ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Σάββατο, 12 Σεπτεμβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»

«Έχουμε ψηλά στην ατζέντα την αξιοποίηση των ακινήτων του Δημοσίου»

· Κατοχικά Νέα

Μέχρι τα μέσα του χρόνου εκτιμά το οικονομικό επιτελείο ότι θα έχει μια σαφή εικόνα για τη συνολική και κυρίως την αξιοποιήσιμη περιουσία του Δημοσίου, δήλωσε στη Βουλή ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου γνωστοποιώντας ότι έχει ήδη ξεκινήσει η καταγραφή όλων των ακινήτων με τη συμβολή εξειδικευμένων συμβούλων.

Με αφορμή σχετική επερώτηση βουλευτών της ΝΔ, ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι «σήμερα δεν υπάρχει επιστημονικά τεκμηριωμένη αποτίμηση της αξιοποιήσιμης περιουσίας. Τώρα ξεκινάμε». Εκτίμησε παράλληλα ότι η διαδικασία θα φέρει αποτελέσματα μέχρι το καλοκαίρι ενώ επανέλαβε ότι η κυβέρνηση έχει ψηλά στην ατζέντα την αξιοποίηση των ακινήτων.

Ανακοίνωσε μάλιστα ότι θα συσταθεί Γενική Γραμματεία για το σκοπό αυτό αλλά και φορέας χρηματοοικονομικής διαχείρισης με τη μορφή ανώνυμης εταιρείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο κ. Παπακωνσταντίνου επιτέθηκε στη ΝΔ κατηγορώντας τη ότι οδήγησε στην απαξίωση την Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου και ότι κατά τη διακυβέρνησή της μειώθηκαν σημαντικά τα έσοδα από την αξιοποίηση της δημόσιας ακίνητης περιουσίας.

«Στα έξι χρόνια καταφέρατε να αξιοποιείτε μόλις το 1% της καταγεγραμμένης περιουσίας», δήλωσε ενώ σχολίασε ότι «η ΚΕΔ καθυστερούσε να κάνει αυτονόητα πράγματα, αλλά ενεργούσε πολύ γρήγορα στο σκάνδαλο του Βατοπεδίου».

Ελληνα ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα. Μοιραστείτε αυτή την ανάρτηση

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

Αιγαίο Πέλαγος και ελληνική ακτογραμμήΕΛΛΑΔΑ

Θα έχουμε θερμό επεισόδιο με την Τουρκία μέσα στο 2026; Τα σημεία έντασης, οι κόκκινες γραμμές και τα σενάρια

ΕΛΛΑΔΑ

Αεροδρόμιο Αθήνας: Ακυρώνεται ο διαγωνισμός επέκτασης – Αλλάζει το σχέδιο καθώς η κίνηση ξεπερνά τις προβλέψεις

Ελλάδα και Ισραήλ υπέγραψαν συμφωνία 3 δισ. ευρώ για πολυεπίπεδη αεράμυναΕΛΛΑΔΑ

ΗΠΑ για «Ασπίδα του Αχιλλέα»: Η συνεργασία Ελλάδας–Ισραήλ προωθεί κοινούς στόχους ασφάλειας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elΕλληνικά