ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Παρασκευή, 02 Οκτωβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»
⌂

Αυξήσεις έως 50% στα εισιτήρια εξετάζει το υπουργείο

· Κατοχικά Νέα

ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ τιµής του εισιτηρίου των αστικών συγκοινωνιών τουλάχιστον κατά 30% έως 50%.

Την ίδια στιγµή, οι εργαζόµενοι στις αστικές συγκοινωνίες αποφάσισαν να προχωρήσουν από κοινού µε τον ΟΣΕ σε… 24ωρη προειδοποιητική απεργία την ερχόµενη Τετάρτη.

Στη δέσµη των µέτρων που σχεδιάζει να εφαρµόσει το υπουργείο Μεταφορών για την εξυγίανση των αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας, περιλαµβάνεται και η τιµολογιακή πολιτική, η οποία επανεξετάζεται από µηδενική βάση. Ηδη, προς επανεξέταση έχει τεθεί από τους αρµοδίους του Οργανισµού Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών (ΟΑΣΑ) όχι µόνο το ύψος της τιµής αλλά και η διάρκεια ισχύος του ενιαίου εισιτηρίου, η οποία σήµερα είναι 90 λεπτά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επίσης, από το υπουργείο Μεταφορών µελετώνται προτάσεις συγκοινωνιολόγων για πιθανή κατάργηση του ενιαίου εισιτηρίου και τη θέσπιση δύο ή τριών νέων τύπων εισιτηρίου, η τιµή των οποίων θα συνδέεται µε τη χρονική διάρκεια ισχύος τους και τις µετεπιβιβάσεις από το ένα µέσο µεταφοράς στο άλλο.

Οπως αναφέρουν κύκλοι του υπουργείου, στόχος είναι να υπάρξει µια περισσότερο «δίκαιη» τιµολόγηση των µετακινήσεων, όπου θα επιβραβεύονται οι τακτικοί χρήστες των αστικών συγκοινωνιών.

Στα σχέδια του υπουργείου είναι να ακριβύνουν τα κόµιστρα για µία και µόνη επιβίβαση και να γίνουν φθηνότερες οι πολλαπλές µετακινήσεις µε τα µέσα µαζικής µεταφοράς. Σηµειώνεται ότι πέραν των αυξήσεων που θα γίνουν στα εισιτήρια, κατά περίπου 30% αναµένεται να αυξηθούν και οι τιµές των καρτών των απεριορίστων διαδροµών (µηνιαίες, ετήσιες κ.λπ.), ενώ θα καταργηθούν οι δωρεάν µετακινήσεις. Στο εξής, τα εισιτήρια για τις δωρεάν µετακινήσεις των στρατιωτικών, των αστυνοµικών, των ΑµεΑ κ.λπ. θα διανέµουν στους δικαιούχους τους οι φορείς στους οποίους υπάγονται (π.χ. υπουργεία Εθνικής Αµυνας, Προστασίας του Πολίτη, Υγείας κ.λπ.), αφού προηγουµένως τα αποκτήσουν από τον ΟΑΣΑ πληρώνοντας προκαταβολικά το ακριβές αντίτιµο.
tanea

Αναρτήθηκε από Sarotiko

Ελληνα ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα. Μοιραστείτε αυτή την ανάρτηση

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

Μετανάστες και ευρωπαϊκά σύνοραΔΙΕΘΝΗ

Η Ελλάδα ζητά ευρωπαϊκό «φρένο» στις αιτήσεις ασύλου σε μαζικές κρίσεις – Τι αλλάζει στο μεταναστευτικό

ΕΛΛΑΔΑ

Θα δοθεί παράταση στις ταυτότητες

Πρατήριο καυσίμωνΕΛΛΑΔΑ

Νέο κύμα ανατιμήσεων στα καύσιμα: Η κυβέρνηση εξετάζει πρόσθετα μέτρα αν συνεχιστεί η πίεση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *