Διαφημίσεις

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Με μεγάλη «αγαλλίαση» αντιμετώπισαν στην Τουρκία τις ειδήσεις για τις διαπραγμάτευσεις μεταξύ της Ελλάδας και των εταίρων της που ζητούν με μεγάλη πίεση την αύξηση του ΦΠΑ στα ελληνικά τουριστικά νησιά στο 23 %, με άμεση συνέπεια το γέρο χτύπημα στο τουριστικό ρεύμα που κάθε καλοκαίρι πλημμυρίζει τα νησιά αυτά. «Βούτυρο» στο ψωμί του τουρκικού τουρισμού.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η τουρκική εφημερίδα Milliyet, σε άρθρο της με τον ενδεικτικό τίτλο, «Yunan adalarında ucuc tatil bitiyor», δηλαδή, «Τέλος οι φτηνές διακοπές στα ελληνικά νησιά», η προσπάθεια του κ Τσίπρα να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ θα έχει σαν αποτέλεσμα να δεχτεί τους όρους των δανειστών του, (;;), μεταξύ των οποίων είναι και η αύξηση του ΦΠΑ στα μεγάλα τουριστικά ελληνικά νησιά στο 23 % από το 13% που ήταν μέχρι τώρα, με αποτέλεσμα την κατάρρευση της ελληνικής τουριστικής βιομηχανίας.

Με λίγα λόγια, ήλιου φαεινότερο όπως φαίνεται και από τα τουρκικά δημοσιεύματα, οι δανειστές της χώρας μας επιδιώκουν με κάθε μέσο να πλήξουν καταστροφικά τον κυριότερο κλάδο της ελληνικής οικονομίας που ακόμα λειτουργεί και αποφέρει κάποια έσοδα, αυξάνοντας τους φόρους, επιφέροντας έτσι το κλείσιμο και άλλων επιχειρήσεων. Μάλιστα η τουρκική εφημερίδα προειδοποιεί ακόμα και τους Τούρκους που προγραμμάτιζαν φέτος να κάνουν τις διακοπές τους στα ελληνικά νησιά, ότι οι τιμές που θα εκτιναχτούν στα ύψη θα κάνουν απαγορευτικά αυτά τα σχέδια.

Εμείς δεν ξέρουμε να τελικά ο Τούρκοι θα παραθερίσουν στα ελληνικά νησιά και ποσώς μας ενδιαφέρει αν θα τους δούμε εδώ, γεγονός όμως είναι πως η προοπτική αυτή της αύξησης του ΦΠΑ με την εμμονή των δανειστών, έχει ξεκάθαρο στόχο να γονατίσει και την τουριστική βιομηχανία της χώρας, για να μη υπάρχει πλέον καμία δυνατότητα να ορθοποδήσουμε. Δηλαδή να μας δέσουν από τον λαιμό και να μας σέρνουν τις επόμενες δεκαετίες σαν τον σκλαβάκι μιας Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα απολαμβάνει μια Ελλάδα χωρίς καμία ελπίδα ανάκαμψης και πολύ περισσότερο, απελευθέρωσης από τους δανειστές – δυνάστες μας.

Κατά τα άλλα εμείς ανήκουμε στην Ευρώπη. Ζήτω μας και καλή κρεμάλα μας!

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
nikosxeiladakis.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • 1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek