Διαφημίσεις

Υποχρεωτικές σκοπεύει να καταστήσει για όλους τους Ελληνες και τις Ελληνίδες τις προληπτικές εξετάσεις για τέσσερις διαδεδομένες μορφές καρκίνου ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Μάλιστα, επιφυλάσσει τσουχτερό «πέναλτι» στους αμελείς πολίτες, οι οποίοι θα παραλείπουν να κάνουν τα επιβεβλημένα τσεκ απ.

Το σχέδιο που επεξεργάζεται το υπουργείο Υγείας, σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», και θα θέσει σε διαβούλευση στους αρμόδιους φορείς αφορά τη μαστογραφία και το τεστ pap για τις γυναίκες, το PSA (προστατικό αντιγόνο) και την κλινική εξέταση του προστάτη για τους άνδρες, ενώ και για τα δύο φύλα θα επιβληθεί η διενέργεια κολονοσκόπησης και τεστ κοπράνων.

Με τις εξετάσεις αυτές-που ξεκινούν σε συγκεκριμένη ηλικία και επαναλαμβάνονται με συγκεκριμένη συχνότητα (που θα καθοριστεί βάσει των επιστημονικών οδηγιών)-επιτυγχάνεται πρώιμη διάγνωση τεσσάρων νεοπλασματικών νοσημάτων τα οποία έχουν ήδη υψηλή συχνότητα εμφάνισης στην πατρίδα μας.

Πρόκειται για τους καρκίνους του μαστού, του τραχήλου της μήτρας, του προστάτη και του παχέος εντέρου για τους οποίους οι επιδημιολογικές μελέτες φανερώνουν πως επίκειται μεγάλη αύξηση εντός της προσεχούς 20ετίας, εξαιτίας του καπνίσματος και της κακής διατροφής.

Οπως εξηγεί ο υπουργός Υγείας μιλώντας στον «Ελεύθερο Τύπο», η πρόληψη του καρκίνου πρέπει να γίνει συνείδηση όλων των πολιτών-κάτι που δεν ισχύει μέχρι σήμερα. «Σαν λαός είμαστε αμελείς σε ό,τι αφορά στην υγεία μας. Το αποδεικνύει το γεγονός πως πρόσφατα υλοποιήθηκε πρόγραμμα αντικαρκινικών εξετάσεων για 60.000 ωφελούμενους στο οποίο προσήλθαν να εξεταστούν μόλις 7.000 άτομα» λέει ο κ. Κουρουμπλής.

[sc:stranger]

Και συνεχίζει: «Προσανατολιζόμαστε στο να θεσπίσουμε ως υποχρεωτικές τις προαναφερθείσες εξετάσεις και όσοι δεν είναι συνεπείς θα αντιμετωπίζουν ως ποινή την υποχρέωση να συμμετέχουν στο κόστος της νόσου, εφόσον αρρωστήσουν».

Η ποινή για την οποία μιλά ο υπουργός είναι δυσβάσταχτη, καθώς υπάρχει σκέψη να επωμίζεται ο αμελής πολίτης το 50% του κόστους της νόσου. Σημειώνεται πως η θεραπεία του καρκίνου ανέρχεται σε… χιλιάδες ευρώ μηνιαίως και σχεδόν κανένας ασθενής δεν μπορεί να πληρώσει τέτοιου είδους εξωφρενικά ποσά από τη τσέπη του.

Πηγή:iefimerida.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • 1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

12 σχόλια στο “Πρόστιμο σε όσους δεν κάνουν τσεκ απ -Αν προσβληθούν από καρκίνο, θα πληρώνουν το 50% της θεραπείας”
  1. δεν έχω λόγια…μου ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι και που το διαβάζω….λίγη ανθρωπιά ρεεεεεεεεεεεεε…………λίγη συμπόνια για τους άρρωστους συνανθρώπους μας ρεεεεεεεεεεεεε……………. αν δεν είμαστε ΑΝΘΡΩΠΟΙ δεν είμαστε τίποτα, μόνο μια μάζα κρέατος…..γιατί θέλετε να χώσετε στην κιμαδομηχανή σας τους πάντες;;;;;;;;;; ντροπή………….μου τελειώνουν τα λόγια και μου μένει η αηδία…………..

  2. Χαχαχαχα….ηλιθιοι της ΝΤΠ….Βαλτε προστημο….θα πληρωθουν οπως και οι υπολοιποι φοροι….δηλαδη δεν θα παρετε μια….Εμβολια ομως δεν κανουμε και ουτε τα δηθεν τσεκαπ.Ερχεται η ωρα σας…..σας εμεινε περιπου 1.5 χρονος.Σας λεει τιποτα η ημερομηνια 31/3/2017????

  3. to exoyn pei oi profites agioi mas tha anevainoun kuberniseis tha katevainoun ki tha mpainoun periergoi nomoi foroi diosvaktatoi ta exoun pei oi agioi mas ayta ki ayto einai enas koulos nomos

  4. κοιτα προτα να διορθοσεις τα ραντεβού ρε μαλακα υπουργε να γινονται σε πραγματικούς χρονους.
    να υπαρχει λιστα αναμονης σε υπαρκτους χρονους όχι προτα να πεθανο και μετα να παω στο νοσοκομειο.
    αλλα και εσεις κρατος δεν ειστε του ελλαδισταν βαρια βιομηχανια. βαλτε φορους

  5. ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΗΞΕΡΑ ΒΡΕ ΕΠΙΕΙΚΩΣ ΑΘΛΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ
    ΟΤΑΝ ΨΗΦΙΖΕΣ ΟΧΙ ΣΤΟ ΡΩΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΤΟΥ ΓΑΠ
    ΚΑΙ ΣΕ ΔΙΕΓΡΑΦΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΤΩΡΑ ΤΙ ΑΛΛΑΞΕ
    ΚΑΙ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΨΗΦΙΖΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΦΟΒΟ ΚΑΙ ΠΑΘΟΣ
    ΚΑΙ ΗΛΙΘΙΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΣΕΣΑΙ
    ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕ ΟΛΑ?
    ΜΗΠΩΣ ΛΕΩ Η ΚΑΡΕΚΛΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΓΛΥΚΕΙΑ
    ΠΟΥ ΟΠΟΙΟΣ ΤΙ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΔΕΝ ΔΙΣΤΑΖΕΙ ΣΤΟ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ?
    ΜΗΠΩΣ ΛΕΩ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΑ ΠΟΥ
    ΑΝ ΠΑΣ ΚΟΝΤΡΑ ΔΕΝ ΞΑΝΑΒΛΕΠΕΙΣ ΘΕΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟ?
    ΜΗΠΩΣ ΤΑ ΖΩΑ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗ ΨΗΦΟ ΜΑΣ ΣΑΣ
    ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΙΣΕΤΕ ΣΤΟ
    ΕΥΑΓΕΣ ΙΔΡΥΜΑ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΒΟΥΛΗ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟΣΟ
    ΜΑ ΤΟΣΟ ΗΛΙΘΙΟΙ ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΣΑΣ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ?
    ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΝΕΝΑ
    ΜΑ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΔΟΤΙΚΟ ΟΠΩΣ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΚΟΜΜΑ
    ΠΟΥ ΥΠΟΚΛΕΠΤΕΙ ΑΛΛΑ ΥΠΟΣΧΟΜΕΝΟ ΤΗ ΨΗΦΟ ΤΟΥ
    ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΠΑΛΙ ΤΟ 4 % ?
    ΑΕΙ ΣΙΧΤΙΡ ΣΑΣ ΣΥΧΑΘΗΚΑ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΕΙΣΑΣΤΕ ΜΕΣΑ ΕΚΕΙ
    ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ.ΔΕΝ ΠΑΡΑΛΛΑΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΑΣ.ΕΙΣΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΤΑ
    ΙΔΙΑ ΣΚΑΤΑ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΤΑ ΑΝΑΚΑΤΩΝΕΙΣ ΒΡΩΜΑΝΕ.
    Α.

  6. Σκουλίκια και υπάνθρωποι με σαπισμένα μυαλά νομίζουν τον άνθρωπο για μοτοσακό και τον αναγκάζουν να περάσει υποχρεωτικό κτέο ..

    Αν φυσικά είσαι φτωχός , το “πρόστιμο” που θα πληρώσεις θα είναι η ζωή σου αφού δεν θα μπορείς να καλύψεις οικονομικά το “πρόστιμο” …

    Εάν δηλαδή στην χουντική μπανανία μας δεν είχε καταργηθεί η θανατική ποινή θα μας έλεγαν πως η ποινή για το ότι δεν πέρασες κτέο είναι ο θάνατος με φρικτό και βασανιστικό τρόπο .. Και είναι τόσο βαθιά σιχαμένοι υπάνθρωποι που δεν έχουν καν την στοιχειώδη ανθρωπιά να σου φυτέψουν μια σφαίρα στο κεφάλι ώστε να μην βασανίζεσαι , θα σε αφήσουν αυτά τα σαδιστικά ζόμπι να σαπίσεις αργά και βασανιστικά και να ψοφήσεις μέσα σε ανυπόφορους και αγωνιώδεις πόνους σαν το σκυλί ..

    Είστε μια καταραμένη χουντική κυβέρνηση και όταν η δημοκρατία αποκατασταθεί στην χώρα ο λαός δεν θα σας δείξει κανένα έλεος ..

    ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ ..

    ΖΗΤΩ Ο ΛΑΟΣ

    ΟΧΙ 61,3 %

  7. εγω μια απορια εχω ……………. ο γκαβος μονος το σκαιφτικε η των αφεντικβν του ειναι διαταγη αυτο που ειπε ???

  8. CANCER OVER-DIAGNOSIS………. MEANS…………. CANCER OVER-TREATMENT……………. !!!!!!

    ειπαμε, ειναι πολλα τα λεφτα !

    Ποιο ειναι το ποσοστο % της “Υπερ-διαγνωσης” του καρκινου
    ( δλδ σου κανουνε διαγνωση οτι ΕΧΕΙΣ καρκινο, ενω ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ )
    το εξετασε κανεις αυτο ?

    Ποσοι ΠΟΥ ΕΝΩ ψοφανε ΚΑΘΑΡΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΗΣ ΧΗΜΕΙΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ,
    στο αιτιο θανατου γραφουνε “Πνευμονικη Εμβολη” και “Καρδιακη Ανακοπη”,
    ετσι στο ακυρο,
    το εξετασε κανεις αυτο ?

  9. Κρίμα για τον υπουργό,τον είχα και σε εκτίμηση. .Στο μυαλό μου όταν έμαθα τα κάθεκάστα,ήρθε η ρήση του καθάρματος ΓΑΠ :”θα μας πάρουν με τις πέτρες”.Ξέρουν πολύ καλά τι κάνουν τα μιασματα,υπακουοντας στις εντολές κάθε φορά των επί κυριαρχων.Το θέμα όμως είναι άλλο :Αυτό το τεράστιο αποθεματικό θρασυτητας που έχουν και προβάλουν, χωρίς κανεναν ενδοιασμό.Αισθανονται ατροτοι, και δυνατοί.Απο πάνω μας δουλεύουν κιόλας…Αλλά αυτά τα χαμηλως ποιοτηκα άτομα,με μηδενικά”αποθεματικα ψυχής” θα πάρουν κάποια στιγμή την ανταμοιβή τους..Εκεί έξω επικρατούν αναλλοίωτοι και αεναοι νόμοι.(ενοω το ευρύτερο Σύμπαν)και κανένας δεν μπόρεσε να αποφύγει ποτέ..! Ας το υπενθυμίσω αυτό και στους ερπετοειδεις..Θα είναι έξυπνη κίνηση από την πλευρά τους,να μην κάνουν τίποτε απ αυτά που σχεδιάζουν εις βάρος μας.Στο τελικό σημείο αναμέτρησης που θ έρθουμε σε λιγο (?)μαζί τους,ας το σκεφτουν και πάλι.Κατω από το φόβο έστω των δεινών(γιατί συνειδητά δεν μπορουν ακομη) που θα κληρονομηση η ράτσα τους,ας σταματήσουν τώρα.Ας ματεωσουν κάθε κακόβουλο σχεδιασμό, και στόχο..

  10. παιδια η νεμεσης δε θα μας σωσει απο ΚΑΝΕΝΑΝ εμεις μονοι οτι κανουμε κι ο θεος θα βοιθησει με τον τροπο του ξερει αυτος αλλα να μην μενουμε απραγοι περιμαινοντας να μας σωσουν αλοι κι εμεις να κοιταμε απλα τον οθρανο να ερθει ενας υπερ ηρωας να μας σωσει !! φωνη λαου οργη θεου !!

    1. Ο τυπακος υπουργος ζηλεψε απο τον αμερικανο κομπιναδορο , που εκανε 500 χημειοθεραπειες , ΣΕ ΜΗ ΠΑΣΧΟΝΤΕΣ !!
      Ο καφρος αυτος μαλλον θελει ..να βρει πελατεια εικονικη…γιαυτο απειλει …μπας και βγαλει κανα γραγκο οσο ειναι καιρος…και μετα να την κανει μαζι με τους αλλους σε καμια καραιβικη !!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek