Διαφημίσεις

Το δρόμο για την έξοδο έδειξε η Διεύθυνση Ανθρωπίνου Δυναμικού του ΑΝΤ1 97,2 σε δύο επί πολλά χρόνια εργαζόμενες δημοσιογράφους στο σταθμό, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, “κεφάλια” ζητά και ο νέος Γενικός Διευθυντής Τηλεόρασης, Αλ. Χόλαντ, από το διευθυντή ενημέρωσης, Στρατή Λιαρέλη. Την ίδια στιγμή, τη μείωση 10% των μισθών των εργαζομένων αποφάσισε ο ΣΚΑΪ. Στο πλευρό των δημοσιογράφων η ΕΣΗΕΑ, που προειδοποιεί με κινητοποιήσεις.


Πιο συγκεκριμένα, όσον αφορά στις απολύσεις των δύο δημοσιογράφων του ΑΝΤ1 97,2, η εκπρόσωπος της ΕΣΗΕΑ, Λίντα Γιαννοπούλου, απέστειλε την ακόλουθη ανακοίνωση:Σας  ενημερωνω  ότι  από  χθες βρισκεται σε εξελιξη στο ΡΦ του ΑΝΤΕΝΝΑ, μια νεα  διαδικασια απομακρυνσεων – απολυσεων συναδελφων δημοσιογραφων μελων της ΕΣΗΕΑ, που εχει στοχο και πάλι τη δημοσιογραφικη αποδυναμωση του σταθμου .
Οι συναδελφοι Φαιη Χρυσοχοου [εργαζεται στο σταθμο από το 1992 και καλυπτει ρεπορταζ Υπουργειου Μεταφορων  ] και Φωτεινη Γεωργιου [εργαζεται από το 1993 και καλυπτει ρεπορταζ Υπουργειου Υγειας] εκληθησαν από τη Διευθυντρια Ανρθωπινου Δυναμικου κ. Ευ. Περπινια να διακοψουν τη συνεργασια τους.
Στις δυο συναδελφους εγινε από περισυ – μετα από πιεσεις – μετατροπη της εργασιακης τους σχεσης [από μισθολογιο σε συμβαση ορισμενου χρονου – μπλοκακι ] με το αιτιολογικο ότι εργαζονται με μισθολογιο και στην τηλεοραση του ΑΝΤΕΝΝΑ. Ελαβαν τις νομιμες αποζημιωσεις τους και συνεχισαν να εργαζονται όπως και στο παρελθον .
Ένα πρωτο θεμα ηθικης ταξης που ανακυπτει είναι ότι χθες εκληθησαν από την κυρια Περπινια – διοικητικη υπαλληλο- να διακοψουν τη συνεργασια τους, με το ΡΦ ΑΝΤΕΝΝΑ . Απευθυνθηκα τηλεφωνικα στην κυρια Περπινια για να ενημερωθω για το ποιος εδωσε την εντολη για τη διακοπη συνεργασιας των δυο συναδελφων, που ηταν από τους λιγους εναπομειναντες στο ειδησεογραφικο τμημα  επαγγελματιες δημοσιογραφους .
Μετα από αναζητηση ωρων ακομη δεν εχω λαβει απαντηση… Σας τονιζω σ αυτό το σημειο ότι όχι μονο δε ζητηθηκε η γνωμη του Διευθυντη Ειδησεων και Ενημερωσης, Βασιλη Αδαμοπουλου, ο οποιος δεν ειχε γνωση των εξελιξεων, αλλα εισεπραξε και αυτος την απαντηση ότι η εντολη εδοθη από τους ανωτερους μας…
Χωρις να διευκρινιζεται από ποιους ανωτερους . Σημειωνω επισης ότι εδώ και μηνες μετα την αποχωρηση του Γ. Ταμπακοπουλου από τη θεση του Γενικου Διευθυντη του ΡΦ ΑΝΤΕΝΝΑ η θεση χηρευει ….
Τις τελευταιες ημερες μαλιστα,μεσω διαρροων στα blogs και μονον εχουμε ενημερωθει – ουδεποτε επισημως- ότι ‘’χρεη’’ Διευθυντη των Ραδιοφωνων του Ομιλου εκτελει ο Διευθυντης του μουσικου σταθμου ΡΥΘΜΟΣ και Διευθυντης της δισκογραφικης εταιρειας ΗΕΑVEN, Μακης Πουνεντης…
Θυμιζω πρωτον ότι οι δημοσιογραφοι απολυονται αν όχι με εισηγηση  τουλαχιστον,εν γνωση του εκαστοτε Διευθντη τους, δευτερον ότι ο σταθμος διαθετει αδεια ενημερωτικου σταθμου που προυποθετει να εργαζονται σε αυτόν δημοσιογραφοι και ότι αυτή η αδεια δεν μετατρεπεται, αυτοβουλως αναλογα με τα ‘’κεφια’’ της Διοικησης  και κατά παρανομο τροπο.
Παρακαλω για την αμεση και ουσιαστικη παρεμβαση σας ώστε να ενημερωθουμε ολοι , ποιος είναι αυτος ο Αγνωστος Χ ανωτερος , που δικαιουται να απομακρυνει  δημοσιογραφους ,να διακοπτει συνεργασιες και κυριως να επιχειρει χωρις κανενα  ελεγχο την αλλαγη φυσιογνωμιας ενός ενημερωτικου σταθμου.
Δεν χρειαζεται – τελος – να σας επισημανω ότι αποτελει το ‘’χειριστο προηγουμενο’’, η απολυση δημοσιογραφων κατω από τετοιες συνθηκες  , σε κενο εξουσιας του σταθμου και ότι ανοιγει το δρομο για ολους μας προς την ανεργια”. 
Μείωση μισθών 10% στον ΣΚΑΪ
Τη μείωση 10% των μισθών σε όλους τους εργαζόμενους, από τους οποίους ζήτησε να υπογράψουν νέες ατομικές συμβάσεις εργασίας, αποφάσισε ο όμιλος ΣΚΑΪ.
Δίπλα στους εργαζόμενους του ΣΚΑΪ στέκεται η ΕΣΗΕΑ, το Διοικητικό Συμβούλιο της οποίας, σε έκτακτη συνεδρίασή του τη Δευτέρα (22/11) αποφάσισε, μεταξύ άλλων, ομόφωνα τα εξής:
1. Απαιτεί από την ιδιοκτησία του Ομίλου Αλαφούζου να αποσύρει αμέσως την πρότασή του προς τους εργαζόμενους στον ΣΚΑΪ ραδιόφωνο και ΣΚΑΪ TV να αποδεχθούν μείωση μισθών και ιδιαίτερα την πίεση για «ατομικών», τάχα, Συμβάσεων Εργασίας.
Η τυχόν επιμονή σε αυτήν την πολιτική που διαλύει τις εργασιακές σχέσεις και υπονομεύει κρίσιμα εργασιακά δικαιώματα, θα θεωρηθεί από την ΕΣΗΕΑ ως κήρυξη πολέμου και θα απαντηθεί ανάλογα.
2. Καλεί όλους τους συναδέλφους του ΣΚΑΪ ραδιόφωνο και τηλεόραση να μην υπογράψουν καμία τέτοια «συμφωνία», που απεμπολεί βασικά δικαιώματα. Ο μόνος αρμόδιος για διαπραγμάτευση ΣΣΕ είναι η ΕΣΗΕΑ.
3. Το Δ.Σ. καλεί ιδιαιτέρως τα διευθυντικά στελέχη στα συγκεκριμένα ΜΜΕ να απέχουν από κάθε πίεση σε συναδέλφους σχετικά με τις διαβόητες «ατομικές συμβάσεις» υπογραμμίζοντας ομοφώνως ότι θα θεωρήσει κάθε τέτοια ενέργεια ως ασύμβατη με την έννοια του μέλους της Ένωσης”.
Κινητοποιήσεις συμπαράστασης από τη Συντονιστική Επιτροπή Συνεργαζομένων Ενώσεων στα ΜΜΕ
Κατά τη συνεδρίασή της την Τρίτη (23/11), η Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζομένων Ενώσεων στα ΜΜΕ, αποφάσισε τα εξής:
“Η Συντονιστική Επιτροπή καλεί τα Δ.Σ. των Ενώσεων όλου του κλάδου να αποφασίσουν την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων και καλεί τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν μαζικά στις αποφάσεις για: Την Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010 , στις 12 το μεσημέρι, σε συγκέντρωση στην είσοδο του «ΣΚΑΪ» (Εθνάρχου Μακαρίου & Φαληρέως 2).
Την Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010, στις 11 το πρωί, σε συγκέντρωση όλων των εργαζομένων στα ΜΜΕ (δημοσιογράφων, διοικητικών υπαλλήλων και τεχνικών) στην οδό Ακαδημίας 20 (γραφεία ΕΣΗΕΑ) και πορεία μέχρι το υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29).
Την Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010 , σε συμμετοχή του κλάδου στην 24ωρη γενική απεργία. Επίσης, η Συντονιστική Επιτροπή θα παραστεί στις έκτακτες Γενικές Συνελεύσεις των εργαζομένων, σήμερα το απόγευμα στον ΣΚΑΪ και αύριο το μεσημέρι (12:00) στον ANTENNA”.
Τρίωρη στάση εργασίας στην ΕΡΤ την Πέμπτη (25/11) Στάση εργασίας πραγματοποιείται την Πέμπτη (25/11) στην ΕΡΤ καθώς η ΠΟΣΠΕΡΤ συμμετέχει στην παναττική τρίωρη στάση εργασίας που προκήρυξε η Γ.Σ.Ε.Ε. από τις 12:00 έως 15:00 και στο συλλαλητήριο της Πλ. Κλαυθμώνος στις 13:00.
Η ΠΟΣΠΕΡΤ υποστηρίζει ότι η ΕΡΤ Α.Ε. παρότι είναι υγιής ΔΕΚΟ γιατί τα ελλείμματα της είναι μηδενικά, σύμφωνα με τον ισολογισμό του 2010 και τον προϋπολογισμό του 2011, συμπεριλήφθηκε από την κυβέρνηση, άδικα και ενάντια σε κάθε λογική, στη λίστα με τις 17 ΔΕΚΟ, που έχουν χαρακτηρισθεί προβληματικές και δίνεται βορά στην τρόϊκα.

cosmo.gr

Ελληνα ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα. Μοιραστείτε αυτή την ανάρτηση



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

    1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *