Διαφημίσεις

ΠΑΡΑΔΙΔΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΥΣ (Γεωγραφική Υπηρεσία Στρατού) ΣΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ Κ.Λ.Π. ΑΥΤΟ ΠΩΣ ΛΕΓΕΤΑΙ;

Η εταιρεία Εθνικό Κτηματολόγιο Α.Ε., ανέθετε σε ιδιωτικές εταιρείες με δημόσιους διαγωνισμούς το έργο της αεροφωτογράφησης και της χαρτογράφησης, οι οποίες με το πέρας των εργασιών παρέδιδαν το προϊόν της εργασίας τους στην κυβέρνηση, για την περαιτέρω επεξεργασία και αξιοποίηση. Η ΓΥΣ (Γεωγραφική Υπηρεσία Στρατού) μεριμνούσε ώστε να απαλειφθούν από τις αερο-φωτογραφίες όλες εκείνες οι επίμαχες – ευαίσθητες περιοχές, οι οποίες αν παρέμεναν θα εξέθεταν τη χώρα σε απρόβλεπτους κινδύνους για την ασφάλειά της.

Ένεκα της αυξημένης απειλής από τα παρακείμενα γειτονικά κράτη, περιοχές όπου υπάρχουν στρατιωτικές εγκαταστάσεις… απαλείφονται από την «φωτογραφία» και την δημόσια έκθεση στο διαδίκτυο μέσω της ιστοσελίδας του Εθνικού Κτηματολογίου.

Η διαδικασία αυτή λαμβάνει χώρα στις εγκαταστάσεις της ΓΥΣ στο Γουδί όπου Αξιωματικοί του ΕΣ εξειδικευμένοι στη διαχείρηση πληροφοριών και την αεροναυτιλία σβήνουν ευαίσθητες περιοχές με εγκαταστάσεις πού δύναται να αναγνωριστούν και να αποτελέσουν στόχους.
Εκτός του τεχνολογικού εξοπλισμού Ανώτερος Αξιωματικός του Επιτελείου με εξειδίκευση Φωτο-Ναυτίλου συμμετέχει πάντα ως πλήρωμα στις πτήσεις αυτές για λόγους ασφαλείας.

Και ενώ ως τώρα η διαδικασία πραγματοποιούνταν εν κρυπτώ… με την διακήρυξη νέου διαγωνισμού του Εθνικού Κτηματολογίου βάσει των απαιτήσεων της Ευρώπης για την ολοκλήρωση του εντός του 2015, επιτάχθηκε διεθνής διαγωνισμός.

Ανάμεσα στις εταιρείες πού έλαβαν μέρος τον περασμένο Μάρτιο ήταν μια Γερμανική, μια Κροάτικη, μια από το Ισραήλ, μια Καναδική, και μία Ελληνική, που έχει διατελέσει το Εθνικό Κτηματολόγιο και τα αντίστοιχα κτηματολόγια της Πορτογαλίας, και Βουλγαρίας, Ρουμανίας χωρών υπό ένταξη στην ΕΕ.
Η πρόταση που κατέθεσε η Γερμανική εταιρεία ήταν σημαντικά οικονομικότερη από την αντίστοιχη Ελληνική… ως εδώ όλα φαίνονται καλά και νομότυπα.

Ο φετινός διαγωνισμός είχε ως κατάληξη, με αξιοκρατικές διαδικασίες πάντα, το έργο να ανατεθεί, στο μεγαλύτερο μέρος του, στη γερμανική εταιρεία, η οποία όμως σύμφωνα με πληροφορίες, με την ολοκλήρωση της αεροφωτογραφήσης δεν θα επεξεργασθεί τα δεδομένα εντός της χώρας και σε χώρο που να εξασφαλίζει την Εθνική ασφάλεια, αλλά θα αυτά θα αποσταλλούν σε χώρες της Ασίας.

Τα δεδομένα αυτά ακόμη και επεξεργασμένα από την Γεωγραφική μας Υπηρεσία μπορούν να εκθέσουν τη χώρα σε ανυπολόγιστους κινδύνους.
Το πρόβλημα που αναφέρθηκε αφορά την αποστολή των φωτογραφιών αυτών μέσω e-mail από την Γερμανία στην Ασία για επεξεργασία έτσι έστω να επιτευχθεί η μείωση της τιμής, λόγω χαμηλότερου κόστους του εργατικού δυναμικού.

Καθ” αυτό τον τρόπο θα είναι εφικτό σε οποιονδήποτε μπορεί με διάφορα μέσα, «να βάλει χέρι» σε όλες τις φωτογραφίες όλης της Ελληνικής επικράτειας σε υψηλή ευκρίνεια, πριν απαλειφθούν αυτές οι «ευαίσθητες» περιοχές, όπως π.χ. στον Έβρο, στα νησιά του Αιγαίου αλλά και άλλες βάσεις στην ενδοχώρα.

Τα ερωτήματα τα οποία εύλογα εγείρονται είναι τα ακόλουθα:

1.Γιατί κύριοι του Κτηματολογίου Α.Ε. θέσατε ως μοναδικό και κύριο κριτήριο την οικονομικότερη προσφορά;

2.Πως εξασφαλίζετε ότι κατά την διάρκεια των αεροφωτογραφήσεων, δεν διατηρούνται πλήρη αρχεία στη Γερμανικής κατασκευής φωτογραφικής μηχανής;

3. Γιατί δεν ετέθη ως όρος στις προδιαγραφές του διαγωνισμού η εμφάνιση και επεξεργασία του προϊόντος να γίνει υποχρεωτικά εντός των εγκαταστάσεων της Γεωγραφικής μας υπηρεσίας όπως σε όμοια περίπτωση έπραξαν οι γείτονες μας Βούλγαροι, οι οποίοι μάλιστα λόγω ελλείψεως μέσων και τεχνογνωσίας υποχρέωσαν τον ανάδοχο να τους εξοπλίσει κατάλληλα;

4. Που πήγαν τα κριτήρια τα οποία θα διασφάλιζαν την Εθνική μας ασφάλεια με αποτέλεσμα εταιρεία της αλλοδαπής να κερδίσει την ανάθεση του διαγωνισμού αυτού;

Μεμπτό είναι και το γεγονός ανυπαρξίας ρήτρας εκ μέρους του Εθνικού Κτηματολογίου πού να έθετε απαράβατο όρο όσον αφορά την επεξεργασία των λήψεων από προσωπικό αποκλειστικά μεν εντός της Ευρώπης και διαπιστευμένο δε από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Και δεν είναι μόνο αυτό πού αμέλησαν οι φωστήρες του Εθνικού Κτηματολογίου!

Η απώλεια του έργου από ελληνικά χέρια πού θα προσφέρουν τον ΦΠΑ από τα κέρδη πίσω στο κράτος φαίνεται πως δεν αποτέλεσε ακόμη άλλο ένα κριτήριο στις απαιτήσεις του διαγωνισμού του Εθνικού Κτηματολογίου.

Άλλο ένα Αντισταθμιστικό Όφελος πεταμένο στα σκουπίδια της Ελληνικής γραφειοκρατίας..

Ανώτεροι Αξιωματικοί στο επιτελείο πού άκουσαν αυτή την εξέλιξη κυριολεκτικά έχασαν την γη κάτω από τα πόδια τους.

Ανώτερος Αξιωματικός του ΕΣ πού θέλει να διατηρήσει την ανωνυμία του για ευνόητους λόγους ανέφερε :

«Στην δεκαετία του ’80 είχαμε άπειρες φωτιές πού αποψίλωσαν περιοχές της ΑΣΔΕΝ και της Ηπειρωτικής Ελλάδας κάνοντας πιο δύσκολη την παραλλαγή-απόκρυψη των μονάδων μας και τώρα θα δώσουμε σε ξένα χέρια τις αεροφωτογραφίες της χώρας αποκαλύπτοντας αυτά πού πασχίζουμε να αποκρύψουμε τόσα χρόνια»;

Στο θέμα της ασφάλειας τώρα υπάρχει νομοθεσία της Ευρωπαικής Ένωσης πού δίνει την δυνατότητα του βέτο σε θέματα διαγωνισμών μόνο στην περίπτωση ρήξης της Εθνικής Ασφάλειας Κράτος-Μέλους της ΕΕ.

Αυτός είναι ο λόγος πού αντίστοιχα προγράμματα σε χώρες της Ευρώπης πού δίνουν έμφαση στην Εθνική Ασφάλεια όπως η Μεγάλη Βρετανία ανατίθενται αποκλειστικά και μόνο σε Βρετανικές εταιρείες πού απαρτίζονται από απόστρατους με διαπίστευση από το Βρετανικό Υπουργείο Άμυνας. Δηλαδή με άλλα λόγια σοβαρά κράτη και σοβαρές κυβερνήσεις προσέχουν για να έχουν.

Αντιστοίχως και η Ελληνική πλευρά θα έπρεπε να είναι επιφυλακτική με τις προτάσεις των ξένων εταιρειών ιδιαιτέρως δε της Γερμανικής καθώς μεγάλο ποσοστό Τούρκων διαμένει και εργάζεται στην Γερμανία, κατέχοντας το μεγαλύτερο τμήμα του πληθυσμού στην Γερμανία.

Ανώτερος Αξιωματικός της Πολεμικής μας Αεροπορίας ερωτηθείς στο θέμα ανέφερε.

«Στην Μεγάλη Βρετανία υπάρχει εταιρεία πού συνεργάζεται με τις Βρετανικές Ένοπλες Δυνάμεις και αποτελείται ως επί το πλείστον από Βρετανούς απόστρατους της ΡΑΦ και πολίτες αεροπόρους , δεν υπάρχει περίπτωση να εργαστεί σε αυτή την εταιρεία ένας μη Βρετανός, ή να πάρει το έργο τους, πού έχει να κάνει με ΝΑΤΟ-ικές ασκήσεις αλλά και αντίστοιχα προγράμματα κτηματολογίου ξένη εταιρεία σε Βρετανικό έδαφος.»

Η αναχαίτιση μιας τέτοιας γκάφας εναπόκειται πια στα αντανακλαστικά του Υπουργείο Άμυνας και κάποιων Ανώτερων και Ανωτάτων Αξιωματικών, πού έχουν χάσει κυριολεκτικά τον ύπνο τους. Οι υπόλοιποι απλά γυρνάνε πλευρό.

skeftomasteellhnika



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

    1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

14 σχόλια στο “ΠΑΡΑΔΙΔΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΥΣ (Γεωγραφική Υπηρεσία Στρατού) ΣΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ Κ.Λ.Π. ΑΥΤΟ ΠΩΣ ΛΕΓΕΤΑΙ;”
  1. ΓΙΑ ΚΑΘΕ μειοδοτικό διαγωνισμό ή και αξιοκρατικό, υπάρχει παράγραφος του αναθέτη που του δίνει το δικαίωμα να ακυρώσει τη διαδικασία του διαγωνισμού και μάλιστα, μετά την ανάδειξη αναδόχου και χωρίς να δώσει εξηγήσεις. Θέλουν; Υπάρχουν πολλά στάδια μέχρι την ανάθεση και ποτέ δεν είναι αργά. Όσο για τα κοπάνια που επιμελήθηκαν τέτοια γκάφα, ο κόσμος απορεί πώς μπορούνε να διώχνουν εργαζόμενους από άλλες υπηρεσίες χωρίς δικαιολογία , ενώ αλλού…

  2. sas afisane kai tipote oi filoi sas?M@kes kai eidika ap tas Athinas oi pio exipni tou kosmou Ha Ha Ha. Ponane to logia opos ponesate tou Gnisious Ellines tou exoterikou. ekei kiones na psofisete mas zalisate ta A@dia me tous politikous sas.
    Efoson meta apo 5 Hronia vlepete oti then bgeinei to programma afto, to mono pu lete e kai ti na kanoume? kante kaka…kai polla alla
    tovarishch

    1. Είπες κάτι για γνήσιους Έλληνες του εξωτερικού ; Ουχαχαχχα !Υποπτεύομαι ότι είσαι Λαζο-deutsch.
      Κοίταξε φίλε, εμείς σίγουρα δεν θα ψοφήσουμε γιατί δεν πρόκειται ποτέ να ψοφήσουμε, γιατί οι Έλληνες δεν ψοφάνε, όταν είναι να πεθάνουν πεθαίνουν. Τα ΣΚΟΥΛΙΚΙΑ όμως, αυτά που ξεπουλάνε την ελευθερία τους για μισθό δυο λουκάνικα και μια μπύρα, ΨΟΦΑΝΕ. Κι αν δεν ψοφήσουν από μόνα τους, κάποιος θα τα λοιώσει κάποια μέρα με το παπούτσι του.
      Ζηλεύεις που δεν είσαι από την Αθήνα ε; Λογικό, όλοι οι μπουρτζόβλαχοι εκεί πάνω το ίδιο πρόβλημα έχουν. Αλλά ποιος τους υπολογίζει;Τι να κάνουμε, έτσι είναι η ζωή.
      Και να σου πω και κάτι για το τέλος ;
      Εσύ δεν είσαι όχι από την Αθήνα, αλλά δεν είσαι ούτε Έλληνας ούτε Γερμανός, είσαι με μια κουβέντα άπατρις.

        1. Ρε Serafino, βλέπεις τι γράφει ο μαλάκας όμως ; Βγάλε συμπέρασμα και νόημα από τις μαλακίες του. Θα μας πει εμάς από εκεί, τι θα κάνουμε. Αλλά εάν του πεις να ρθει να ξεσηκωθεί αυτός, θα σου κάνει τον Γερμανό. Και σαν αυτόν το μαλάκα, είναι οι περισσότεροι Έλληνες της Γερμανίας. Και το πρόβλημα τους είναι πάντα η Αθήνα. Στην Ελλάδα αυτά ανήκουν στο παρελθόν, εκεί συνεχίζουν και ζούνε 50 χρόνια πίσω. Φταίω εγώ που τους λέω καθυστερημένους μετά ;

  3. Εδω πουλησανε την Κυπρο,τα Ιμια, το μισό Αιγαιο και φαλίρησαν την Ελλαδα και έσταξε η ουρά του γαϊδάρου με την ΓΥΣ;

  4. Pros ton :μπουρτζόβλαχοι eisai esi gnisioi athinaioi den i an iparchoun pia i einai 120 hronon.

    apo pou katevikes re vlachodimarche pou sikoneis mourei koitaxe na pliroseis kana ntavatziliki tou samra sou oi stile tin gineka sou nadoulepsi se kanena mpourdelo stin germania kai amalachi ean theleis to tilefonomou pesto gia na vgalo kanena apothimeno paparaki tou kolu.

    klefti tis patridos mou amerikanaki fasistaki archidaki athinaie tou kolu.
    teleiomene eftichos pou stellnoume kai kanena frango stin ellada kai voithame 4trameli oikogeneia kai polla alla gia afto skase gia na mi ginoume mpilies.

    tovarischch

    1. Την δική μου γυναίκα ; Λοιπόν για να σου μιλήσει εσένα μόνο, μια γυναίκα που μοιάζει απλά στην γυναίκα μου, δεν σου φτάνουν οι μισθοί διακοσίων χρόνων στις φάμπρικες.
      Αλλά παρ' όλα αυτά εάν έχεις τα καρύδια γράψε εσύ το ΄την διεύθυνση σου και περίμενε να δεις τι θα σου ρθει… Στην αρχή πονάει λίγο αλλά μετά θα
      γουστάρειςςςςςς, είμαι σίγουρος.
      Έχεις διεξάγει βλέπω και έρευνες για να δεις αν υπάρχουν γνήσιοι Αθηναίοι… Λοιπόν πρέπει να είσαι πολύ μαλάκας…..Τόσο πολύ σε καίει αλήθεια;
      Για να σου φύγει το άγχος θα σου πω ότι πιο γνήσιος Αθηναίος δεν υπάρχει. Να φανταστείς ότι όταν ήμουν μικρός στις γιορτές όλοι έφευγαν στα χωριά τους και εγώ δεν πήγαινα πουθενά γιατί δεν είχα χωριό. Αλλά δεν αισθάνθηκα ποτέ πλεονεκτικά για το ότι είμαι Αθηναίος και τίποτε άλλο, αισθανόμουν πάντα υπερήφανος επειδή είμαι ΕΛΛΗΝΑΣ, και τίποτε άλλο. Κάτι που εσύ δεν είσαι γιατί σε έμαθαν να μην είσαι, και φαίνεται από το μίσος για τους Έλληνες που κουβαλάς μέσα σου, το λες και μόνος σου ότι έχεις απωθημένα. Τουλάχιστον είσαι μαλάκας αλλά ειλικρινής….. Κάτι είναι και αυτό.
      Εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα με τη βόρεια Ελλάδα, αλλά με τους Λαζο-deutsch έχω, γιατί είναι όλοι με λιγοστές εξαιρέσεις, κομπλεξικοί και ανθέλληνες όπως εσύ, αλλά πάνω απ' όλα κοινωνικά αμόρφωτοι και απαίδευτοι.
      Είμαι σίγουρος ότι επειδή συντηρείς τετραμελή οικογένεια θα ανάβεις καντηλάκι στην Μέρκελ, αλλά είσαι τόσο χαζός, που δεν κάθισες ποτέ σου να σκεφθείς ποιος σε ανάγκασε ευθύς εξ αρχής να βρεθείς στην Γερμανία, εσένα και ίσως τον πατέρα σου και τη μάνα σου.
      Όσο για το μπουρτζόβλαχοι μη σου κακοφαίνεται, δε σε λέω Βλάχο γιατί οι Βλάχοι είναι μια αξιοσέβαστη εθνότητα.
      Σε λέω επίτηδες μπουρτζόβλαχο για να σου δείξω ότι δε παίζει ρόλο το από που είσαι, αλλά τι έχεις στο κεφάλι σου εσύ και όλοι οι όμοιοι σου.
      Δε γράφω παραπάνω γιατί δεν είμαι σίγουρος ότι καταλαβαίνεις

  5. Μαλακίες δεν μπορώ να ακούω,
    ….. αλλά μήπως ακούμε και τίποτα άλλο σ' αυτήν την χώρα ;

    Αυτά που λες θα ήταν καλά και φίνα …. ΑΝ όντως είχαμε ποτέ χώρα … ελεύθερη.

    Αφού ρε κόπανε, σ' αυτόν τον τόπο, τα πάντα ήταν και είναι πουλημένα, με το ένα ή τον άλλο τρόπο, από την ίδρυση του … άντε να μην πω από καταβολής.

    Ρε συ, οι στρατιωτικοί χάρτες της ΓΥΣ πουλιώσαντε στα περίπτερα της Αγγλίας τουλάχιστον από το '80 – το γνωρίζω προσωπικά αυτό ….. και δω έπρεπε να περάσεις από σαράντα κύματα για να πάρεις μερικούς , όχι από ευαίσθητες περιοχές, και μόνο σε μεγάλη κλίμακα.

    Ρώτα ρε συ ένα στρατιωτικό……. τι γράφουν όλοι οι χάρτες στο κάτω μέρος
    Ρε μήπως λέει ότι διαχειρίζονται …. από το ΝΑΤΟ ;
    μήπως ρε λέει ;

    Θέλεις περισσότερα ; κάνε μια βόλτα εκεί στην Αλβιώνα και δες μήπως τα ταξιδιωτικά γραφεία και όσα διοργανώνουν πεζοπορίες δίνουν και χάρτες πολύ μικρής κλίμακας …. για όλες τις περιοχές, και τις ευαίσθητες ;
    χάρτες του ΝΑΤΟ και της ΓΥΣ;
    χάρτες που τα εδώ κοπρόσκυλα δεν δίνουν ούτε στους στρατιωτικούς, και αυτό το ξέρω από τότε που έκανα το στρατιωτικό.

    Την ίδια στιγμή χάρτες κάθε κλίμακας για όλες ανεξαιρέτως τις περιοχές είχαν και οι Τούρκοι, ΝΑΤΟ βλέπεις, λοιπόν από ποιους τα έκρυβαν ;
    από κάθε μικρολοποδύτη και εγκληματία, γιατί από οργανωμένα συμφέροντα και ξένες υπηρεσίες δεν τα έκρυβαν …. τα έδιναν οι ίδιοι.

    Και συ λες τι σου είπε ο κάθε …. μαλάκας … ανώτερος στρατιωτικός.
    Για ξαναρώτα τον τώρα να δούμε τι θα σου πει.

    Ά και το ανέκδοτο το ξέρεις ;

    Μήπως, λέω μήπως εντώ στο Γελλάντα υπάρχουν βάσεις υπέγειες και υπόγειες που όχι μόνο δεν κάνουν κουμάντο τα στρατά της Ελλάδας ΑΛΛΑ δεν ξέρουν ΚΑΝ που είναι και τι κάνουν εκεί !!

    Επιπλέον με τόσους δορυφόρους, που βλέπουν ακόμα και τι χρώμα βρακί φοράς και αν στένεψε ή φάρδυνε του κώλου σου η τρύπα, νομίζεις ότι έχουν ανάγκη αεροφωτογραφίες ;

    Λοιπόν ….. επιταχτική ανάγκη
    κάποιοι να κόψουν άμεσα την μαλακία !!!!

    Αυτά …….

    έτσι για να γελάσουμε και λίγο

  6. Αν ειναι ετσι απλα ολα οσα υποστηριζεις,για να γελασουμε και εμεις λιγο οι κατσουφιδες,! γιαα.. πες μας! Τι θελουν τις αεροφωτογ. αφου εχουν δορυφορικες? Γιατι αγωνιουν οι…ασχετοι και αδαεις στρατιωτικοι? Γιατι ταλαιπορουνται να τα "καμουφλαρουν"? Και γιατι δεν πας εσυ να τους εξηγησεις οτι αδικα φωναζουν και χαλανε τζαπα χρημα? Ε?? Φωστηρα του καναπε , που βρηκες και περιπτερο στο Λονδινο!!!

    1. ….. Μαλάκα

      Έτσι για αρχή άντε στην ΓΥΣ και πάρε ένα χάρτη – ότι νάναι

      δες τον και μετά … μίλα
      …. ηλίθιε

      τι θα λες τότε θα συνεχίσεις να γελάς ;

      όσο για τα υπόλοιπα που ανέφερα άστα ….. δεν κάνουν για ντιπ καταντιπ ζωντόβολα …. και κρατικοδίαιτους .. ενί τρόπο

      Αυτά ……….

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *