Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

06:03 - 29/11/2010

«Έφτασε ο κόμπος στο χτένι για τις ΔΕΚΟ»

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

Μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές προαναγγέλλει ο Γ. Παπανδρέου
«Είναι πλέον η ώρα των μεγάλων αλλαγών». Με τη φράση αυτή, ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι είναι αποφασισμένος να προχωρήσει …σε μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές, με προτεραιότητα την εξυγίανση των ζημιογόνων ΔΕΚΟ, η οποία θα περιλαμβάνει, μεταξύ των άλλων, καταργήσεις και αποκρατικοποιήσεις.

«Είμαστε απόλυτα αποφασισμένοι να προχωρήσουμε και μπορούμε να το κάνουμε, γιατί η κοινωνία στηρίζει αυτή την προσπάθεια», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Παπανδρέου.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Η Καθημερινή», ο πρόεδρος της κυβέρνησης τόνισε ότι οι μεγάλες αλλαγές αποτελούν μονόδρομο για την ελληνική οικονομία, λόγω και των πιέσεων της τρόικας.

Συγκεκριμένα, για τις ζημιογόνες ΔΕΚΟ, ο κ. Παπανδρέου σημείωσε: «Έφτασε η ώρα να λύσουμε και αυτό το πρόβλημα, απλώς γιατί δεν πάει άλλο, γιατί έφτασε ο κόμπος στο χτένι», υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση «δεν αναζητεί εξιλαστήρια θύματα, δεν θέλει να τιμωρήσει κάποια κοινωνική ομάδα ή κάποιον κοινωνικό χώρο».

Οι αποκρατικοποιήσεις

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων για το 2011, ο πρωθυπουργός διευκρίνισε ότι οι αποφάσεις τις κυβέρνησης θα καθοριστούν από την ανάγκη παρέμβασης ανά τομέα και φορέα.

«Ανά περίπτωση, μπορεί να είναι αναδιοργάνωση, μπορεί να είναι συγχώνευση, μπορεί να είναι κατάργηση, μπορεί να είναι ιδιωτικοποίηση, μπορεί να είναι μετοχοποίηση. Αλλού θέλουμε να έχουμε μια κρατική παρουσία, αλλού δεν χρειάζεται και δεν πρέπει να υπάρχει κρατική παρουσία».

Πρόσκληση συναίνεσης

Ο Γ. Παπανδρέου απηύθυνε πρόσκληση συναίνεσης προς τα κόμματα της αντιπολίτευσης, σε θέματα όπως η μεταρρύθμιση στην παιδεία, οι αποκρατικοποιήσεις και οι αλλαγές στις ΔΕΚΟ.

«Οι περιστάσεις επιβάλλουν να συμβάλουμε όλοι στην προσπάθεια που κάνει η χώρα και αυτό αφορά πρωτίστως τις πολιτικές δυνάμεις», ανέφερε, προσθέτοντας:

«Η πόρτα μου θα είναι πάντα ανοικτή και η θετική ανταπόκριση από όλους θα ήταν χρήσιμη για τη χώρα, ιδιαίτερα σε μεγάλα και κρίσιμα θέματα, όπως για παράδειγμα οι αλλαγές που θέλουμε να προχωρήσουμε στην παιδεία, αλλά και θέματα όπως οι αποκρατικοποιήσεις ή οι αλλαγές στις ΔΕΚΟ».

Αισιόδοξος για την τέταρτη δόση

Παράλληλα, εμφανίστηκε βέβαιος για τη λήψη της τέταρτης δόσης του δανείου από την Ε.Ε. και το Δ.Ν.Τ. Ωστόσο, υπογράμμισε ότι η επιτυχής ολοκλήρωση της προσπάθειας εξόδου της χώρας από την κρίση δεν πρόκειται να τεθεί σε κίνδυνο, «εφόσον συνεχίσουμε την προσπάθεια που ξεκινήσαμε αταλάντευτα, σταθερά, συλλογικά και μεθοδικά».

Σε ερώτηση για την αλλαγή του εκλογικού νόμου, ο πρωθυπουργός απάντησε ότι είναι πράγματι μια από τις βασικές προεκλογικές δεσμεύσεις, η οποία πολύ σύντομα θα γίνει πράξη. Ωστόσο, η ακριβής ημερομηνία συζήτησης και εισαγωγής στη Βουλή δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί.

Τέλος, ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε προβληματισμένος για τις εξελίξεις συνολικά στην Ευρώπη, ενόψει και της Συνόδου Κορυφής του Δεκεμβρίου. Οι διαβουλεύσεις είναι διαρκείς, ώστε να γίνουν κατανοητές οι θέσεις της Γερμανίας, αλλά και «να δούμε ποιες θα είναι οι επιπτώσεις κάθε πρότασης», τόνισε.

Αναρτήθηκε από Sarotiko

Ελληνα ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα. Μοιραστείτε αυτή την ανάρτηση



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*