Διαφημίσεις


“Αφήνω την περιουσίαν μου εις μνήμην Μαργαρίτας”, αλλά…
Περιουσία αξίας 1,6 εκατ. ευρώ αφήνεται στη φθορά και την εγκατάλειψη από το νοσοκομείο Παίδων «Αγλαϊας Κυριακού», παρά …τις αυστηρές συστάσεις του υπουργού Υγείας κ. Ανδρέα Λοβέρδου προς τις διοικήσεις των δημόσιων νοσηλευτικών ιδρυμάτων για «νοικοκύρεμα» και για αξιοποίηση των ακινήτων του ΕΣΥ.

Όπως αποκαλύπτει σήμερα το protothema.gr, ενώ το μεγάλο παιδιατρικό νοσοκομείο «στενάζει» από τα χρέη και οι εργαζόμενοι δίνουν μάχη για να εξασφαλίσουν τα αναγκαία για την περίθαλψη των μικρών ασθενών υλικά, οι επικεφαλής του «Αγλαϊα Κυριακού» επιδεικνύουν πρωτοφανή και προκλητική ολιγωρία σε ό,τι αφορά την αξιοποίηση μιας πολύ σημαντικής κληρονομιάς που περιήλθε στην ιδιοκτησία του νοσοκομείου.

Πρόκειται για δύο ακίνητα – «φιλέτα» σε δύο από τις πιο ακριβές περιοχές της επικράτειας, στο Κολωνάκι και στους Θρακομακεδόνες, η αξία των οποίων όπως εκτιμούν παράγοντες της κτηματαγοράς κυμαίνεται σε τουλάχιστον 1,6 εκατ ευρώ.
Ωστόσο, από το 2003 που τα δύο ακίνητα περιήλθαν στην κατοχή του Παίδων, αντί να τύχουν της φροντίδας και της ανάδειξής τους από τους αρμόδιους του νοσοκομείου, αφήνονται στη φθορά και την εγκατάλειψη.

Ό, τι «εισπράττουν» δηλαδή και οι οικείοι της εκλιπούσης δωρήτριας Καίτης Λιάκου, οι οποίοι διαπιστώνουν επτά χρόνια μετά τον θάνατό της ότι η περιουσία, που άφησε με τη διαθήκη της στο Παίδων εν είδει μνημόσυνου για τον χαμό της μονάκριβης κόρης της, κυριολεκτικά ρημάζει εξαιτίας των παραλείψεων των αρμοδίων. H όποια εξέλιξη που έχει επιτευχθεί στο ζήτημα αυτό πιστώνεται αφενός μεν στο ενδιαφέρον των συγγενών της δωρήτριας, αφετέρου στους εκπροσώπους των εργαζομένων του νοσοκομείου.

«Αφήνω την περιουσία μου στο Παίδων εις μνήμη της Μαργαρίτας…»

Η Καίτη Λιάκου απεβίωσε τον Οκτώβριο του 2003. Εννέα χρόνια νωρίτερα είχε συντάξει ιδιοχείρως τη διαθήκη της. Επιθυμία της ήταν να περιέλθει η ακίνητη περιουσία της στο νοσοκομείο Παίδων. Επρόκειτο για ένα οροφοδιαμέρισμα επί της οδού Νεοφύτου Δούκα στην καρδιά του Κολωνακίου, καθώς και για ένα ακίνητο 1, 3 στρέμματα με οικία 150 τμ στους Θρακομακεδόνες.

Η εκλιπούσα, ηλικίας 90 χρόνων, δεν είχε διευκρινίσει σε ποιο νοσοκομείο Παίδων επιθυμούσε να περιέλθει η ακίνητη περιουσία της. Και τούτο διότι θεωρούσε ότι υπάρχει μόνο ένα παιδιατρικό νοσοκομείο, το «Αγλαϊα Κυριακού» στο οποίο είχε χάσει την μονάκριβη κόρη της. Αυτό που επαναλάμβανε στους συγγενείς της και φρόντισε να διατυπώσει και στη διαθήκη της ήταν να αφήσει τα ακίνητα «εις μνήμην της μικρής Μαργαρίτας και προς όφελος όλων των μικρών παιδιών που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο».

Τα …τρία Παίδων!

Αντιλαμβανόμενοι την ασάφεια της διαθήκης, δεδομένου ότι υπάρχουν τρία Παίδων, οι συγγενείς της Λιάκου σπεύδουν να ενημερώσουν μετά τον θάνατό της εγγράφως το «Αγλαϊα Κυριακού» ότι «η επιθυμία της ήταν η περιουσία να περιέλθει σε αυτό όπως ρητώς δήλωνε κατ΄ επανάληψη». Κυρίως όμως τονίζουν ότι προτίθενται να το βεβαιώσουν ενώπιον οιασδήποτε αρχής ώστε το νοσοκομείο να διεκδικήσει την κληρονομιά. Την αξία της μαρτυρίας αυτής επιβεβαιώνει η αρμόδια Γενική Διεύθυνση Εθνικών Κληροδοτημάτων με έγγραφό: «Η μαρτυρία αυτή ενώπιον του Δικαστηρίου κατά τη διαδικασία αναγνώρισης της κληρονομιάς αποτελεί ισχυρό στοιχείο προκειμένου να περιέλθει η περιουσία στο νοσοκομείο».

Εν τούτοις, από τις 6 Φεβρουαρίου 2004 οπότε η διαθήκη κηρύσσεται κύρια από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών και ενημερώνεται το Παίδων «Αγλαϊα Κυριακού» από το περιβάλλον της θανούσης για την επιθυμία της μέχρι και τον Φεβρουάριο του 2008 πέπλος μυστηρίου καλύπτει την υπόθεση της τεράστιας κληρονομιάς.
Ο ενδελεχής έλεγχος μελών του ΔΣ δεν έχει κανένα αποτέλεσμα και ως φαίνεται η τεράστια κληρονομιά της Λιάκου βρίσκεται κυριολεκτικά, σκοπίμως ή μη, θαμμένη στα… συρτάρια της νομικής υπηρεσίας καθώς ουδεμία ενέργεια είχε γίνει αρμοδίως.

Η συνεδρίαση του ΔΣ του Παίδων «Αγλαϊα και Παναγή Κυριακού» στις 13/2/ 2008 φαίνεται να ξεμπλοκάρει την υπόθεση. Το ΔΣ, έπειτα από τις πιέσεις του εκπροσώπου των εργαζομένων, αποφασίζει να διεκδικήσει την κληρονομιά και εξουσιοδοτεί τον νομικό σύμβουλο να καταθέσει αίτηση στο Εφετείο Αθηνών για λογαριασμό του νοσοκομείου.

Ωστόσο, η συνέχεια διαψεύδει τους αισιόδοξους. Τον Μάρτιο του 2008 η Γενική Διεύθυνση Κληροδοτημάτων ορίζει τον νομικό σύμβουλο του νοσοκομείου ως εκτελεστή της διαθήκης. Στις 31 Αυγούστου 2009 η ίδια διεύθυνση ζητά ενημέρωση σε ό, τι αφορά την εκτέλεση της διαθήκης. Η νομική υπηρεσία σιωπά. Την ίδια… στάση κρατά και απέναντι στο λογιστήριο του νοσοκομείου που ζητά με έγγραφό του στις 15 Οκτωβρίου 2009 να μάθει που βρίσκεται η υπόθεση. Στις 19 Οκτωβρίου 2009 η Γενική Διεύθυνση Κληροδοτημάτων ενημερώνει επισήμως τη διοίκηση του Παίδων για την «απραξία του εκτελεστή της διαθήκης».

Το ΔΣ που ανέλαβε τον περασμένο Μάρτιο δεν έχει ασχοληθεί ακόμη με το ζήτημα της κληρονομιάς. Κι αυτό ίσως είναι τελικά ενδεικτικό για το πώς αντιλαμβάνονται εν γένει οι διοικήσεις του ΕΣΥ τη συμβολή τους στην αξιοποίηση της τεράστιας ακίνητης περιουσίας των δημόσιων νοσηλευτικών ιδρυμάτων…
protothema.gr

Αναρτήθηκε από Sarotiko

Ελληνα ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα. Μοιραστείτε αυτή την ανάρτηση



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • 1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek