούρδες ξεχάστηκαν μπροστά στην πείνα!!! Συγνώμη λοιπόν για το ΜΑΥΡΟ ΧΙΟΥΜΟΡ ΜΟΥ.

    Αλήθεια όμως έχετε καταλάβει τι ακριβώς διαπραγματευόμαστε; 

    ΤΟΝ ΝΤΑΒΑ ΜΑΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΌΜΑΣΤΕ.

    Θα δώσουμε τον πρωκτο μας στου ευρώ-πεους που οι διαταγές τους είναι απο την αμερικλανια και αυτοί με την σειρά τους απο την άσχημη αγγλι-α ή θα πάμε με τους Ρώσους Δήθεν τώρα την “τελευταία” στιγμή;;;

    Αλήθεια γιατί κάποιος όμως να μας βοηθήσει την τελευταία στιγμή; Δηλαδή πιο νωρίς δεν μπορούσε; Αλλα εκεί έρχεται το μ.μ.αποχαυνωσης όπου μας λένε πως: αφου λήξει η προθεσμία, οι όροι-πακέτα των νταβατζηδων μας θα είναι ακόμη πιο δύσκολα αυστηρά. 

    ΟΧΙ, ΟΧΙ. ΤΊΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΣΤΗΜΕΝΟ… 

    Αν και μου την καρφωνει που τα πηθικια εκ τοις αερικλανιας το παίζουν έλληνες θα πω μια φράση του Λεον-Είδα. Φάτε τώρα που μπορείτε γιατι σε λίγο …. Ούτε κονσέρβες θα έχουν τα σούπερ αυτά μάρκετ.

  5. Πολύ ωραίοι είσται ρε μάγκες να ονομάζετε τον κόσμο φοβησμένο και κομπλεξικό….δηλαδή για να καταλάβω ρε καναπεδάτοι αυτόκλητοι τιμητές του τίποτα και του όλον , ΟΤΑΝ ( και όχι ίσως) στέρεψουν τα τρόφιμα θα είστε εκεί ΕΣΕΙΣ να τους δώσετε τροφή? Ο πανικός είναι νόμιμο συναίσθημα της ανθρώπινης ύπαρξης όσο είναι και απεχθές.Δεν περιμένει εσένα να το κρίνεις απλά αν μπορείς δέξου το και βοήθα να μην ανέβει και άλλο η εντροπία. Εντου? εντου….

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *