Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

10:47 - 16/07/2015

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΥΡΩΝΑΣ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ”ΑΕΙΜΑΧΟΝ”

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

aimaxon

Ο Γιώργος Μαυρωνάς μιλάει για το ΑΕΙΜΑΧΟΝ. Αν δεν ξέρετε τί είναι το ΑΕΙΜΑΧΟΝ, μπορείτε να διαβάσετε παρακάτω όλες τις πληροφορίες που μας έδωσε ο εμπνευστής του.

Αρχικά να πούμε πως το Αείμαχον είναι μια καινοτομία που ίδρυσε ο Γιώργος Μαυρωνάς, ο οποιός ξεκίνησε της πολεμικές τέχνες το 1972 έχοντας περάσει σταδιακά από το TANG SOO DO 1972-1995 (3 Παγκόσμια και 1 Πανευρωπαϊκό στο Wotford – Αγγλίας & Roderdam – Ολλανδίας).

Aνάμεσα στους δασκάλους του οι George Page, Κim Τong Μoon Μaster Lee Kun Hwο, Αntony Coh Teng Kwai.

Ο Γιώργος Μαυρωνάς έχει τους εξής βαθμούς στα παρακάτω στυλ: 4ο dan στο TANG SOO DO, 5ο dan στο HWAL MOO DO, NAM KWAN DO 1 sas και από το 1980 ήταν στην ομάδα ενόργανου γυμναστικής με του Νικό Γερόλυμο, Κώστα Σίουτη κ.α. ΤΟ 1999 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΑΕΙΜΑΧΟΝ, διότι ο ίδιος συμπέρανε πως οι γνώσεις που αποκτά κάποιος από τα παραδοσιακά ασιατικά στυλ δεν είναι αρκετές και από την άλλη τα αποτελέσματα αργούν πολύ σε μεγάλο βάθος χρόνου σε αντίθεση με τις Ελληνικές τέχνες όπως ήταν το αρχαίο Παμμάχον.

Ο Γιώργος Μαυρωνάς μας είπε : ” Xάρη στην οικογένεια Gracie στις μέρες μας ήρθε πάλι στο φως το αρχαίο παγκράτιο, το όποιο σε επίπεδο μονομαχίας είναι μοναδικό μαχητικό σκληρό σπορ, μιας και συνδυάζει την πυγμαχία, το πυξ λαξ (kick boxing) και την μάχη εδάφους με κτυπήματα (ή χωρίς) μέχρι την υποταγή. Αυτοί οι αγώνες σήμερα ονομάζονται ΜΜΑ (mixed martial arts). Αποδείχθηκε τελικά ότι μόνον όσοι γνώριζαν Ελληνικές πολεμικές τέχνες μπορούσαν να επιβιώσουν στους αγώνες μέχρι τελικής πτώσης και υποταγής UFC, PRIDE, κτλ. Βέβαια το Παγκράτιο που αναβίωσαν κάποιοι φίλοι Φιλέλληνες με την βοήθεια του βουλευτή Λιάσκα δεν έχει σχέση με το πραγματικό, διότι έχεις κυρίως επιρροές από το Ιαπωνικό Καράτε, μιας και αυτοί που συνέβαλαν στην ιδέα αναβίωσής του ήταν μαθητές του Ζαχόπουλου, ο οποίος έκανε Okinawa Tai Te Karate Do.

Θα μπορούσε λοιπόν να πει κάποιος,”έλα μωρέ τι έφτιαξε(;), αναπαραγωγή του παγκρατίου και του σημερινού ΜΜΑ έκανε και το ονόμασε ΑΕΙΜΑΧΟΝ”. Είναι όμως έτσι;

Γιώργος Μαυρωνάς : Το ΑΕΙΜΑΧΟΝ στην πραγματικότητα δεν έχει καμμία σχέση με το Παγκράτιο ή το ΜΜΑ. Τόσο το Παγκράτιο όσο και το ΜΜΑ βασίζονται στην μονομαχία ένας προς έναν και ενώ είναι μαχητικά αθλήματα δεν βασίζονται σε καμία ηθική αγωγηή ή δεν περιέχουν μάχη εναντίων πολλών.Το ΑΕΙΜΑΧΟΝ δεν είναι άθλημα αλλά έχει εφαρμογές αθλητικές, πχ ένας αθλητής του mma δεν ξέρει να κάνει λακτίσματα όπως του tae kwo do. Στο ΑΕΙΜΑΧΟΝ ΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ ΑΣΚΟΥΝΤΑΙ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΓΝΩΣΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΥΛ (όπου βέβαια τα πήραν από τους αρχαίους Έλληνες). Ένας αθλητης του Μma δεν ξέρει από όπλα, ΟΜΩΣ ΤΟ ΑΕΙΜΑΧΟΝ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΜΕ ΜΑΧΑΙΡΙ, ΡΑΒΔΙ, ΚΟΝΤΑΡΙ, ΣΠΑΘΙ κτλ.

Πάμε τώρα στη Θεωρία του ΑΕΙΜΑΧΟΝ. Για αυτή ο Γιώργος Μαυρωνάς τονίζει: ”Σε όλα τα Ασιατικά στυλ στην Ελλάδα οι ερωτήσεις θεωρίας δεν περιέχουν ούτε μια ερώτηση που αφορά την Ελληνική ιστορία. Το ΑΕΙΜΑΧΟΝ 99% ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ με σκοπό οι Έλληνες να τιμούν την ιστορία – γλώσσα – κουλτούρα τους και να μην την ξεχνούν, μεταλαμπαδεύοντάς την από γενεά σε γενεά (κάτι που σήμερα τα φερέφωνα – όργανα της παγκοσμιοποίησης προσπαθούν να αποτρέψουν διακαώς).

Μάθαμε πως το ΑΕΙΧΑΜΟΝ περιλαμβάνει ”ΜΟUNTAIΝ TRAINING”. Τί είναι όμως αυτό; Ο κ. Μαυρωνάς εξηγεί: ” Δύο φορές τον χρόνο κάνουμε διαβίωση στο βουνό ή σε θάλασσα ή και τα δυο και εκπαιδευόμαστε σε καταδύσεις – σκι (θάλασσα- βουνό) – τοξοβολία – αναρριχήσεις – ιππασία – bush craft (επιβίωση στο δάσος σε δύσκολες συνθήκες όπως οι πρωτόγονοι – ήτοι: άναμμα φωτιάς με τριβή, ιχνηλασία, παγίδες, καταλύματα) κτλ, κάτι που κληρονομήσαμε από τον Master Lee που ήταν ο πρώτος που μας μύησε σε τέτοια εκπαίδευση το 1982” .

Μάθετε πληροφορίες για τις ΦΟΡΜΕΣ και τα ΚΑΤΑΣ του Αείμαχον!

Γιώργος Μαυρωνάς: ”To Aείμαχον έχει 5 φόρμες που βασίζονται στα 5 στοιχειά όπως τα γνώριζαν οι αρχαίοι Έλληνες ήτοι: ΠΥΡ (φωτιά), ΓΑΙΑ (γη), ΥΔΩΡ (νερό), ΑΗΡ (αέρας), ΑΙΘΗΡ (αθέρας). Όλοι πιστεύουν πως οι φόρμες φτιάχτηκαν από τους Ασιάτες και συγκεκριμένα θεωρούν πως η μητέρα των φορμών (κάτας hyongs) είναι το tai chi, όμως αυτό είναι λάθος καθώς ο πατέρας των φορμών ήταν ο Θησέας, ο οποίος, το 3.500 – 4.500 πχ έκανε μια σειρά από κινήσεις (πάνω στο καράβι προς Κρήτη) τις οποίες εφήρμοσε για να σκοτώσει τον Mινώταυρο. Αυτές τις κινήσεις τις ονόμασαν ΓΕΡΑΝΟ και τις έκαναν χορό στα ΔΕΛΦΙΚΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΝΑΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΟΣ ΤΗΣ ΔΗΛΟΥ προς τιμήν του. ΤΟ ΜΜΑ δεν έχει βασικές κινήσεις. Στο ΑΕΙΜΑΧΟΝ υπάρχουν 9 έγχρωμες ζώνες μέχρι την μαύρη, και 12 επίπεδα dan που αναπαριστούν τους 12 άθλους του Ηρακλέους, (12 επίπεδα τελειοποίησης και διαφώτισης του ατόμου).

To AEIMAXON όμως περιλαμβάνει και ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟ! Δείτε τί λέει για αυτό ο εμπνευστής κ. Μαυρωνάς.

Γιώργος Μαυρωνάς: ” Πραγματοποιείται εκπαίδευση σε μια σειρά τεχνικών αναπνοής που βασίζεται σε 9 επίπεδα και είναι μυστικές όπως και οι φόρμες, επειδή έχουν μυστικά που αφορούν την ανάπτυξη και μεταφορά ενέργειας μέσα και έξω από το σώμα. ΕΝΑΣ ΜΑΧΗΤΗΣ ΤΟΥ ΑΕΙΜΑΧΟΝ παίζει με όλους, χάσει κερδίσει, ενώ ένας, για παράδειγμα, καρατέκα παίζει με έναν καρατέκα, ένας τζουντόκα με έναν τζουντόκα, ένας tae kwo do με έναν tae kwo do, ένας πυγμάχος με έναν πυγμάχο κτλ. Στο ΑΕΙΜΑΧΟΝ ΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ, όπως πυγμαχίας – πυξ λαξ (κικ μποξ), sanda, brazilian ju jitsu, grappling, GFC κτλ. Αυτό και μόνον την καθιστά μοναδική πολεμική τέχνη και πάνω από όλα ΕΛΛΗΝΙΚΗ” .

Ρωτήσαμε τον Γιώργο Μαυρωνά να μάθουμε το όραμα που είχε δημιουργώντας το ΑΕΙΜΑΧΟΝ. Διαβάστε τί μας είπε.

” Το όραμά μου είναι να έχουν οι Έλληνες κάτι που να προβάλει την Ελλάδα (!) και να νιώθουν υπερήφανοι για την ιερή αυτή χωρά, το λίκνο του πολιτισμού. Οι Ασιάτες έχουν 500 διαφορετικά στυλ, τα οποία έχουν εξαγάγει σε όλη την υφήλιο. Μέχρι και οι Γάλλοι έφτιαξαν δική τους τέχνη (Savate). Εμείς ως Έλληνες αφού διδάξαμε τους πάντες γιατί -αντί να στηρίζουμε- να σαμποτάρουμε και να χλευάζουμε οτιδήποτε το Ελληνικό; Γιατί μας αρέσει να λέμε όλοι ΜΜΑ και όχι Παγκράτιο; Ξέρετε γιατί; Μήπως επειδή δεν έχουμε αντάξιους γνώστες με τους ξένους; Όχι! Ο λόγος είναι αυτό που είπε ο Κύριος πριν 2000 χρόνια: «ότι κανείς προφήτης δεκτός εν τη πατρίδι αυτού». Το Βrazilian Ju Jitsu που έφτιαξε ο HELLIO GRACIE δεν έχει καμία σχέση με την σημερινή του εξέλιξη. Ο γιος του ο Rickson και άλλοι ταλαντούχοι το πήγαν πολύ μακρύτερα και το έκαναν επιστήμη. Το ίδιο θα συμβεί και στο ΑΕΙΜΑΧΟΝ! Στο μέλλον θα είναι πολύ ανώτερη πολεμική τέχνη από ότι σήμερα.

Έβαλα το λιθάρι, έδωσα κίνηση στην μηχανή και πιστεύω τα υπόλοιπα θα γίνουν όλα μόνα τους. Όταν ξεκινήσει η χιονοστιβάδα δεν σταματά εύκολα, στο χέρι των ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΙΝΑΙ ΕΙΤΕ ΝΑ ΣΥΜΒΑΛΟΥΝ ΕΙΤΕ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΥΠΟΤΑΚΤΙΚΟΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ. Για παράδειγμα οι Βραζιλιάνοι (Brazilian Ju Jitsu) που αγαπούν την πατρίδα τους θα το προτείνουν για Ολυμπιακό άθλημα το 2016 στην χώρα τους. Αυτή την στιγμή και ενώ σε όλο τον πλανήτη έχει γίνει μόδα το Βrazilian Ju Jitsu –Grappling, κανένας Έλληνας δεν ενδιαφέρθηκε να τους πει ότι όλα αυτά είναι ΕΛΛΗΝΙΚΑ! Η λέξη Grappling βγαίνει από την ελληνική λέξη γραπώνω. Το Brazilian Ju Jitsu έχει μέσα εκφράσεις όπως ”mata leon” (οπίσθιος πνιγμός του αντίπαλου). ΠΟΙΟΣ ΟΜΩΣ ΕΠΝΙΞΕ ΤΟ ΛΙΟΝΤΑΡΙ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΟΙ ΒΑΖΙΛΙΑΝΟΙ «MATA LEON»; Μήπως ο Ηρακλης ο 1ος παγκρατιστης; Επίσης ”egouardia = γόρδιος δεσμός” από τον Μ. Αλέξανδρο (δέσιμο του αντιπάλου μέσα στα πόδια).

Όλα αυτά δεν κάνουν εντύπωση σε κανέναν; Θα ρωτήσει κάποιος, καλά και ωραία όλα αυτά, αλλά και ο Γ. Μαυρωνας ήταν 27 χρόνια στις Ασιατικές πολεμικές τέχνες! Ναι ήταν, άλλα γιατί όταν ξεκίνησε δεν υπήρχε κάποια ολοκληρωμένη Ελληνική πολεμική τέχνη, ειδικά το έδαφος για να τους μάθει κάποιος. Υπήρχαν μόνο Ασιατικά στυλ ή αθλήματα όπως πυγμαχία (μόνον χέρια), ή πάλη μέχρι να ακουμπήσει η πλάτη κάτω, χωρίς τεχνικές υποταγής. Έπρεπε να έρθουν οι Gracie να μας υπενθυμίσουν τί είχαμε και τί χάσαμε από ανθέλληνες που κατέστρεψαν αυτήν την χώρα” .

Ακούγοντας τον Γιώργο Μαυρωνά μας δημιουργήθηκε μια εύλογη απορία. Γιατί κανείς να ασχοληθεί με το Αείμαχον απ΄τη στιγμή και ο ίδιος μιλάει για το Αρχαίο Παγκράτιο;

Γιώργος Μαυρωνάς: ”Δεν έχει καμία σχέση με το Αείμαχον. Το Παγκράτιο είναι μόνον μαχητική τέχνη μονομαχίας και μέρος του αρχαίου Παμμάχου. Δεν έχει όπλα, δεν έχει φόρμες, δεν έχει μάχη εναντίον πολλών, δεν έχει θεωρία που να αντλεί γνώσεις από την ελληνική γραμματεία με σκοπό την εξύψωση όχι μόνο του σώματος και της ρώμης που δίνουν τα αθλήματα, αλλά και την εξύψωση του πνεύματος που δίνει το διάβασμα -η διαλογιστική τέχνη που προσπαθεί να λύσει το μυστήριο που λέγετε ΘΕΟΣ – ΖΩΗ – ΘΑΝΑΤΟΣ κτλ.

Έπειτα έγινε εδώ και περίπου 20 χρόνια μια προσπάθεια αναβίωσης του Αρχαίου Παγκρατίου (μέσα από 15 περίπου αμφορείς) από Φιλέλληνες με την βοήθεια κάποιου Βουλευτή ονόματι Λιάσκας. Και ενώ το κίνητρο είναι καλό, δυστυχώς δεν υπάρχει τεχνογνωσία και επειδή ήσαν όλοι μαθητές του ιαπωνικού στυλ okinawa karate do κατά 90% θυμίζει ιαπωνικό καράτε αφού η πυγμαχία και η μάχη υποταγής είναι ανύπαρκτες.

Πώς δημιούργησε όμως ο Γιώργος Μαυρωνάς το ΑΕΙΜΑΧΟΝ αφού δεν είναι κάπου καταγεγραμμένη η γνώση των Αρχαίων Παγκρατιστών;

Ο κ. Μαυρωνάς επισημαίνει πως αυτός που θα έρθει δεν θα κάνει παγκράτιο, θα κάνει ΑΕΙΜΑΧΟΝ, το οποίο έφτιαξε ο ίδιος και έβαλε το δικό του στίγμα, την πυγμαχία – πυξ λαξ – μάχη εδάφους κτλ. στην σημερινή τους μορφή, συν όλα τα παραπάνω που προαναφέρθηκαν.

Θα κλείσομε αυτό το άρθρο με την προτροπή του κ. Γιώργου Μαυρωνά να αγκαλιάσουμε το AEIMAXON, να το αγαπήσουμε ή απλά να το δεχτούμε ως μια δεύτερη ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΤΕΧΝΗ και όχι 500οστή όπως π.χ. των Κινέζων, Ιαπωνέζων κτλ. .

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ : Αν θέλετε να γνωρίσετε από κοντά το ΑΕΙΜΑΧΟΝ και τον Γιώργο Μαυρωνά μπορείτε να τον βρείτε κάθε Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή 16:00 με 00:00 στον Α.Σ. Πυθαγόρας στη Νέα Ιωνία Αττικής. Επίσης κάθε Τρίτη-Πέμπτη-Σάββατο στον Α.Σ Κραταιό του Κώστα Τζώτζου στην Γλυφάδα.

Τα σχόλιά σας για το άρθρο τα στέλντε στο e-mail μας onlyfighters@hotmail.com . Σας υπενθυμίζουμε πως το ONLY_FIGHTERS είναι ελεύθερος χώρος έκφρασης δασκάλων και μαχητών. Περιμένουμε τα δικά σας άρθρα και απόψεις εδώ στο νούμερο ένα μπλογκ για τα μαχητικά αθλήματα στην Ελλάδα.

Γιωργος Μαυρωνας 6934172060 σχολή Ν.Ιωνία & Α.Σ.κραταιος Γλυφάδας.

6974601879 του Μανώλη Μαυρωνά άνω γλυφάδα Παπανδρέου 129

Σταμάτης Μορούλης Αγ . Ανάργυροι victory club 6985689119

Μιχάλης Ντάκος Αιγάλεω 6978912235

Γιάννης βασιλακάκης Μυτιλήνη 6976420643Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (1)

  1. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΑΥΡΩΝΑΣ 08/14/2015 @ 5:47 ΜΜ

    εὐχαριστώ πολύ για τήν βοήθεια διάδοσης τού ᾽Αείμαχον…!!!

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*